Pech voor Robby De Bock in de strandrace van De Panne

Image
Robby De Bock uit Melsele
MELSELE. Mountainbiker Robby De Bock heeft in beachrace van De Pannen weer eens met ‘panne’ moeten afrekenen. En dat op een ogenblik dat hij nog steeds met besten mee was. Na twee keer 14e trok hij met ambitie naar de Panne, ook al moest hij daar de confrontatie aangaan met een heel leger wegprofs.

De start verliep heel georganiseerd maar het tempo lag onvoldoende hoog waardoor iedereen samentroepte met véél gevaarlijke taferelen tot gevolg. Het keerpunt was in zicht en Robby zat nog zonder kleerscheuren op de fiets, knallen dus! Eens van het strand reed hij vlot in de top tien in het wiel van Nicolas Vermeulen wat garant staat voor ‘massa’s spierkracht’ die na elke bocht explodeert, maar de Melselenaar kon toch aanpikken.

Na de bevoorrading en een loszandpassage was er weer samentroeping met zo'n 20 man. Bij het binnenrijden van een camping reed De Bock achteraan maar op het klimmetje en de daaropvolgende afdaling met bochten raakte hij toch weer tot bij de eersten.

Robby: "Op het strand hield ik nog even aansluiting maar dan moest ik de toppers laten gaan. 500m later voelt de achterband verdacht. Dus jawel... plat !" Robby stak nog een nieuw bandje en vanuit een 300e positie maakte hij er dan maar een intervaltraining van en arriveerde als 170ste.

Zijn besluit uit deze strandrace: "Wederom kon ik mee met de kopgroep, weliswaar nog bijlange niet tot het einde van de race, maar toch elke keer ietsje langer. Nu volgen nog enkele stevige trainingsweken gevolgd door een rustmaandje omwille van examens.Mijn volgende meeting is in De Haan op zondag 21 december." (Rolf Duchamps)