WSC Hoop op Zegen zendt de renners weer de weg op

BEVEREN. De Wieler Supporters Club Hoop op Zegen blijft in de Wase regio een begrip. Vooral voor de gemoedelijke sfeer die in de club heerst en er ook van uit gaat. De renners in de opvallend hemelsblauwe kleur, zijn de ambassadeurs die in de Wase regio op de meeste wedstrijden een mannetje aan de start plaatsen. Het is geen club met de veelwinnaars. In 2010 werden amper 6 koersen gewonnen en dat door Kevin Vandermast die er twee won, Brecht Van den Branden, Sven Laureys, Sven Trog en Angelo De Dobbelaere. Vandermast deed er ook nog 7 tweede plaatsen bij en Sven Trog twee. Er werden 52 plaatsen binnen de eerste 5 binnen gebracht.

Voorzitter Gustaaf Pieters blijft de pionier van de club, reeds van bij de stichting is dat zo. Zij dame Leona Maes helpt bij het secretariaatswerk en Karel Bryssinck en André Coenen zijn de andere werkers. Evi Present is de medewerkster die de uitslagen centraliseert en het clubblad verzorgt.
Met de rennersbegeleiding en het trainingswerk kan HOZ rekenen op de rijke ervaring van  Gaston Pieters en Herman Vercauteren bij de nieuwelingen en op Dirk Trog en Marc Borghgraef bij de juniores, beloften en elite zonder contract. Gunther Van Steelandt is ook de ploegleider op de interclubs.

de renners 2011

HOZ vertrekt met 18 aangesloten renners, een aantal dat het minste is in het bestaan? Gewoonlijk rijden er rond de dertig renners rond in een koerstrui van HOZ.  Er stopten er een zevental met Bruno Maes (SintuitGillis), Tino De Cock, Jens Verleyen (Stekene), Quenell Verhulst (Zwijndrecht), Karl Vos (Beveren), Yves Wauters (Vrasene) en Benjamin Paridaens (Bornem).
Vijf leden van 2010 stapten over naar een andere club: Diego Bonne (De Klinge) en Sven Laureys (Zwijndrecht) trokken naar Yoling Museeuw Test Team. Brecht Van den Branden (SintuitGillis) naar Wielerteam Waasland, Kevin Vandermast (Wuustwezel) werd renner van de Rupelspurters Boom en Lawrence Vandermeersch (De Klinge) kreeg een plaatsje bij PWS Aliplast.

De nieuwe gezichten bij HOZ zijn junior Brian Nijs uit Hulst, belofte Stijn Verbeke uit Sinaai, belofte Pieter Covent uit Stekene en elite Vincent Maes uit SintuitGillis.Zijn dus nu inzetbaar in het nieuwe seizoen:
Nieuweling: Geoffrey Van SteenberghenuitDe Klinge

Juniores: Xaver Coucke  uit SintuitGillis,  Ruben Van Steelandt uit Haasdonk, Cedric Smet uit Rupelmonde, Senne Van Steelandt Haasdonk,   Sven Throg uit Melsele, Angelo De Dobbelaer  uit Beveren, Pieter Meiresone uit Elversele en Brian Nys  uit Hulst 

Beloften Geoffrey Van Steelandt uit Haasdonk,  Stijn Verbeke uit Sinaai, Davy Present uit Zwijndrecht, Marin Biondi uit SintuitNiklaas, Jasper Van den Branden uit SintuitGillis, Brian  Rubens uit Zwijndrecht en Pieter  Covent uit Stekene.

Elite: Vincent Maes uit SintuitGillis en Roberto Vercauteren uit Beveren

zo werkt het

Een wielerclub runnen vraagt een hele organisatie want elke renner ontvangt bij zijn aansluiting een kledijpakket. Via de sponsoring is het mogelijk daar voor te zorgen. De renners van HOZ kunnen in stijl naar de wedstrijden. Er wordt verwacht dat zijn regelmatig aan de start verschijnen zodat de uitrusting de sponsors naar buiten kan brengen. Die van HOZ kregen 2 koerstruien met korte mouwen en 1 met lange. Verder 1 vest Technical, vest Kaos Raintex, 2 koersbroeken met bertellen, 1 pantybroek, 2 petjes, 2 paar sokken en een sporttas.
Renners die aansluiten naargelang  het tijdstip van het jaar krijgen wel een aangepaste kledij en niet volledig zoals hier boven vermeld. Beschadigde kledij wordt vervangen wanneer deze is binnengebracht en met beperking van het aantal. Een trui met korte mouw kan tweemaal worden vervangen , en een koersbroek eenmaal.
De renner is verplicht de kledij die de club ter beschikking  heeft gesteld te dragen  tijdens wedstrijden, op training of tijdens contact met pers of media in het algemeen. Dat is trouwens een reglement van de Wielerbond.

Via een regelmatigheidscriterium bij wegwedstrijden kunnen de renners ook premies ontvangen. Bij de elite z.c. en beloften wordt 50 euro betaald voor een overwinning, een 2de plaats is 13 euro waard en een 3de 7,5 euro. dan daalt het bedrag zodat van de 16de totvde 2àste plaats er nog 1 euro wordt uitbetaald.

Bij de juniores is een zege goed voor 40 euro, een 2de plaats 13 euro en een 3de 6,20 euro. Ook hier zijn 20 prijzen.

De nieuwelingen ontvangen 30 euro als ze een koers winnen. 2de is 10 euro en 3de 7,50 euro.
Aspiranten die eventueel aansluiten krijgen voor een zege 10 euro en 5 euro voor een 2de plaats.

Renners die  tijdens het wielerjaar vroegtijdig stoppen met wielrennen kunnen geen aanspraak maken op uitbetalingen van het regelmatigheidcriterium. Renners die bij de uitbetaling van regelmatigheidcriterium, zonder geldige reden afwezig zijn, kunnen geen aanspraak meer maken op deze uitbetaling. De voorziene gelden worden integraal in de clubkas gestort .

Bij interclubwedstrijden, worden de behaalde individuele prijzen en de clubprijzen evenredig onder de deelnemende clubrenners verdeeld. Uitzonderingen kunnen door het bestuur worden uitgesproken, wanneer men vaststelt dat een renner of renners hun kansen niet naar behoren hebben verdedigd. In zulk geval zal de betrokken renner of renners enkel aanspraak kunnen  maken  op wat het bestuur denkt te geven.
Een clubtrofee behaald bij het betwisten van interclubwedstrijden blijft eigendom van de club
Wie zich op kampioenschappen op het podium kan plaatsen zal zich aan een extra attentie mogen verwachten vanwege het bestuur.

Natuurlijk dat dit alles maar mogelijk wordt dankzij de sponsors. Hoop op Zegen heeft voor 2011 er nu ook Geert Cantens Transport en Schilderwerken Hans Cools Melsele bij en Buyl Sport dat al sponsor was, krijgt nu een plaats op de koerstrui. In totaal telt HOZ een elftal belangrijke sponsors.(Rolf Duchamps)