Rudyco Cycling Team is vooral stevige jeugdclub

HAMME. Het bestuur van het Ryduco - Ripa Cycling Team heeft het al lang begrepen dat de toekomst bij de jeugd ligt. Nu reeds jaren die troef wordt uitgespeeld heeft de Hamse club zich een imago toegeëigend dat haar een plaats kan geven bij de betere van Vlaanderen. En zeggen dat Rudyco Cycling Team is ontstaan uit een vriendengroep rond fietsenmaker Rudy Cornelis. 11 jaar geleden richtte hij het Team op met een 10-tal renners bij de vrije bonden en amateurs. Later groeide het team uit tot een stevige mix van een Elites zonder contract ploeg en een team dat actief was bij de vrije bonden. Ook waren enkele mountain-bikers actief in de club.

Die renners brachten vele overwinningen mee naar huis, en ook de eliterenners lieten van zich spreken in de lokale wedstrijden, interclubs en zelfs in het buitenland. Zo trok de club onder andere naar Frankrijk, Ierland en zelfs Frans-Guyana in Zuid-Amerika om deel te nemen aan rittenkoersen.
Het geheim? Vriendschap, plezier en prestaties die geen loze woorden waren.Vanaf 2007 werd dan nagedacht over de toekomst. Enkele ex-renners en bestuursleden staken de koppen bij elkaar en stelden een ambitieus plan op. Op 5 jaar tijd wilden ze een stevige jeugdclub uitbouwen die een begrip zou worden in de regio Waas en Dender. In 2011 beginnen ze aan het 4de competitiejaar met de jeugd en in alle bescheidenheid stelt het bestuur dat ze op koers zitten om hun ambities te realiseren.

Enkele van de nieuwe initiatieven die de jongste jaren werden gelanceerd illustreren een drang naar innovatie. Enkele voorbeelden daarvan zijn:
Sinds 3 jaar organiseert de club in samenwerking met WBV en de Vlaamse Wielerschool een eigen aspirantenopleiding te Hamme.
Jeugdrenners kregen een eigen rennersprofiel om hun fysieke en mentale prestaties en doelen bij te houden. In 2011 testen ze een nieuw trainingsplatform, een meetbaar beleid met kwantitatieve en kwalitatieve doelen werd opgesteld om het jeugdbeleid uit te voeren.
Testjestrainingen werden ingevoerd om techniek, snelheid en conditie te meten.
De club werd in januari 2010 vzw, waardoor de club en de bestuurders ook meer rechtszekerheid kregen. Een structuur voor medewerkers werd opgericht om voor de nodige omkadering van de renners te zorgen. Medewerkers kunnen ook opleidingen volgen gesteund door de club.
In 2011 neemt het team deel aan de Beker van België voor nieuwelingen en  junioren en ligt de focus op het aantrekken van renners uit de eigen regio om de teamspirit te bevorderen.

Dat alles heeft ook geleid tot een unieke combinatie van jong en oud: de jongste renner is 8 jaar, de oudste is de 50 al even gepasseerd.
Een combinatie van vriendschap en prestaties: In de rennerskernen bij de elites zonder contract en vrije bonden werd een selectie gemaakt zodat alleen de renners die het best in de club passen, werden weerhouden. Daarnaast werden, vooral bij de elites zonder contract,
enkele nieuwe renners aangetrokken om onze kleuren te verdedigen. Ook bij de jeugd opteert Rudyco voor renners uit de regio zodat ze samen kunnen trainen. Daarnaast scheppen ze een kader waarin de renners de middelen in handen worden gegeven om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en bijgevolg goed te presteren.
Het is ook een combinatie van ervaring en nieuw enthousiasme: het bestuur is een mix van mensen die al sinds het begin bij de club zijn en een enthousiaste groep van medewerkers die zich in de loop der jaren hebben toegevoegd aan de groep.

een nieuwe stap vooruit

Men merkt het meteen: het Rudyco-Ripa Cycling Team zit ook in 2011 weer in de lift. Voor het eerst in de geschiedenis van de club komt er een sponsor bij in de naam, de nieuwe overeenkomsten met topleveranciers voor kledij en fietsen zijn heel zichtbaar en ook qua sponsors en aantal (jeugd)renners zet het team weer een mooie stap vooruit.
Het bestuur omschrijft het als: "Onze club is een unieke mix van wielertraditie, gekoppeld aan modern beheer en innovatie, de kameraadschappelijke sfeer gekoppeld aan ambitie en het streven naar betere prestaties." Er zijn in 2011 75 renners aangesloten en dat is een nieuw clubrecord.

