Moerbekenaar Jonas Goeman doet mee aan eerste G-wielerklassieker

REGIO. Zondag wordt de eerste Vlaamse G-wielerklassieker gereden, dat is een ‘Ronde in Vlaanderen’ voor wielrenners met een beperking met start in Brugge en aankomst in Ronse.  Daartussen krijgen de renners een prachtig parcours voorgeschoteld met hellingen als de Kluisberg en de Knokteberg. In de wedstrijd zal toprenner Jonas Goeman uit Moerbeke voor het eerst aantreden op de tandem als piloot voor stoker Milan Thomas, die een visuele beperking heeft. 

De ‘Ronde in Vlaanderen’ is de eerste competitiewedstrijd sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie. De wedstrijd is een eerste wedstrijd van een tweeluik. Volgende week wordt in Oostende namelijk de vijfde editie van de UCI Para-cycling World Cup gereden. Die wereldbekerwedstrijd is dan weer belangrijk met oog op een selectie voor de Paralympische Spelen in Tokyo. 

Deze Vlaamse toprenners (Parantee-Psylos/Cycling Vlaanderen) nemen deel aan de Ronde in Vlaanderen: Tim Celen (klasse MT2), Jonas Goeman (piloot) en Milan Thomas (stoker) (klasse MB), Anneleen Monsieur (piloot) en Griet Hoet (stoker) (klasse WBE), Woud Vromant  (klasse MC2), Diederick Schelfhout (klasse MC3), Patrick Muylaert (klasse MC4), Niels Verschaeren (klasse MC5) en Laurence Vandevyver  (klasse WH3). (mb)