Waterpolo WZK Sint-Niklaas wint na thriller

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase waterpoloploeg WZK Sint-Niklaas zorgde op zaterdag 14 februari voor een dubbele stunt. Bij het begin van een van de laatste thuiswedstrijden van het seizoen trakteerden de teamleden hun supporters op een korte show: ze doken 'op choreografische wijze' in het water en toverden een 'happy Valentine' uit het Wase Sinbad. Het zorgde er alleszins voor dat de sfeer vanaf het begin goed zat.

WZK Sint-Niklaas ontmoette het Waalse Soignies, de voorlaatste in de rangschikking. Maar deze ploeg onderschatten zou een grove fout betekenen want ze geven een wedstrijd niet zonder slag of stoot uit handen. Dat om elk punt gevochten moest worden, werd meteen duidelijk. Na veel moeite sloot de eerste periode af met 2-2 met goals van Danny Van De Voorde en Bob D’Eer voor de Wase ploeg. In de tweede periode dicteerde Soignies het tempo. Soignies kon de z’n voorsprong vergroten tot 2-4. Waaslander Franky Lyssens kon dat tegen de rust terugbrengen tot 3-4.

Na de rust voerde WZK Sint-Niklaas de druk op Soignies op. Met twee doelpunten van Alain Janssens en twee doelpunten van Andrey Babak kwam WZK met 7-5 aan de leiding. In de vierde en laatste periode ging WZK door op hetzelfde elan. Dankzij doelpunten van Axel D’Hooghe en Bob D’Eer won WZK Sint-Niklaas de spannende wedstrijd met 11-6.

In de competitie is met een verschil van twee punten tussen de eerste en de vijfde in de stand alles nog mogelijk. De Waaslanders moeten het nog tegen drie van de eerste vijf in de competitie opnemen. Het wordt dus ongetwijfeld flink knokken om bij de eerste vier te eindigen, zoals de ploeg ambieert. De komende weken speelt WZK Sint-Niklaas tegen Antwerpen, Kortrijk en op 14 maart thuis tegen Tielt. (mb)