Centrumschool Bosdamlaan, sportiefste school

Image
Directeur Rudi Leys van de sportiefste school, mocht vertellen wat er nu met de 1000 euro op zijn school kan gebeuren op vlak van de sport. Schepen Claus luistert aandachtig mee.
BEVEREN. Tijdens de viering van de sportlaureaten werden ook de sportiefste scholen gehuldigd. Het is een jaarlijks weerkerend programmapunt. De gemeente Beveren heeft ook al een lange traditie schoolsport: de jaarlijkse scholencross, wedstrijden in het zwembad, de schoolsportkampen waar de leerlingen kennis maken met zowat alle mogelijke sporten, schoolschaatsen, atletiekmeeting, de Vlaamse Fietsweek. De scholen moeten deelnemen aan 9 vooropgestelde activiteiten georganiseerd door de sportdienst én de activiteiten georganiseerd door de Stichting Vlaamse Scholensport.

Elke leerling die deelneemt aan deze extra sportactiviteiten krijgt een aantal punten naargelang het totaal aantal leerlingen op die school, procentueel berekend, zodat kleinere scholen ook een kans maken. Er namen 23 scholen deel. In de Melseelse sporthal werd de uitslag bekend gemaakt. De zes sportiefste scholen waren uitgenodigd maar wie de winnaar werd was geheim gehouden.
Het gaat hier toch om tamelijk interessante bedragen waarmee de school de sport kan dienen. .
De gemeente voorziet voor 3000 euro aan prijzen waarvan de winnaar er 1000 van mag in ontvangst nemen. De minste geldprijs is 250 euro.

De school moet dit geld besteden aan de sport zoals voor de aankoop sportmateriaal. Voor de zes scholen was het spannend afwachten op welke plaats ze de actie 2008-2009 afsloten. Ze werden in omgekeerde volgorde naar het podium geroepen waar de onderwijsschepen Katrien Claus de cheques overhandigde.

Uiteindelijk mocht directeur Rudi Leys van de Gemeentelijke Centrumschool uit de Bosdamlaan, de 1000 euro in ontvangst nemen. Zijn school had 2188 punten verzameld en dat was er 8 meer dan Sint – Lodewijk Beveren met 2180. Deze school mocht 750 euro in ontvangst nemen. De top-3 werd rond gemaakt door de Gemeentelijke Basisschool Kallo met 2069 p. Ze kreeg 500 euro.

Image
De laureaten van de sportiefste school met vooraan de top -3: vlnr Schepen van onderwijs Katrien Claus, directeur Rudy Leys van de winnende Centrumschool Bosdamlaan, Sint-Lodewijk (2de) en de Gemeenteschool van Kallo (3de). Achteraan vlnr: de afvaardigden van De Bever (5de), VBS De Verrekijker Verrebroek (6de) en VLS De Zonnepit Vrasene (4de)

De andere scholen kregen 250 euro: 4. De Gesubsidieerde Vrije Lagere School De Zonnepit uit Vrasene met 2063 p. 5. Basisschool De Bever Beveren met 1966 p 6.VBS De Verrekijker Verrebroek met 1929 p.

Verder in de top -10, maar zonder een prijs: 7. VBS Heilig Hart Beveren 1889 p 8.Ges. VLS Sint-Martinus Beveren 1856 p 9. Gem. school De Zeppelin Haasdonk 1744 p en 10. Sancta Maria Beveren 1740. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Nele Deyaert tijdens het gelegenheidsinterview in de Melseelse sporthal waar haar carrière begon als speelstertje van Basics Melsele.BEVEREN.De gemeentelijke sportraad heeft basketspeelster Nele...

De Beverse belleman leidde de sporthulde in.BEVEREN . De hulde van meer dan 220 sportkampioenen in de sporthal van Melsele, heeft het bewezen hoe intens en welk hoog niveau er in Beveren aan sport...

BEVEREN.De hulde van de sportlaureaten van Beveren bracht alle provinciale kampioenen samen uit het basket, de zwemsport, het volleybal, judo, atletiek, boogschieten, voetbal en turnsport....

BEVEREN. In Melsele in sporthal ’t Wit Zand was heel wat talent verzameld uit de Belgische kampioenenwereld. De aanwezigheid daarbij van zeer veel jongeren wijzen een rooskleurige toekomst...

Schepen van sport Dirk Van Esbroeck feliciteert Nick Ramael van Contact Karate voor zijn Europese titel.BEVEREN. De Gemeentelijke sportraad mocht voor 2009 drie Europese kampioenen en evenveel...

BEVEREN. Ter gelegenheid van de huldiging van de sportkampioenen werd door de sportraad ook aandacht besteed aan de sportverdienstelijke figuren van de voorbij sportjaren. Dit jaar ging de eer naar...