Wase handhaaft positie in top drie

SINT-NIKLAAS. Afgelopen weekend kreeg de Sint-Niklase waterpoloclub WZK (Wase)  Brussels Posseidon als tegenstander. Op bij de top drie van tweede nationale te blijven, was verliezen geen optie. Zeker niet na de zware nederlaag tegen Calypso van vorige week. 

Poseidon begon met veel bravoure aan de wedstrijd. In een mum van tijd stonden ze 0-2 voor en Wase, van de weeromstuit wakker geschud, diende een stevige repliek te verzinnen om het debacle van vorige week te vermijden. Gelukkig vond de thuisploeg op tijd het gepaste antwoord op de Brusselse aanvalsgolf en voor affluiten van de eerste periode stonden de bordjes op een evenwichtige 3-3.

In het tweede kwart bleef het geruime tijd een op en neergaan van beide ploegen die kost wat kost de wedstrijd naar zich wilden toetrekken. Dit duurde ruim een halve periode tot Kristof Van Eynde (Wase) de score op 4-3 bracht. Het bleek het begin van een aantal wervelende acties die niet altijd punten opleverden.  Toch kreeg Wase meer en meer grip op de wedstrijd en via Bob D’Eer en Michiel D’Hooghe kon de thuisploeg verder uitlopen tot 6-3.

Het derde kwart begon veelbelovend. Zelfs een gemiste penalty kon niet verhinderen dat Wase de voorsprong  kon uitdiepen tot 9-3. Wase had de wedstrijd duidelijk onder controle en Brussels beet de tanden stuk op een stevige Wase defensie. Doelman Gregory Casier, die de afwezige Cedric De Coninck verving, was duidelijk in zijn nopjes, al kon  hij niet verhinderen dat Posseidon op de valreep nog kon milderen tot 9-4.

Voor Wase was het de taak om in het laatste kwart deze voorsprong vast te houden om de winst binnen te rijven. De Brusselaars zorgden echter nog voor een spannend wedstrijdslot want hun verbeten inzet leverde een aantal doelpunten op. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kon Posseidon terugkomen tot 9-7 maar Wase kon de Brusselse remonte stoppen door een verdiende penalty de eindscore vast te leggen op 10-7.

Er zit nu een kloof van 8 punten tussen de derde en de vierde in de stand. Wase deelt de tweede en derde plaats met Calypso en Eeklo prijkt vooralsnog buiten schot aan de leiding van de competitie. (mb)

 

Lees ook:

Wase verliest aansluiting met top vier

SINT-NIKLAAS. Nu Wase de vijfde stek te pakken had gekregen, was de thuismatch tegen Aalst de gelegenheid bij uitstek om ook op de vierde plaats jacht te beginnen maken. Maar daarvoor moesten ze wel...

Wase overklast Oostende in concurrentieslag

SINT-NIKLAAS. Na twee ex-aequo’s de afgelopen weken moest Wase tegen directe concurrent Oostende de zege pakken om zich in de top 5 te kunnen handhaven. Beide ploegen stonden immers op een gedeelde...

Wase op zucht van zege tegen Leuven

SINT-NIKLAAS.  Afgelopen weekend ontving de Sint-Niklase waterpoloclub Wase in Sinbad concurrent Leuven. De Waaslanders moesten het doen zonder sterkhouder Bob D’Eer. Wase opende sterk met doelpunten van...