Nightbiking blijft een uniek gebeuren

SINT-GILLIS-WAAS. Er komt weer een Nightbiking voor het ganse Waasland in Sint-Gillis op vrijdag 5 december. Dat is reeds voor de 3de keer en zo is het al goed bekend dat dit een leuke tocht is voor jong en oud. Terwijl de ouders de nachtrit rijden, kunnen de kinderen genieten van onze indoor Kinderspecial met tal van hindernissen en begeleiding van drievoudig wereldkampioen mountainbike, Patrick Meersschaert. Er is dan ook een leuke verrassing voor de deelnemende kinderen. Tijdens de nacht rit zijn er ook lekkere versnaperingen voor de riders.

Jarno Wilssens en Sam Christiaens starten hun organisatie weer aan 'De Route', Stationstraat 201. er kan gekozen worden door een ‘nachtrit’ van 20 of 35 km. Er kan gestart worden van 18u30 tot 21u30. Deelnameprijs:  4 euro en  -16 jaar 3 euro.

De nightbiking vormt zeker een uitdaging oud om de paden en de mooie bossen rond Sint-Gillis-Waas ook in de duisternis te berijden. De organisatoren benadrukken dat het niet om  prestaties gaat maar dat enkel ‘het plezier’ telt. Er wordt gezorgd voor 2 rust - en bevoorradingspunten waarop héél wat verrassend lekkers zal worden aangeboden.

De indoor Kinderspecial loopt van 18u tot 21u met een hindernissenparcours. Speciaal voor de jongsten van 2 tot 12 jaar zijn er fietsvaardigheidsoefeningen en testen. Alle fietsen zijn toegelaten: driewielers, fietsen met zijwieltjes,… Alle deelnemers ontvangen een geschenk

 Info: 0472/45.47.20 of 0477/64.89.96 (Rolf Duchamps)