Winst voor aspirant Thomas Van de Velde in GP Sven Nys

Image
Matthias op weg naar een top vijf plaats tot hij in de laatste ronde over een gevallen renner over kop ging.
WAASLAND. De jonge Thomas Van de Velde zette het jaar in door bij de aspiranten de Grote Prijs Sven Nys te gaan rijden. En hij deed dat onmiddellijk met winst na een zeer spannende cross.Hij hield er Belgisch Kampioen Jens Teirlinck en een Nederlander achter zich.

De hele wedstrijd waren ze met hun vieren bij elkaar. Thomas en Jens bepaalden om beurten het hoge tempo maar in de laatste halve ronde zette Thomas alles op alles. Hij nam snel een tiental meer en bouwde die uit tot een veilige kloof van 50 meter bij de aankomst.

Broer Matthias reed bij de nieuwelingen de GP De Ster te Sint-Niklaas. Het werd een dikke pechdag die zonder dat wel eens een nieuwe podiumplaats had opgeleverd. Wat Matthias daar meemaakte is nauwelijks te geloven. Bij de inschrijving noteerden ze zijn naam als Thomas Van de Velde en dat was uiteraard zijn jongere broer. Natuurlijk dat Matthias die naamsverwisseling ging melden. Maar de zaak kon niet meer geregeld worden en bij de start stond de juiste man niet op de juiste plaats en zo moest Matthias helemaal achteraan starten. Die naam Thomas kwam immers in de ranking niet voor.

Image
In Baal reed Thomas Van de Velde naar de overwinning bij de 13-jarige aspiranten.
Zo gezien, een onvergeeflijke blunder van de mannen van WBV. En dat in de 21ste eeuw waar het met de computer allemaal zo simpel en eenvoudig zou moeten zijn. Twee broers uit elkaar houden, een zware opdracht dus.
Matthias ging dus van start als een van de laatste en reed een zeer sterke wedstrijd en kwam op het laatst zelfs meestrijden voor de 3de plaats. Dat zou wat zijn, nog op het podium kunnen staan! Maar helaas, tot overmaat van ramp weden ze in de voorlaatste bocht door gedubbelde renners gehinderd zodat er een renner tegen de grond ging, net voor Matthias en die kon niet meer ontwijken en en ging over kop. Hij liep er een wonde aan de knie bij op.Hij wipte toch nog op de fiets en geraakte aan de aankomstlijn als 9de. 

Maar zo snel mogelijk werd naar de spoed in het ziekenhuis gereden waar er van spoed geen sprake was vermits het rennertje er van 14 tot 18u moest wachten voor het laten nemen van foto’s. Daarna ging het nog richting sportdokter om alles nog eens extra te laten nazien want volgende week komt het BK in Ruddervoorde er aan en Mathias wil daar wel iets halen. Het ziet er toch naar uit dat het allemaal in orde zal komen. We hopen het want het Waasland heeft in het veldrijden jongens als Matthias nodig om leven in de discipline te brengen.

Image
Thomas fier op het podium als winnaar

(rd)