Kristof Goddaert knap 2de op het BK Derny open

Image
Kristof Goddaert in het BK Derny hier achter gangmaker Walter Huybrechts (Linkeroever)
WAASLAND. Tijdens de laatste pistemeeting van 2008 te Gent waren ook weer de Waaslanders paraat. De hoofdbrok was zeker het BK Derny open waarin ook de Waaslander Kristof Goddaert aan de start stond. Het BK ging over 30 km of 120 ronden.

Als men weet dat er mannen zoals Kenny De Ketele meefietsten, dan weet men wel dat er sterk moet gereden worden om er iets van te bakken. Tot halfweg ging het nog, maar dan trok De Ketele wat door en voor sommige van de 8 gestarte renners werd dat er al te veel aan.

Image
Gijs Van Hoecke die weer schitterde op de wielerbaan.
Maar Kristof Goddaert begaf niet en hij bleef het langst in het spoor van Kenny. Maar de finale moest nog komen en dat was nog wel wat anders. Het tempo werd opgedreven en nu moest ook Goddaert passen.
 Kenny De Ketele vloog over de baan en het scheelde niet veel of hij dubbelde ook Kristof maar deze hield stand en bewees dat hij op de piste nog wel één en ander uit de benen kan shalen. Hij werd knap 2de in dezelfde ronde als De Ketele die dus Belgisch Kampioen werd. Maar de renner uit Sint-Gillis-Waas, kon zich toch vice-kampioen noemen na die heel knappe prestatie want in dezelfde ronde blijven als een specialist De Ketele is niet voor iedereen weggelegd.

Image
Moreno De Pauw
Tim Mertens werd 3de, Ingmar De Poortere 4de, Steven De Neef 5de, Nicky Cocquyt 6de, Steve Schets 7de en Kevin De Roeck 8ste.
 
Maar er was nog schoon Waas volk aanwezig. Gijs Van Hoecke en Moreno De Pauw gingen van start in het Omnium voor Juniores dat uit twee nummers bestond: de scratch en de puntenrit.
In de 1ste reeks scratch over 10 km of 40 ronden werd Moreno De Pauw 6de. Gijs Van Hoecke won de 2de reeks scratch. Beide renners waren geplaatst voor de finale puntenkoers over 10 km of 40 ronden. Gijs Van Hoecke en Arne Van Snick slaagden erin om een winstronde te nemen. Gijs Van Hoecke toonde z'n uitstekende conditie en won de finale puntenkoers met 30 punten voor Arne Van Snick met 22 punten. Moreno De Pauw eindigde 10de met 2 punten.

Image
Het podium met gangmaker Huybrechts, Kristof Goddaert, Kenny De Ketele en Tim Mertens
(r.d.)