Zondag 4de rit in Ronde van het Waasland MTB

REGIO. Zondag 13 maart kunnen de mountainbikers de 4de rit in de Ronde van het Waasland rijden in Belsele met vertrek aan sporthal ‘De Klavers’ in de Sint-Andriesstraat. Het is de 'Volvo Van Kasteren rit'  waarvoor kan gestart worden van 8 uur tot 10.30 uur. De afstanden zijn 29, 39 of 47 km. Na de eerste kilometers over landbouwpaden volgen 8 km boswegels van het Puiveldse- en Gouden Leeuws bosgebied . Enkele verbindingskilometers door landbouwgebied brengt de bikers in het Waasmunsterse Heide en Bos. De bevoorradingsplaats bevindt zich in de tuinen van de Roosenbergabdij.

Verder door het bosgebied bereikt men de golvende Durmevallei.  Via de paden van de Belseelse Beek en de Pastorijwegels komt men uiteindelijk aan de bikewash. De après-bike is in de gezellige cafetaria 'De Klavers'.
Nog in maart wordt een rit gereden op zondag 27 maart in Sint-Niklaas aan ’t Ster waar de inschrijving plaatsvindt in de voetbalkantine van FC Gerda in de Pastoor Michaël Copstraat. Er zullen daar afstanden zijn van 30, 40 en 50 km. (r.d.)

 

 

Lees ook: