Wase haalt uit tegen Oostende

SINT-NIKLAAS. WZK Waterpolo (Wase) staat op de laatste plaats in tweede afdeling en dus stond er voor de ploeg veel op het spel. De Waaslanders moesten in de laatste wedstrijd van de heenronde in eigen bad punten pakken tegen Oostende. De pupillen van coach Nest De Maesschalck begonnen dan ook zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Dat resulteerde al meteen in een snelle 2-0 voorsprong via Tomas De Brauwer en Bob D'Eer. 

Toen keeper Gregory Casier ook nog een penalty stopte, kon het zelfvertrouwen bij de thuisploeg kon niet meer stuk. Via Kristof Van Eynde en Carl Van Landeghem in de slotseconde werd het alsnog 4-0 voor de thuisploeg. Ook in de tweede periode toonde Wase zich de meerdere van Oostende en liepen ze verder uit tot 6-0. De bezoekers uit het kuststadje slaagde er toch in om de voorsprong te milderen tot 6-2 halfweg de wedstrijd.

In de derde periode begon Wase iets minder trefzeker. Het meesterschap en frisheid uit de eerste periode bleef wat achterwege en dat gaf Oostende de kans om te naderen tot 6-3. Toen Bob D'Eer evenwel terug de weg naar het doel ontdekte werd het niet alleen 7-3 maar ook tijd voor Roy Verstraete om zijn duivels te ontbinden. In enkele dolle minuten scoorde hij een heuse hattrick en bracht zodoende zijn ploeg op een comfortabele 10-3 voorsprong. Het tegendoelpunt van Oostende deed niets af aan de terechte opwinding van vreugde bij het talrijke thuispubliek.

Met een geruststellende 10-4 voorsprong ging Wase het laatste kwart in. Oostende leek murw gespeeld en had geen verhaal meer tegen de Wase machine. Via Bob D'Eer (3x), RoyVerstraete en Michiel D'Hooghe werd het uiteindelijk een Wase zege met 15-5.

In wat wellicht de beste wedstrijd was tot hiertoe in dit seizoen, won Wase ruim verdiend deze belangrijke wedstrijd om het behoud in tweede afdeling. Op zaterdag 8 februari speelt WZK tegen rechtstreekse concurrent Leuven en ook dat wordt een belangrijke wedstrijd. (mb)

 

Lees ook:

Wase verliest aansluiting met top vier

SINT-NIKLAAS. Nu Wase de vijfde stek te pakken had gekregen, was de thuismatch tegen Aalst de gelegenheid bij uitstek om ook op de vierde plaats jacht te beginnen maken. Maar daarvoor moesten ze wel...

Wase overklast Oostende in concurrentieslag

SINT-NIKLAAS. Na twee ex-aequo’s de afgelopen weken moest Wase tegen directe concurrent Oostende de zege pakken om zich in de top 5 te kunnen handhaven. Beide ploegen stonden immers op een gedeelde...

Wase op zucht van zege tegen Leuven

SINT-NIKLAAS.  Afgelopen weekend ontving de Sint-Niklase waterpoloclub Wase in Sinbad concurrent Leuven. De Waaslanders moesten het doen zonder sterkhouder Bob D’Eer. Wase opende sterk met doelpunten van...