Schitterende prestaties op Belgisch Kampioenschap Sports Aerobics & Aerobic Teams

SINT-NIKLAAS. Afgelopen weekend, 10 en 11 maart, werd in de Witte Molen in Sint-Niklaas het Belgisch Kampioenschap Sports Aerobics & Aerobic Teams gehouden. De beste drie van elke categorie plaatsten zich voor het EK van 24 tot 26 mei in Tsjechië en voor het WK van 16 tot 20 oktober in het Nederlandse Leiden. Het Belgisch Kampioenschap was een organisatie van Sportievak en Sports Aerobics Club Atletica.

Naast Belgische deelnemers deden er ook atleten mee uit Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië. Naar goede gewoonte was het opnieuw heel spannend in de vrouwenreeksen, vooral dan bij de senioren. De regerende Belgisch en Wereldkampioene Lissa Van Brande haalde het wel afgetekend en liet Adela Citova uit Tsjechië achter zich. De overige plaatsen voor een Belgisch ticket naar EK en WK werden felbevochten. Uiteindelijk haalden Luka Torfs en Louka Smet het voor Amandine Buelens, Nele Boddin en Kathia D’hossche. Bij de dames junioren moesten de Belgische atleten één Tsjechische laten voorgaan maar plaatsen 2, 3 en 4 waren wel voor de Belgisch dames Evie De Schepper, Femke De Meirleir en Britt Verhaeren. (mb)

 

Lees ook:

Nieuwe toeristische folders voor Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas zet haar toeristische troeven voor dit jaar in de kijker met drie gloednieuwe toeristische folders. Boegbeeld is Lissa Van Brande, wereldkampioene sport-aerobics. Zij...