Waasland Mountainbike Team op leertocht

REGIO. Dank zij een uitgekiende plaats in Gîte d’étappe des Hautes Fagnes, kon het Waasland MTB Team  met meer dan 40 kinderenen in totaal meer dan 110 leden, ouders en/of trainers zich uitleven in de regio van de Hoge Venen.  Er vonden niet minder dan 4 ritten plaats (zaterdag voor - en namiddag, zondag rit per groep en een afsluitertje), voor niet minder dan 6 groepen (groen, blauw, rood & zwart, leden & ouders ook in 2 niveaus).  Zelfs van de kinderen tussen 6 en 8 waren er niet minder dan 9 van de 13.  Ongelooflijk, wat een doorzetters, en hoe gemotiveerd!

De legendarische Krissen hadden het trainerskorps specifieke richtlijnen meegegeven.  Iedere groep werkte verder aan waar ze de hele winter door progressief op geoefend hadden, alleen nu met langere hellingen,echte hellingen, echte boomwortelparcours, dropjes, mega-zalige singletracks, tot zelfs beklimmingen van de Ski-piste & stukjes op echt downhill percours. 
De techniek van de zwarte topgroep wordt nog meer verfijnd.Volgend jaar zal een nec plus ultra niveau vereist zijn... een 'golden' groep ? 

De trainers hebben nog veel in petto.  De rode groep staat wel al te drummen om de poort naar zwart open te krijgen.  Technisch bijna de evenknie.  Zij raasden heel wat rondjes af.  Van de blauwe groep slaagden er zelfs in de ski-piste op te fietsen.  Zij beschikken dan nog niet over alle PK’s zoals de groteren, maar hun souplesse en vooral hun leergierigheid en leervermogen is ongekend.  Hier wordt ongetwijfeld de kiem voor de toekomst gelegd.  De groentjes werden op mini-parcours opgeleid.  Zij halen het beste uit elkaar. Vooral de samenhorigheidsgevoel werd hier bekroond.  Knap om zien hoe zij ook hun finale proeven passeerden. 

De ouders amuseerden zich eerst in de buurt van de ski-loipes op de Botrange. Sneeuw en ijs zorgden af en toe voor instabiliteit, maar tegelijkertijd een unieke techniektraining. Samen uit, samen thuis was hier de boodschap. Verder werd de vallei van de Warche doorgefietst, letterlijk door de rivierbedding, en op en af de steile hellingen in de buurt van de boswegen & singletracks van tussen Ovifat & Malmédy. 
Zaterdag zorgde het nachtspel voor een ‘stratego’-afsluiter in het bos waar de kids in hadden rondgefietst. De uitbaters bezorgden pasta-menu’s.

De finale test was de XC (zgn. cross country) -parcours die door de trainers uitgezet werden voor iedere groep.  Daar konden de bikers zich op uitleven en laten zien hoever hun grens al ligt. Wat in het Waasland werd geleerd, werd daar getest en nog meer op de proef gesteld.  Op het diploma gaven de trainers vakkundig hun aanbevelingen mee. 
Meer info & uitgebreidere foto’s en filmpjes op waaslandmountainbiketeam.be (r.d.)