Rudyco Cycling Team wintert prettig

HAMME. De wielervereniging uit Hamme Rudyco CT bouwde reeds een aangename wintertraining uit die als hoofdthema “Afwisseling” kreeg; Grotendeels gepland, maar met het barre winterweer moesten ze ook een beetje improviseren. Skeeleren, mountainbiken, schaatsen, lopen, run-bike, zwemmen maakten het gevarieerd aanbod uit. En de bijhorende trainers stonden telkens paraat.
De komende dagen trekt Rudyco met de renners vanaf 15 jaar de weg op om zo de seizoensstart begin maart al voor te bereiden. Met de miniemen en aspiranten blijven ze de verschillende soorten trainingen combineren en zij mogen pas vanaf maart hun wegfiets bovenhalen voor de opleidingen.

De stages 2011 staan ook reeds geboekt. Net zoals vorig jaar organiseert de club 2 stages. Er is een winterstage in februari in Nieuwpoort. Op deze stage combineren ze het nuttige van de trainingen met het aangename van de verschillende ontspanningsactiviteiten die gepland zijn. Iedereen kan elkaar leren kennen en intussen malen de renners al de nodige kilometers. Ook leren de renners uit het jeugdteam en de ‘oudere’ renners van elites zonder contract en vrije bonden elkaar beter kennen.
De locatie op de zeedijk is prachtig.  Dat het eten heel lekker is is algemeen geweten en de fakkeltocht, receptie en quiz zijn intussen al klassiekers aan het worden. Renners en ouders/partners kunnen nog inschrijven tot vrijdag 14 januari.

Dan is er de klimstage Houffalize die is gepland voor de eerste week van de paasvakantie. Net als vorig jaar trekken de renners onder leiding van organisator Frank Van Dam (Melsele)naar de Ardennen. Ze leren er klimmen, dalen, gaan er nieuwe hellingen verkennen en leren ook hoe men inspanningen over meerdere dagen leert verteren.
 
Het Rudyco-bestuur zet de leden ook aan om de website gezondsporten.be te bekijken. Er zitten daar wel interessante dingen bij. Deze site van de Vlaamse gemeenschap informeert over dopingpreventie met een nieuwe module (Real Winner) en geeft ook tal van tips rond gezond sporten. Omdat het Rudyco Cycling Team  sportieve, cleane en faire sport heel hoog in het vaandel dragen bij de club, worden de leden aangezet naar die site te kijken.

Rudycoverzorger Freddy Moortgat helpt bij het voorspellen van het weer: "Bij de links op onze clubwebsite staat een link naar een site waar men de weervoorspelling voor de streek kan zien. Heel handig om even te raadplegen vooraleer renners gaan trainen" Freddy heeft overigens zijn tweede auto omgebouwd tot ploegauto, zodat Rudyco nu 2 wagens heeft. Freddy is één van de basispilaren van de wielersport in het Hamse.

Eén van de nieuwe aanwinsten voor het team is Lize Struyf, die samen met haar broer Robbe in de ploeg zal rijden. Lize werd  Vlaams kampioene op de piste bij de 13-jarige aspiranten. Vorig jaar werd ze ook al kampioene op de mountainbike en bewijst zo dat ze op alle markten thuis is.
Elias Van Hecke werd 2de op het provinciaal kampioenschap cyclocross te Balegem bij de eerstejaarsnieuwelingen. Elias behaalde ook al de top 10 in enkele grotere crossen dus als eerstejaars belooft dat veel goeds! Ook Meg De Bruyne behaalde daar de 2de plaats bij de eerstejaarsnieuwelingen. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

HAMME/WAASLAND. De kersverse 'Flandrien 2008' Greg Van Avermaet heeft het peterschap over het jeugdteam van het Hamse wielerteam Rudyco aanvaard. De club uit Hamme vond de Hammenaar een...

Het was een drukke bedoening voor de persvoorstelling. Luc Rooms schept orde in zijn troepen en persfotograaf Eric Noens organiseert zich.BEVEREN/HAMME. In de Meirdam te Beveren heeft het Rudyco...

Spinning doen met Greg Van AvermaetHAMME/BEVEREN In de Meirdam kwam het jeugdwielerteam van Rudyco bijeen voor een kennismakingsdag. Zeker niet overbodig want de Hamse club heeft weer heel wat...

HAMME. De hoofsponsor en oprichter en naamgever van het Rudyco Cycling Team, Rudy Cornelis, heeft in zijn gemeente een nieuwe zaak geopend in de Biezestraati. Het oude pand in de Slangstraat...

Voorzitter André Cornelis stelt zijn ploeg voor op 22 januari in de Meirdam te Beveren.REGIO. Het Rudyco Cycling Team 2010 uit Hamme zal de ploeg voorstellen op vrijdag 22 januari om 20u in sport-...

De nieuwe trui van Rudyco Cycling Team uit Hamme.BEVEREN. In de Meirdam te Beveren stelde het ambitieuze Rudyco Cycling Team de renners én de club voor die in 2010 de wielersport zullen...