Jos De Groof wint goud in Finale Koninklijke Belgische Kegel Bond

Image
Jos De Groof van de Beverse kegelclub won de gouden medaille.
BEVEREN. Zondag 8 maart ging in sporthal 't Zillebeek in de Glazenleeuwstraat  te Beveren, de finale door van het Individueel Kampioenschap Koninklijke Belgische Kegel Bond. De KBKB had aan de Beverse kegelclub gevraagd om deze finale te organiseren,en dat hebben zij met succes gedaan. Schepen van Sport, Dirk Van Esbroeck, woonde de namiddagprijsuitreiking bij. Op de avondprijsuitreiking was burgemeester Van de Vijver de eregast.

De Vlaamse deelnemers waren bij de -18 jarigen : Michiel Leemans die 4de werd met 661 kegels . Bij de Junioren: Bjorn Scheurwegen eveneens 4de met 692 kegels .
In de reeks Heren : Erik Leemans 4de met 753 kegels .
Bij de Dames Sen./A  werd  Marcella Hermans de winnaar met 724 kegels en Carina Claes werd 3de met 591 kegels.
Bij de Dames Sen/B ging de zege naar Paula Deck met 656 kegels, 2de  Linda Van Alsenoy met 633 kegels, 3de Maria Weckx met 588 kegels en 4de de enige Beverse vrouwelijke deelneemster Lieve De Vleeschouwer met 579 kegels.
In de reeks Heren Sen./B behaalde de Beverse kegelclub Goud met Jos De Groof met 752 kegels , Guido Van Alsenoy werd 2de met 735 kegels 3de werd Karel Willekens met 701 kegels.
Het was voor de Beverse kegelclub een geslaagde organisatie en wanneer de voorzitter dan goud behaald, dan kan het zeker niet meer stuk.(r.d.)