Grote Prijs Stad Lokeren opent Flanders Cup

LOKEREN. Sinds vorig jaar is de jaarlijkse Grote Prijs Stad Lokeren opgenomen in het Flanders Cup-circuit. Op zaterdag 24 mei zal de Flanders Cup openen met de Grote Prijs Stad Lokeren. Zo'n 700 atleten uit binnen- en buitenland hebben zich ingeschreven. Dat zijn er 150 meer dan vorig jaar, een record. Daar wordt duidelijk dat de slogan 'Samen records breken' geen holle woorden bevat. De organisatie hoopt alvast dat er enkele persoonlijke records zullen sneuvelen aan de boorden van de Durme. 

Zaterdag wordt Lokeren even het mekka van de topsport. Op de blauwe Mondo-piste zullen ruim 700 atleten uit binnen- en buitenland aantreden voor verschillende atletiekdisciplines. De Grote Prijs Stad Lokeren kan jaarlijks op heel wat bekende sporters rekenen. In het verleden waren onder meer Svetlana Bolshakova en Marieke Vervoort te gast. Vervoort zal er dit jaar opnieuw bij zijn, naast onder meer Eline Berings, Pieter-Jan Hannes, Lindsay De Grande, Jolien Boumkwo en Marjolein Lindemans. 
Het organiserende AVLO schenkt naast de reguliere atletiek ook aandacht aan G-Sport met wedstrijden voor wheelers (100m en 400m) en een aflossingswedstrijd (100m en 800m) voor atleten van het special olympicteam. Onder het motto 'samen records breken' hoopt de organisatie op hier en daar een limiet voor het EK in Zürich of voor het WK junioren in Oregon en dat er heel wat persoonlijke records zullen verbeterd worden.

praktisch

Wie de Grote Prijs Stad Lokeren wil bijwonen in Atletiekstadion Oscar Van Rumst betaalt 5 euro inkom. Kinderen, jonger dan 12 jaar, kunnen gratis binnen. Bezoekers geraken binnen via de ingang Patjoepelke. (mb)

info: gpstadlokeren.be

 

Lees ook:

LOKEREN. De Lokerse Atletiekvereniging organiseert op zondag 24 juni de elfde editie van de Grote Prijs Stad Lokeren. Dat is een atletiekwedstrijd met atleten uit binnen- en buitenland op de blauwe...

LOKEREN. De Lokerse Atletiekvereniging organiseert op zondag 25 juni voor de tiende keer de Grote Prijs Stad Lokeren. Dat is een atletiekwedstrijd die heel wat (top)atleten uit binnen- en buitenland...