Jeugd HKW Lokeren levert mooi werk

LOKEREN. Handbalclub HKW Lokeren is gelauwerd voor z'n goede jeugdwerking. De club ontving op 21 december de prijs van Sportclub van Lokeren. Sterkhouder D'Hanis reageert tevreden: "De jury heeft zeker oog gehad voor onze goede werking van met jeugd. Met een ploegsport is het natuurlijk moeilijk opboksen tegen verenigingen met individuele sporters die meerdere titels kunnen voorleggen. In 2013 hebben we al een deel het resultaat gezien van onze jarenlange inspanning met de jeugd. Dit is dus niet onopgemerkt voorbijgegaan een daar zijn wij ontzettend blij mee."

De jongeren van de club bewees datzelfde weekend dat zij terecht werden gelauwerd. Op het sterk bezette kersttornooi van Dendermonde kaapten zij met hun J12 de hoofdgaai. De jongens onder de 12 verloren geen enkele wedstrijd op het tornooi. De jongens van J16 behaalden een prachtige tweede plaats en de J14 werden verdienstelijk vijfde. 

De eerste activiteit in 2014 werd het internationaal tornooi in Hasselt. Er werd gespeeld met de jongens J14 en J16. De youngstars van Lokeren wonnen verrassend maar verdiend hun poule: in de kruisfinales werden zij derde om uiteindelijk het tornooi heel verdienstelijk af te sluiten als negende met een hele sterke bezetting.
De J16 kwamen uit in een poule met onder andere thuisploeg Hasselt en enkele Nederlandse teams. De openingsmatch tegen Hasselt werd een gelijkspel. In de daarop volgende wedstrijden werd slechts éénmaal verloren tegen een selectieploeg uit Zeeuws Vlaanderen. De sterke reeks in de poule bracht de Waaslanders in de kruisfinales tegen de uiteindelijke winnaar van het tornooi, de Nederlanders van Vlug en Lenig.

In de kleine finale speelden de jonge Waaslanders opnieuw tegen de thuisploeg, die het eerdere gelijkspel wou wegvegen. Die strategie kostte beide ploegen veel energie. HKW Lokeren won en behaalde zo een derde plaats. (mb)