Temse wil groep natuurouders uitbreiden

TEMSE. Temse heeft momenteel een groep van een vijftal vrijwillige natuurouders die leerkrachten bijstaan in de organisatie en uitvoering van natuuractiviteiten. Het gemeentebestuur wil de groep vrijwilligers graag uitbreiden en vroeg aan de provincie om een opleiding te organiseren. Die opleiding kan pas doorgaan als er minimum 8 deelnemers zijn die bereid zijn zich als natuur in te zetten in de scholen van Temse. Ook moeten de scholen zelf de kans krijgen zich aan te sluiten bij de cursus. 

De cursus bestaat uit 2 theoretische lessen, 2 thematische lessen en 1 ervaringsles. Vooraleer de cursus start, organiseert de gemeente een informatiemoment georganiseerd. Zowel de cursus als het infomoment zou doorgaan in het najaar. De cursus is gratis.

Geïnteresseerde ouders kunnen zich nu al opgeven bij de groendienst via 03/710.12.36 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Zo'n 300 lagere schoolkinderen hebben woensdag en donderdag ruim 900 boompjes gepland in de polders van Kruibeke. Er werden drie soorten gepland: eenstijlige meidoorn, sleedoorn en...

TEMSE. De groendienst van Temse is op zoek naar ouders, grootouders of andere geïnteresseerden die als natuurouder leerkrachten willen helpen bij lessen rond milieu en natuur. Om de...