Goud voor Robert Vercruyssen (Temse) op Belgisch zwemkampioenschap Masters

TEMSE. Robert Vercuyssen van zwemclub Temse Scheldezwemmers  heeft op 30 november goud behaald op het Belgisch zwemkampioenschap voor Masters in de categorie 70-74-jarigen te Oostende. De Temsenaar zwom 1500 meter vrije slag in 37 min. 01 sec. 91 honderdsten.

Het is de tweede keer dat Robert Vercruyssen op een Belgisch kampioenschap goud veroverd: in december 2004 werd hij Belgisch zwemkampioen 800 meter vrije slag in het olympisch zwembad van Seraing. De snelle zwemmer is met z’n 71 jaar de oudste wedstrijdzwemmer van zwemclub Temse Scheldezwemmers en neemt al jarenlang deel aan zwemwedstrijden in België. Meestal doet Vercruyssen mee met openwaterwedstrijden, in de winter binnenwedstrijden en soms een 50 m-wedstrijd bij de ijsberen.

De mooiste herinneringen bewaart hij naar eigen zeggen aan de wedstrijd 'De noorzeeschaal Zeebrugge-Blankenberge' op 12 augustus 1990. Vanop het strand van Zeebrugge, moesten de deelnemers naar zee rennen, rond een boei zwemmen en met het tij mee zwemmen naar het eindpunt in de haven van Blankenberge: een afstand van 6 km die Robert in 1 uur 58 min. 47 sec. vrije slag aflegde. Hij onderhoudt zijn zwemconditie door dagelijks in het Scheldebad van Temse 1000 m te zwemmen (= 40 baantjes van 25 m) zonder rustpauze. (mb)