Het WAC Team op de Velle

REGIO. De renners van WAC zetten zondag aan in de wedstrijd voor nieuwelingen op de Velle. Onder de 74 vertrekkers ook Jarne De Ost (Bornem),  Fredrik Drumont (Temse), Emmanuel Leeman (Sint-Pauwels) en Django Waterschoot (Temse).  Wie het parkours van de Velle kent weet dat het met die twee bruggen een niet te onderschatten koers wordt.

De eerste twee ronde bleef alles samen maar  Django Waterschoot trok wel ten aanval met drie andere renners maar het peloton liet niet begaan. Ze werden ingehaald en toen zijn andere renners vertrokken. Django bleef goed vooraan en heeft een paar keer mee aan de kop gesleurd om de renners die weg waren weer te pakken te krijgen.
Na 4 ronden moest Fredrik Drumont, moe maar toch voldaan, de wedstrijd staken. Jarne De Ost en Emmanuel Leeman bleven goed in de buik van het peloton zitten. De voorlaatste ronde probeerde Jarne nog even maar het peloton liet niet begaan.
Er waren twee renners weg en er viel uiteraard nog een 3de plaats te verdienen. Het peloton ging de massaspurt aan en Django Waterschoot werd nog knap 14de, Emmanuel Leeman 21ste en Jarne De Ost 31ste.

Bij de junioren in Hingene werd  Michael Huybrecht (Sint-Niklaas) 23ste op 39 deelnemers. (r.d.)

 

 

Lees ook:

De Wachteling op wacht aan het welzijnshuis

SINT-NIKLAAS. Na een tijdelijk verblijf aan de Stationsstraat, staat de Wachteling op z'n vaste stek aan het Welzijnshuis in de Abingdonstraat. Het beeld ontstond na een schrijfopdracht in het kader van...

Zwemmen in open lucht

REGIO. Dankzij het mooie weer zal dit weekend het 50 meter buitenbad in provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke geopend. Het buitenbad zal wel enkel toegankelijk zijn via het binnenbad. De...

Paul De Wachter stelt tentoon in Hulst

BURCHT. De Burchtse kunstenaar Paul De Wachter (Burcht) stelt samen met Anne Mannaerts (Terneuzen) tentoon in de Beeldentuin van het ’s Landshuis Steenstraat 37 Hulst NL.