Site Park Colman klaar voor bouw

SINT-NIKLAAS. Nu de laatste drie huisgevels in de Nieuwstraat zijn afgebroken, is de site voor het park Colman klaar om bebouwd te worden. Op de site komen 44 woningen, 2 panden voor zelfstandige beroepen, een ondergrondse parking en een park. Daarmee is een grote stap gezet in het stadsvernieuwingsproject waarop al heel wat bouwpromotoren hun tanden hebben op stukgebeten.

Het project aan de site Park Colman heeft een lange voorgeschiedens waarbij de leefbaarheid van de verschillende projecten botste met de commerciële wensen van de projectontwikkelaars. Nadat het bedrijf Ter Muyle in 2009 het binnengebied met de bijhorende gebouwen in Nieuwstraat en Hemelaerstraat kocht, kwam er enigszins door gebeurtenissen schot in de zaak. Het Huis Colman stortte, volledig verrot door huiszwam, in en moest er een grondige oplossing komen. Het bedrijf Ter Muyle ging met de stad aan tafel zitten voor de uitwerking van een concept dat 'Park Colman' werd gedoopt. "De samenwerking leidde tot een snelle verlening van de bouwvergunning voor het binnengebied.", zegt Jos Vande Vyvere van Ter Muyle. "Op de site tussen de Hemelaerstraat en de Nieuwstraat komen straks 44 woongelegenheden met garage, 2 panden voor zelfstandige beroepen en een fraai nieuw stadspark van 2500m². Het project omvat een goede mix van eengezinswoningen tot ruime appartementen met mooie terrassen. De meeste flats schommelen rond de 250 000 euro, inclusief garage." De bouw start in het voorjaar van 2012 maar worden reeds vanaf september te koop aangeboden.

"We proberen in dit binnengebied een evenwicht te vinden tussen bewoning en groenzone en tussen de verbinding via voet- en fietsdoorgang tussen Hemelaerstraat en Nieuwstraat en de privacy voor de bewoners", zegt schepen van ruimtelijke ordening Marc Heynderickx aan. "De behouden groenzone is een belangrijk punt voor onze diensten. Het park zal velen kunnen bekoren en wordt met respect voor het verleden aangelegd. Een landschapsarchitect zorgt voor een mooie overgang van tussen het project en de omgeving." (mb)

info: provysa.be

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas krijgt er in 2015 met het park Colman een groene long en 43 woningen bij. Naast een park en woningen telt de Colman-site twee panden voor zelfstandige beroepen en een...