Matthias en Thomas Van de Velde als cyclocrossers

HAMME. Matthias Van de Velde heeft zaterdag voor het eerst kennisgemaakt met de koppenberg en broer Thomas was te Landskouter aan het werk. Matthias was weer outstanding als beste eerstejaarsnieuweling op de Koppenberg met als resultaat een top 15 plaats en dat in een cross waar maar liefst 87 nieuwelingen mee reden.

 

De sterkste Nederlanders,Fransen,en enkele Tsjechen behoorden tot zijn tegenstanders. Een schitterend resultaat was het  op de door regen loodzware omloop en hij bevestigde  wat hij eerder op lichtere omlopen al deed: meegaan met de besten tot op het eind niettegenstaande hij in het bergoplopen nog wat kracht te kort kwam tegen de sterkere tweedejaars.
 
Maar Matthias bleef tot op het eind meestrijden voor de ereplaatsen en keerde met een tevreden gevoel terug huiswaarts en begon hij al te plannen om volgend jaar daar terug naartoe te komen om eens voluit te gaan dan.

Thomas was in Landskouter aan zijn derde wedstrijd van het winterseizoen na de vorige wedstrijden een beetje achter de feiten aan te rijden wegens ziekte. Nu begint hij stilaan zijn goeie benen terug te vinden met een schitterende 6de plaats als resultaat net achter Nick Vandekerhove de Belgische kampioen die de vorige twee wedstrijden met gemak won.

 

De vooruitzichten voor zowel Matthias als Thomas zien er voor komend weekend goed uit want dan staan de Provinciale Kampioenschappen op het programma. Thomas gaat proberen om zijn titel te verlengen en Matthias daarentegen gaat bij de nieuwelingen te Ronse grotere tegenstand mogen verwachten van de tweedejaars maar zou toch graag top 5 halen. (r.d.)