Eerste kampioenschap van Zwijndrecht voor wielertoeristen

ZWIJNDRECHT. De Goddaertvrienden hebben het initiatief genomen om voor de eerste keer een Zwijndrechts kampioenschap te organiseren voor wielertoeristen. Het zal gereden worden op vrijdag 10 juni met vertrek om 17.45 uur.  Het is de inleiding van een wieleravond waar ook de elites zonder contract en de beloften een criterium zullen rijden. Dat werd in 2010 voor de eerste keer succesvol georganiseerd.

Het Kampioenschap van Zwijndrecht voor wielertoeristen staat open voor alle leden van de Zwijndrechtse clubs en inwoners van de gemeente. Ie clubs zijn momenteel WTC Meteoor, WTC Machuit, WTC Zwijndrecht, WTC Derby, Laarvrienden, Goddaertvrienden en de WTC San Marco. Maximaal zullen 60 deelnemers worden toegelaten.  Vergunninghouders van om het even welke bond, zijn niet toegelaten.
Alle renners zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en voor burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden.

De deelnemers zullen in twee categorieën worden ingedeeld; + 45 en -45 jaar. Deelnemen mag vanaf 17 jaar. Het wordt een wedstrijd over 1u15 met eerst 3 ronden achter de wagen aan een 27 km per uur. Het is een volledig afgesloten parcours van 1km900 langs Statiestraat, Fortlaan, Heilige Geesthoek en via de Adh. Borinstraat weer naar de Statiestraat waar de aankomstlijn zal liggen ter hoogte van café Centrum.

De renners moeten rijden met de koersfiets en een helm is verplicht. Alle vormen van opzetstuur zijn verboden. Indien nodig worden de gedubbelde renners uit koers genomen. Daar beslissen de koersleiders van dienst over.
Prachtige palm aan de winnaar 17 tot 44 jaar  en aan de winnaar + 45 jaar. De 2de en 3de ontvangt in elke reeks een beker. De winnaars krijgen dan ook de titel van “kampioen van Zwijndrecht",  ook al is de renner geen inwoner van de gemeente maar wel lid van een Zwijndrechtse wielerclub.

Voorinschrijving verplicht bij via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Indien de inschrijving wordt aanvaard, krijgt men bevestiging en rugnummer. De uiterste datum van inschrijven is zondag  20 maart 2011. Het inschrijven kan nu al aanvangen.
 
De controle-inschrijving en het vertrek zijn in en aan Café Centrum in de Statiestraat vanaf 16.15 uur. Iedere deelnemer betaalt 11euro voor verzekering tegen lichamelijke ongevallen en garantie rugnummer.
Prijsuitdeling is in  Café Machuit Dorp aan West 9. Iedere deelnemer ontvangt 5 euro prijs, 2 bierbonnetjes, boterhammen en 5 euro garantie tegen inruilen rugnummer.
Kleedkamers en lokaal voor eventuele dopingcontrole zijn aan het  Sportcomplex Kerkenkouter in de Orlentstraat waar het Voetbalterrein Verbroedering zich bevindt. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Bestuurslid Kim Buytaert met Kristof Goddaert bij de grote foto die in café Machuit het lokaal van De Goddaertvrienden zal sieren.ZWIJNDRECHT. Nadat het in de Machuitvrienden tot onenigheden was...

ZWIJNDRECHT. Op maandag 30 november wordt in café Machuit de nieuwe wielervereniging 'De Goddaertvrienden' boven de doopvont gehouden. Deze wielerclub, door François Van Leuven, geleid pakt op...

Een ganse café Machuit vol bingospelers ten voordele van de Goddaertvrienden.ZWIJNDRECHT. Swa Van Leuven en zijn medewerkers hebben na het oprichten van een wielerclub ‘De...

François Van Leuven die het initiatief nam om een wielerwedstrijd te organiseren vanuit De Goddaertvrienden.ZWIJNDRECHT. Vrijdag 21 mei wordt het voor de nieuwe wieler- en supportersclub ‘De...

Kruibekenaar Guy Smet, de zegekoning van vorige seizoenen, probeerde wel even in de achtervolging maar het ging echt niet en gaf op.ZWIJNDRECHT. De supportersclub ‘De Goddaertvrienden’...

Johan Goddaert van BC Sleepbootje, die meehielp aan een hoge score voor de ploegBEVEREN. In de Beker van Beveren drieband per ploeg blijft ook na 9 ronden Kon. Gildevrienden 2 ferm aan de leiding...