Er waait een nieuwe wind in het Wase damespeloton

REGIO. Te Sint-Niklaas werd het nieuwe dames wielerteam Sengers Ladies Cycling Team officieel voorgesteld. Het is een club waarvan de naam verwijst naar de hoofdsponsor. Het is ter wereld gekomen in de vorm van een VZW en de zetel bevindt zich in Stekene. Onder de vleugels van de VZW Ladies Cycling Team hebben wij gekozen voor de naam van onze hoofdsponsor eraan te verbinden als dank voor zijn bijdrage met voorzitter Marc Bracke en secretaris Filip Thoen.

Met het verdwijnen van twee gevestigde teams leek er eind vorig seizoen een leemte te ontstaan in het Belgische damespeloton. Marc Bracke en Filip Thoen wilden deze evolutie niet met lede ogen aanzien en staken in september vorig jaar de koppen bij elkaar. Een fusie, aantreden bij een bestaand team of... een gloednieuw team opstarten? Het werd de laatste optie en niet veel later kwamen beide heren terecht bij Henk Sengers. De Nederlandse zakenman sponsorde met het gelijknamige familiebedrijf reeds de Holland Ladies Tour en wil via het dameswielrennen voet aan grond krijgen op Belgische bodem. Het Sengers Ladies Cycling Team was geboren.

Marc en Filip gingen verder op zoek naar de nodige geldschieters en budgetten Maar natuurlijk geen dameswielerteam zonder dames. Met al hun ervaring in het peloton was het voor de heren niet moeilijk om jong talent en ervaring voor hun kar te spannen voor de prachtige project.
De 14 dames elite kunnen dit seizoen aantreden in de grote klassiekers in de Lage Landen. Daarnaast kunnen ze ervaring opdoen in het internationale peloton tijdens eendagswedstrijden en etappekoersen in onder meer Frankrijk en Luxemburg. Naast deze elite dames heeft het Sengers Ladies Cycling Team ook nog 4 jeugdrensters in de rangen die ook een gevarieerd programma kunnen afwerken.

De afgelopen maanden leerden de meiden elkaar kennen op en naast de fiets, ze werkten aan de conditie en aan de teamspirit. Tijdens de wekelijkse groepstrainingen leerden ze voor elkaar door het vuur gaan, wat zeker zijn vruchten zal afwerpen het komende seizoen.

de rensters

De elites:
Evelyn Arys Gijzegem, Sanne Bamelis Veurne, Lien Beyen Bredene,  Anja Buysse Zele,  Sofie De Nys Gentbrugge, Eveline Dergent Mechelen,  Sarah Ingelbrecht Vlissegem, Claudia Koster (Nederland) Alkmaar, Sofie Leemans Meerle, Ilona Meiring (Nederland) Ilpendam,  Inge Roggeman Arendonk, Emma Silversides (Groot-Brittannië) Attenrode / Yorkshire, Cindy Vandermeulen Stekene en Karen Verhestraeten Tielen.
Juniores:
 Nathalie Nijns Lille, Celine Van Severen Meulebeke, Julia Verwulgen Moerbeke,
Aspirant:
Yenthe Boons Lille

De ploegleiders zijn Marc Bracke (Berlare) en Filip Thoen (Stekene).
Op het programma staat voor de seizoensaanhef reeds aangeduid: 26 februari :Omloop het Nieuwsblad 1.2, Omloop van het Hageland Tielt-Winge 1.2 op 6 maart, de Omloop Hoekse Waard Strijen (Nederland) op 19 maart en de Parkhotel Rooden Classic (Nederland) op 27 maart
Verder volgen dan GP de Dottignies 1.2 op 4 april, Halle - Buizinge 1.2 op 17 april, Omloop Borsele dames jeugd (Nederland)van 22 tot 24 april, GP Roeselare 1.1 op 24 april, GP de la ville de Luxemburg TTT (Luxemburg) op 29 april en GP Elsy Jacobs  1.1 (Luxemburg) op 30 april. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Zondagochtend houdt WTC Torentrappers in Lokeren het eerste Dames Wielertoeristenteam boven de doopvont. Het team werd 'Ladies Cycling Team'.  Aan belangstelling bleek er geen gebrek. Van...

REGIO. Met het opdoeken van het Royal Antwerp BC Ladies Team en het Beneluxteam verdwijnen er volgend seizoen twee gevestigde waarden in het dameswielrennen. Filip Thoen ex-renner en Marc Bracke...