Ruim 100 buitenlandse inschrijvingen voor Euromarkt

SINT-NIKLAAS. Op 4 en 5 augustus vindt op de Grote Markt van Sint-Niklaas de zesjaarlijkse Euromarkt plaats. Dat is een Europese markt waarbij marktkramers en ambachtslui uit alle 27 Europese lidstaten hun regionale producten en ambachten zullen aanprijzen. De stad mikt op 160 marktkramers, waarvan ruim 100 uit het buitenland.

Bijna alle EU-landen zijn vertegenwoordigd op de Euromarkt. Sommige landen zoals Italië of Oostenrijk zijn sterk vertegenwoordigd. Landen als Malta, Cyprus of Portugal hebben tot nu toe maar één of twee deelnemers. Voor deze landen zijn er nog enkele plaatsen gereserveerd. Enkel uit Denemarken is er nog geen officiële inschrijving toegekomen.

Ondertussen zijn ook de binnenlandse inschrijvingen volop aan de gang. Tijdens de Euromarkt zullen ook Belgische streekproducten aangeboden worden, gaande van mattentaarten tot streekbier, fruitsappen en chocolade.

Op de Grote Markt in Sint-Niklaas zal ook een podium staan waarop folkloristische groepen uit verschillende Europese landen zullen optreden. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De vijfde editie van Euromarkt lokte naar schatting zo’n 70.000 à 80.000 bezoekers naar de Grote Markt van Sint-Niklaas. Het hele weekend stond in het teken van marktkramers en...

SINT-NIKLAAS. Begin augustus wordt Sint-Niklaas gastheer voor de leden van de Europese Unie. Op de Euromarkt 2012 zullen ruim 150 marktkramers uit de 27 landen van de Europse Unie aanwezig zijn....