Sterkste man zoekt sterke vrouwen

Image
Jimmy Laureys won de 'Open sterkste man van Vlaanderen'. Komt er in 2010 een 'Open sterkste vrouw van Vlaanderen'?
BAZEL. Op 25 juli verlengde Jimmy Laureys zijn titel als sterkste man van Vlaanderen op het ‘Open Sterkste Man van Vlaanderen’ van National Strong Man Belgium (NSMB). Dat de westrijd op heel wat belangstelling kon rekenen, is duidelijk te zien in het de reportage die Waaskrant maakte. Nu blijkt er ook vraag te zijn om een gelijkaardige wedstrijd voor vrouwen te organiseren.

"De vraag naar een gelijkaardige wedstrijd voor vrouwen is me gesteld door de media en Patrick De Wiest, voorzitter van de NSMB, speelt al een tijdje met dergelijk idee", zegt Jimmy Laureys. "Ook op veld gaan stemmen op om een wedtrijden onder sterke vrouwen te organiseren. Ik denk daarbij aan Ester Silver en Kelly Sophiers. Daardoor beginnen we nu al met een zoektocht naar sterke vrouwen. Als we niet minstens 8 sterke vrouwen vinden, gaat de wedstrijd niet door."

Als de wedstrijd er komt, dat zullen de deelnemende vrouwen zich moeten bewijzen in dezelfde vijf onderdelen als in de ‘Open sterkste man van Vlaanderen’, al zullen de gewichten aangepast zijn. "Het eerste onderdeel is een ‘medley’ van tire flip, yoke en 2 biervaten verplaatsen maar daarvan moeten we het gewicht nog bepalen.", vervolgt Laureys, "Dan volgt ‘Apollons Axel, last woman standing’, farmers walk waarbij 85 kg over een afstand van 45m verplaatst moet worden, ‘car dead lift for reps’ en ‘atlas stones’ waar 4 stenen van 70, 80, 90 en 100 kg verplaatst moeten worden."  De prijzenkast bestaat uit 250 euro voor de winnares, 175 euro voor de dame op de tweede plaats en de dame met een bronzen plaats krijgt 100 euro.

Als er voldoende vrouwen worden gevonden, organiseert NSMB op zondag 25 juli 2010 de ‘Open Sterkste Vrouw van Vlaanderen’. Dat is een dag na de ‘Open sterkste man van Vlaanderen 2010’, waarvoor nu reeds kan worden ingeschreven. Sterke mannen en vrouwen kunnen zich inschrijven met een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

Jimmy Laureys won zaterdag de 'Open Sterkste Man van Vlaanderen'.BAZEL. Zaterdagmiddag vond de vierde Open Sterkste Man van Vlaanderen plaats, tijdens de Hoogstraatkermis in Bazel. Het was opnieuw...

Sterkste man Jimmy Laureys is geselecteerd voor ‘World Strongest Man’ in Malta.BAZEL. De sterkste man van Vlaanderen, en voorlopig ook nog van België, Jimmy Laureys, is geselecteerd voor...