Sammi Loussif van Ipon mee naar Bologna

ZWIJNDRECHT. Op zaterdag 14 en zondag 15 maart zitten de beste Vlaamse Ju-Jitsuka’s in het Italiaanse Bologna voor de eerste manche van het Europacupcircuit van het jaar. Bij de 7 atleten zitten onder andere de vice-wereldkampioenen in het mixed Duo-System, Wendy Driesen (Zanshin Ekeren) en Yazid Dalaa (JJC Luchtbal), die zich volop voorbereiden op hun deelname aan de World Games in juli.  Ook de andere deelnemers gaan volop voor de medailles, ze hopen minstens even goed te doen als hun jongere collega’s die vorig weekend op het A-tornooi in Hamburg 4 medailles in de wacht wisten te slepen.

Ook Sami Loussif(31) van Ippon Zwijndrecht is mee. Na een slecht WK als gevolg van kwetsuren  werkt hij nu in de richting EK eind mei in Servie. "Afwachten wat het wordt. In ieder geval een dure zaak zowel voor de club Ippon Zwijndrecht als voor hemzelf,want hij is door de mindere prestatie zijn federale blososteun kwijt", aldus coach Leon verbraeken.

Yazid en Wendy doen na dit ook nog de open Zwitserland  op 1 mei en het EK in Servië om dan het tornooi van het jaar, de World-games in Taiwan(16-26 juli) mee te nemen. Ze zijn de enige Vlaamse geselecteerden ju-jitsukas met nog 2 Waalse fighters.

In eigen land is er zondag in Beveren in de Sporthal, de Open Vlaamse. Deelnemers voor  Ippon Zwijndrecht 2 duo koppels min.beginners. Bram Willems-Owen Philips en bij de kadetten Shannon Gravensteyn-Ellen Wuyts. Één fighter van Ippon, Anthony Van Hal komt uit in de -85kg. (r.d.)