Tentoonstelling 'Recht door zee. Navigeren van 1500 tot vandaag.'

Van 04 juni 2022 tot 11 september 2022
Hits: 6356

SINT-NIKLAAS. Voor 4 juni tot en met 11 september loopt in het Mercatormuseum en SteM de tentoonstelling 'Recht door zee. Navigeren van 1500 tot vandaag.'


De tentoonstelling onderzoekt de technologische geschiedenis van navigatie-instrumenten en verkent het verrassende verband tussen tijd en plaats op zee. Via unieke voorwerpen, van sextanten tot actuele ‘state-of-the-art’ navigatiesystemen, uit collecties van diverse (privé-)verzamelaars ontstaat een gevarieerd en interactief expositieprogramma rond de belangrijkste onderwerpen en schakelmomenten van koersbepaling op zee.

Voor deze expo werkt het SteM samen met de Belgische Marine, de Hogere Zeevaartschool, de Universiteit Gent, de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, de Phoebus Foundation en een aantal belangrijke private en institutionele bruikleengevers met als belangrijkste de unieke NavigArte-collectie. 

Voor gezinnen met kinderen is er een heuse schattenjacht: de figuren Kapitein Oliepul en Tuizentfloot van Marc Sleen nemen de jonge zeevaarders op sleeptouw met een heuse schatkaart. 

praktisch

Open:
Dinsdag - zondag van 10 tot 17 uur
Museumcafé open tot 18u
Nocturne elke donderdag tot 22 uur

Toegang:
6 EUR / 3 EUR met korting
Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, houders museumkaart, MuseumPASS, lerarenkaart, European Disability Card.
Gratis toegang voor iedereen op zondag van 11 tot 13 uur