Verbroedering speelt gelijk op K. Schelle Sport

ZWIJNDRECHT.  Verbroedering moest zondag een moeilijke verplaatsing maken en kon toch met een 1-1 gelijkspel terug over ’t water komen.  De thuisploeg startte furieus, en dat resulteerde na 3 minuten in een voorsprong 1-0.  Glenn Pieters kon na stuntelen in de bezoekende verdediging de bal binnentikken.

Meteen was Verbroedering op achtervolgen aangewezen, en dat liep niet meteen van een leien dakje. Schelle Sport toonde zich een stevige tegenstander die nog kon voetballen ook.  De betere kansen waren voor de thuisploeg en doelman Duerinck diende verschillende keren de meubelen te redden. De ruststand was dan ook 1-0.

Verbroedering kwam agressiever uit de kleedkamer en kort na de rust maakte Bert Claes er 1-1 van.  Verbroedering ging door op zijn elan en was de betere ploeg. Een stug Schelle gaf echter niet af en nam terug het spel in handen. Het werd een ware fysieke veldslag op een zeer zwaar veld. Doelman Duerinck werd de man van de match, met nog een aantal spectaculaire reddingen. Een billijke eindstand, waarmee beide ploegen zich tevreden konden stellen.

Zwijndrecht maakt zich op voor de clash van volgende week. Dan ontvangt Verbroedering het tweede geklasseerde Hemiksem en de inzet is dan de leidersplaats.(r.d.)