Nieuwe Grote Prijs Gemeente Beveren/Schaal Schoeters

BEVEREN. Wielerliefhebbers schrijven maandag 4 juli alvast in hun agenda. Dan wordt in Beveren voor de 34ste keer de wedstrijd Interclub Egide Schoeters, ofwel Grote Prijs van de gemeente Beveren voor elite zonder contract en beloften U23, gereden. De renners beginnen hun tocht van bijna 80 kilometer door het Waasland om 13.30 uur. Het organiserende Comité ter Heropleving van de Wielersport zorgt in Beveren voor heel wat randanimatie. 

Dankzij subsidies van 'Beveren Zomert' kan het Comité ter Heropleving van de Wielersport voor een aangenaam randanimatieprogramma zorgen, dat begint zodra de renners vertrokkenz ijn. Imitator Roy Kersten laat het publiek kennismaken met imitaties van bekende wielerrenners.  Goochelaar Gil Ricardo voert in de cafés aan de markt zijn kunstjes op onder het motto 'de hand is sneller dan het oog'.

Tegen 16.30 uur worden de renners terug in het centrum van Beveren verwacht, waar ze nog zes ronden moet rijden. Rond 16.45 uur moet de winnaar over de finish zoeven. (mb)