Recreanten WTC Vrasene rijden op woensdag en zondag

VRASENE. De in rood-wit-zwarte outfit geklede wielertoeristen van WTC Vrasene fietsen wekelijks door de Wase polders tussen Kallo en het Nederlandse Terneuzen, aan gemiddeld 30 tot 32 kilometer per uur. Sinds het seizoen 2009-2010 heeft WTC Vrasene ook een recreantengroep die op woensdagavond en zondagochtend aan een rustiger tempo ritjes maakt.

De recreanten van WTC Vrasene maken op woensdagavond tochten van 30 kilometer aan een gemiddelde snelheid van 18 à 20 kilometer per uur, waardoor vrijetijdsfietsers geen speciale fiets moeten gebruiken. Voor de ritten van zondagochtend is wel een sportiever type fiets vereist. Dan schakelt WTC Vrasene een versnelling hoger tot 20 à 23 kilometer per uur.  Hier wordt wordt de afstand geleidelijk opgebouwd met de bedoeling om eindelijk tochten van 45 à 50 kilometer te maken.

Alle ritten starten aan het clublokaal 'Café Sleutelhof' in de Brugstraat te Vrasene.  Op woensdagavond is dat  om 19h00 en op zondags start de eerste groep om 9 uur. De recreanten vertrekken om 9.30 uur.

Wie graag meer informatie wenst, kan terecht op de website wtcvrasene.be. (mb)