Wielerbond Openbare Diensten W.A.O.D klaar voor een nieuw wielerseizoen

REGIO. De W.A.O.D. zal ook in 2011 heel wat renners de kans geven om aan wielersport te doen, zowel jong als oud. Er zijn daarvoor een negental verschillende categorieën in het leven geroepen. De Categorie A is voor liefhebbers van 17 tot 32 jaar, categorie B voor liefhebbers van 33 tot 39 jaar. Deze twee categorieën rijden samen de wedstrijd.Eén wedstrijd met één uitslag. Alleen voor het regelmatigheidscriterium en voor de persuitslagen wordt een onderscheid gemaakt. De afstand is 70 tot 80 km en het prijzengeld staat op 250 euro verdeeld over 30 prijzen. Een vergunning kost 60 euro maar vanaf 1 juli maar 50 euro. Inleg per wedstrijd 4 euro. Waarborg rugnummer 1 euro. Men kan voor de prijs van 10 euro ook met een dagvergunning koersen.

De andere categorieën zijn:
Cat. C: Veteraan vanaf 40 tot en met 45 jaar.
Cat. D: Veteraan vanaf 46 tot en met 52 jaar.
Cat. E: Veteraan vanaf 53 jaar of mits toelating van het bestuur.
Cat. F1: Veteraan mits toelating van het bestuur.
Cat. F2:
Cat. G: Veteraan vanaf 60 jaar of mits toelating van het bestuur.
Cat. G+: Veteraan vanaf 68 jaar of mits toelating van het bestuur.
Alle vergunningen kosten ook voor veteranen 60 euro en de totale prijzenpot bedraagt 904 euro. Waarborg rugnummer 1 euro. Dagvergunningen 10 euro.
.
W.A.O.D. heeft ook categorieën voor inwoners, recreanten, toeristen of andere aparte reeksen en ook voor wie daaraan wil deelnemen kost een dagvergunning 10 euro. Voor het rugnummer wordt een waarborg gevraagd van 5 euro.
Voor alle W.A.O.D.-renners is de harde valhelm (pothelm) verplicht. Elke vorm van opzetstuur is ten strengste verboden.

Het bestuur van de W.A.O.D. heeft de renners er van verwittigd dat sommige  ziekenfondsen geheel of gedeeltelijk de kostprijs van uw W.A.O.D. -vergunning terug betalen. Mensen die geïnteresseerd zijn in deze wielerbond kunnen lid worden voor 10 euro en zij ontvangen dan, bij iedere uitgave het maandblad vol info en uitslagen.  Bedrag te storten op onze W.A.O.D.-rekening 068-2059364-81 met vermelding:  “WAOD lid 2011”.

Oud- W.A.O.D.--renner en ICF-wereldkampioen Willy De Clercq uit Schelle, geboren te Schoten is op 74 –jarige leeftijd overleden in Antwerpen op 6 januari 2011.  Na een mooie carrière bij de profs (dr Mann ploeg) werd hij bediende bij Electrabel. Later kwam Willy meekoersen bij de nevenbonden. In 1991 werd hij ICF-wereldkampioen te Braives in de categorie + 50 jaar.

Wat brengt 2011?

Koersleider Patrick Williame werd opgenomen in het W.A.O.D. bestuur. Rik Vandeputte is interim-voorzitter af en is vanaf 2011 de voorzitter.
Het bestuur heeft reeds de eerste gesprekken gehad voor wat betreft het seizoen 2011. De voorlopige kalender is reeds op papier gezet maar zal elke mand worden aangepast. De eerste maanden (maart en april) blijven een moeilijk punt. Het bestuur doet dan ook een dringende oproep naar eventuele kandidaten om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het W.A.O.D.-bestuur. Eventuele kandidaat–organisatoren kunnen rekenen op speciale voorwaarden. De voorlopige kalender is steeds beschikbaar op de website waod.be.
Renners die een nieuwe koers (organisatie) aanbrengen zullen hun vergunning worden terugbetaald.

De Belgische kampioenschappen cat. C/D en E worden verreden op 19 juni 2011 te Beveren. Om kampioen te kunnen worden moet men, met vergunning, 10 wedstrijden hebben gereden. Voor de categorie F1 dat doorgaat te Roborst op 21 juli wordt het aantal gereden wedstrijden bepaald op 15. Het BK voor AB wordt verreden op 17 september te Nazareth. Deze koers telt eveneens mee voor het klassement van de Ronde van Nazareth. Het I.C.F.-wereldkampioenschap vindt dit jaar plaats op 7 augustus  te Hoofdplaat (Ned.). W.A.O.D. staat in voor de inrichting en dit dank zij sterke medewerking van de Zeeuws-Nederlandse organisatoren.

Het is de bedoeling dat bij de veteranen ook in 2011 gestart zal worden met vaste nummers. Vergunninghouders bekomen een nummer (voor 2,50 euro) dat ze het ganse seizoen kunnen behouden. Ze dienen echter op iedere wedstrijd het controleblad aan de inschrijvingstafel te komen ondertekenen. De rugnummers worden uitgegeven in verschillende kleuren: wit, geel of blauw.

het koersbegin

Het W.A.O.D.-seizoen begint op zondag 6 maart te Oosteeklo met alle categorieën. De eerste start voor de G/G+ reeks is voorzien om 13 uur. Dat is trouwens op elke W.A.O.D.--namiddag het geval.
Op zaterdag 12 maart wordt in Sint-Jansteen, net over de Nederlandse grens gekoerst. Voor het Waasland dus vlakbij. Daar rijden de categorieën ABCD vanaf 13 uur voor C en D en om 15.30 uur voor A en B.
Zondag 13 maart komt de openingskoers voor het Waasland er in Zeveneken-Lokeren aan de Nieuwpoortstraat. Er zijn daar drie wedstrijden: G/G+ om 13 uur voor 45 km of 20 ronden, E/F1/F2 om 14.30 uur voor 70 km of 22 ronden.De C en D starten om 16.15 uur voor 60 km of 27 ronden.
De week nadien op 19 maart, wordt nog eens hetzelfde programma aangeboden.
In Beveren komt de 7de Memorial Rudy Verstraeten er aan op zaterdag 26 maart. De wedstrijden krijgen start en aankomst in de Lindenlaan aan café Lindenhof. Alle categorieën mogen er starten van 13 uur daarna 14.30 uur en 16.15 uur (CD en AB). Voor de CDEFG zijn er 904 euro te verdelen en voor AB 250 euro.

Normaal wordt het W.A.O.D.-seizoen geopend in Bazel in de Hoogstraat maar de weg is daar zo erbarmelijk dat de organisatoren besloten hebben af te zien van hun organisatie.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

WAASLAND. De Wielerbond WAOD (Wielerbond Aangesloten Openbare Diensten) begint op 1 maart ook aan de wedstrijden in Oosteeklo maar daarna komt de karavaan naar de Hoogstraat in Bazel en blijft zowat...