Gebroeders Cordeel en Wesley Smet-Hans De Block winnen kampioenschap op rollen

Image
De winnaars bij de renners; Sander en Pieter Cordeel.
HAASDONK. Het Hudiko Wielerteam Waasland heeft in het Parochiehuis van Haasdonk het '2de Kampioenschap van het Waasland koersen op rollen' georganiseerd. In de categorie der renners namen 8 ploegen van twee renners deel en bij de wielertoeristen waren er 20 ploegen waarbij ook 3 damesploegen.  Op het programma stond een spurt over 300 meer voor toeristen en 400m voor de renners, een afvalling, een ploegentijdrit en een finale-ploegkoers.

Bij de renners namen de gebroeders Sander en Pieter Cordeel een mindere start omdat Pieter zijn spurt  verloor. De beste spurten kwamen va Bart Bryssinck -Tom Michils, Jonas Van Buynder-Karl Van Osselaer en Joshua De Smit - Thiemen Van Regenmortel die alle drie 7 op 8 behaalden.
Na de afvalling namen Bart Bryssinck en Tom Michils de leiding in handen met 14p voor  Jonas Van Buynder en Karl Van Osselaer. De broers Cordeel hadden 12 punten. 

Image
Ook de dames kwamen op de fiets: vlnr Claudia Paelinck, Lisl Van Daele; Lorenza De Backer en Carmen Vermincksel.
In de ploegentijdrit over 2 ronden van 400 meter stond er geen maat op Sander en Pieter Cordeel en ze wonnen met een tijd van 35.7 voor Bryssinck-Michils die 36.4 reden. Beide ploegen hadden nu 28 punten en hadden zich geklasseerd voor de finale. De andere twee ploegen voor de finale waren Jonas Van Buynder -Karl Van Osselaer en Sean Durinck -Valentijn Martens die allebei 23 punten hadden.

De finaleploegkoers moest de kampioenen aanduiden. Het werd een felle strijd waaruit, net als vorig jaar, Sander en Pieter Cordeel weer als winnaars kwamen. De 2de plaats was voor Bart Bryssinck - Tom Michils, 3de: Jonas Van Buynder - Karl Van Osselaer en 4de: Sean Durinck - Valentijn Martens. De kleine finale werd gewonnen door Gino Van Broeck - Glenn Van de Velde  die dus 5de eindigden.

Image
Het podium van de renners: vlnr Bart Bryssinck, Tom Michils, Sander Cordeel, Pieter Cordeel, Jonas Van Buynder en Karl Van Osselaer.

wielertoeristen

Image
De winnaars bij de wielertoeristen Wesley Smet- Hans De Block
Bij de wielertoeristen ging alle aandacht naar Wesley Smet en Hans De Block van VK Trappen Steels want zij hadden in Bazel de Ronde van Burkina Faso op rollen gewonnen. Maar bij de 20 duo’s zaten er natuurlijk nog een paar die kracht in de benen hadden zitten.

In de individuele sprint over 300m wonnen zowel De Block als Smet hun wedstrijd maar ook Dirk Aernouts en Filip Thoen, beide ex-renners, deden dat en ook Marc Boeye en Dirk Vermincksel en Benjamin en Leo Martens haalden er een 8 op 8 uit.

De afvalling over 3 ronden van 200 m werd een winst voor Smet -De Block en Aernouts - Thoen zodat zij nu de leiders waren met 16 op 16. Benjamin en Leo Martens volgden met 14 p.
De ploegentijdrit over 2 ronden van 300 m moest uitmaken welke vier ploegen zich voor de finales kwalificeerden. Naast de drie hoger genoemden waren er ook  nog Jan Van den Eede - Gerry Moreels en Martijn De Vos en Bart Rotty die toch met 13 op 16 stonden.

De tijdrit bracht weer de zege voor Wesley Smet en Hans De Block met een tijd van 26.0  De tweede beste tijd was voor Dirk Aernouts - Filip Thoen in 27.8, 3de: Benjamin en Leo Martens 28.3 en 4de: Jan Van den Eede -Gerry Moreels en Dirk De Cauwer - Etienne Claus elk 28.6.

De vier beste ploegen gingen naar de finale: Smet-De Block 56p 2. Aernouts - Thoen 54p 3. Benjamin en Leo Martens 50p en 4.Van den Eede - Moreels. Het was de juiste weergave van de sterkte van de ploegen want ook in die volgorde werd de eindstand na een ploegkoers van 3 ronden van 400 m vastgelegd.

Image
Het podium bij de wielertoeristen vlnr: Dirk Aernouts, Filip Thoen, Wesley Smet, Hans De Block, Benjamin Martens, Leo Martens en de miss.

Wesley Smet en Hans De Block de voetballers van VK Trappen Steels waren de verdiende winnaars.
De kleine finale voor de 5de plaats werd gewonnen door Dirk de Cauwer - Etienne Claus voor Martijn De Vos - Bart Rotty (6de), Kurt Van Raemdonck - Edwin De Saegher (7de), Marc Boeye - Dirk Vermincksel (8ste). De 9de plaats was nog voor Jan Smet die met de dame Joke Van de Perre  reed. Joke was meteen de eerste bij de dames!

Image
Al apotheose reden de winnaars van de renners nog eens tegen de winnaars der wielertoeristen: op de rode fietsen Sander en Pieter Cordeel en op de gele: Wesley Smet en Hans De Block.

Als slot kwam er nog een uitdaging tussen de winnaars van de renners en de wielertoeristen. Voor de broers Cordeel was dat er te veel aan want zij waren blijkbaar nog niet volledig gerecupereerd van hun finale. Wesley Smet en Hans De Block wonnen. (Rolf Duchamps)