Miniemen begonnen aan opleiding wielrennen

BEVEREN. In de kantine van Atletiek Volharding kwamen meer dan twintig kinderen samen die een opleiding wielrennen wilden volgen als miniem . Dat zijn jongens en meisjes tot en met 11 jaar. Ze schreven in bij trainer Dirk Onghena en medewerker Willy De Wael. De tweede trainer wordt Eddy Gorris. Het was ook voor meerdere ouders een kennismaken met deze opleiding. In een uitrusting zoals dat voor een ‘coureur’ hoeft te zijn werd eerst naar de Beverse wielerpiste gereden. Die lag vlakbij in de Sportzone.

Op de piste kon Dirk Onghena de homogeniteit van de groep reeds vaststellen. Omdat er verschillende voetbalwedstrijden aan de gang waren, was het vrij druk rond de wielerbaan.
Aangezien het dan direct begon te regenen kon de trainer hen gewoon wat laten aflossen, eens op één lijn gereden en op het einde degene die op kop reed aan  finish of aan de over zijde, mocht dan doorrijden tot aan het eerstvolgende doel en dan achteraan plaats nemen. Er waren twee groepjes die dit reeds kenden.
De nieuwe rennertjes werden bij Gerben Van Houte gezet die ze op sleeptouw nam zodat niemand moest stilstaan wanneer het pijpenstelen regende. Gerben heeft al heel wat ervaring opgedaan vorig seizoen. Op die manier kon Dirk Onghena bijna de volledige les afwerken. Heel belangrijk bij dat erbarmelijk weer was wel dat iedereen toch erg gemotiveerd werkte.
Nochtans werd niets uitgevoerd van de oorspronkelijk voorziene planning die ook bestond uit starten op fluitsignaal, stoppen op bevel, e.d. Het volledige ‘gamma’ moet dus nog beginnen en dit alles door het weer. Gelukkig komen er nog heel wat dagen om veel ervaring op te doen.(Rolf Duchamps)