Om zulke club te runnen zijn er heel wat medewerkers nodig.
Het bestuur van de vzw bestaat uit voorzitter: Rudy Cornelis, penningmeester: Sven Blommaert, secretaris: Luc Rooms en lid Veronique Smet

Het clubbestuur is gevormd door voorzitter: André Cornelis, Ere-voorzitter: Omer Van De Voorde, ondervoorzitter: Rudy Cornelis  penningmeester: Sven Blommaert, secretaris: Luc Rooms, kledij: Peter De Proft,  festiviteiten: Pascal Pauwels, verzorging/logistiek: Freddy Moortgat
Voor de jeugd zijn de coördinatoren Luc Rooms, Sven Blommaert, Lieven Muylaert, Frank Van Dam
Trainer is Michel Geerinck - Trainer piste: José Rooms
Website & nieuwsbrieven: Wouter Hebberecht – Sponsoring: Guy De Wolf
Voor de elite zonder contract en vrije bonden zijn de coördinatoren Peter De Proft, René De
Munter en Rudy Cornelis.
Miniemen-Aspiranten
De trainers/ploegleiders voor miniemen en aspiranten zijn: Lieven Muylaert, Luc Rooms, De Loose Eddy.
Medewerkers miniemen: Schelfhout Luc, Stoop Conny, Heirweg Dirk, Claus Peter, Struyf Dirk, De Wilde Dany.
Medewerkers aspiranten: De Rudder Wim, De Clercq Mario, Struyf Dirk, De Raeve Didier,

Trainers/ploegleiders van de nieuwelingen zijn: Sven Blommaert en Stan Meersschaert
Medewerkers:Cools Marc, D’Haese Marc, Hebberecht Wouter.

Trainers/ploegleiders Junioren zijn:Frank Van Dam, Iwan Caethoven,
Medewerkers: Gerda De Wreede, Pascal Van Der Linden, Chantal De Cleen, Peter Huyghe
Trainers/ploegleiders ELZC & VWF: Iwan Caethoven en Rudy Cornelis

Medewerkers algemeen
Inge De Gussem, Kristel Van Buyten, Katrien Van Meersche, Hans Bruggeman, Irene Van Damme en Berlinda Samson (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

HAMME/WAASLAND. De kersverse 'Flandrien 2008' Greg Van Avermaet heeft het peterschap over het jeugdteam van het Hamse wielerteam Rudyco aanvaard. De club uit Hamme vond de Hammenaar een...

Het was een drukke bedoening voor de persvoorstelling. Luc Rooms schept orde in zijn troepen en persfotograaf Eric Noens organiseert zich.BEVEREN/HAMME. In de Meirdam te Beveren heeft het Rudyco...

Spinning doen met Greg Van AvermaetHAMME/BEVEREN In de Meirdam kwam het jeugdwielerteam van Rudyco bijeen voor een kennismakingsdag. Zeker niet overbodig want de Hamse club heeft weer heel wat...

HAMME. De hoofsponsor en oprichter en naamgever van het Rudyco Cycling Team, Rudy Cornelis, heeft in zijn gemeente een nieuwe zaak geopend in de Biezestraati. Het oude pand in de Slangstraat...

Voorzitter André Cornelis stelt zijn ploeg voor op 22 januari in de Meirdam te Beveren.REGIO. Het Rudyco Cycling Team 2010 uit Hamme zal de ploeg voorstellen op vrijdag 22 januari om 20u in sport-...

De nieuwe trui van Rudyco Cycling Team uit Hamme.BEVEREN. In de Meirdam te Beveren stelde het ambitieuze Rudyco Cycling Team de renners én de club voor die in 2010 de wielersport zullen...