Toerisme - Oost-Vlaamse biermaand gestart

Image
De Oost-Vlaamse biermand zet verschillende speciaalbieren in de kijker.
REGIO. Bierliefhebbers moeten voor 8 november zeker eens naar Gent afzakken. In de hoofdplaats van onze provincie loopt tot die datum de 'Biermaand', waarin de Oost-Vlaamse speciaalbieren van de brouwerijen Huyghe, Bosteels, Roman, Van den Bossche, Van Steenberge en Gruut gepromoot worden.

De oudste brouwerij van België, brouwerij Roman, staat in Oudenaarde en startte rond 1545 en het oudste brouwerijgebouw van Gent dateert uit de 16de eeuw. Om maar te zeggen dat wij, Oost-Vlamingen, onze dorstige kelen al heel lang op een aangename weten te verwennen. Wie het brouwerijverleden van de Arteveldestad wil ontdekken, kan tot 8 november 'Tournée générale in Gent' wandelen, een stadswandeling langs de belangrijkste brouwerijplaatsen, eindigend in de nieuwe stadsbrouwerij Gruut. Daar staat de liefhebber lekker gerstenat te wachten.
Op zondag 25 oktober doet het Museum voor Industriële Archeologie MIAT daar een brouwerijwandeling bovenop.

Image
In verschillende brouwerijen in Gent kunnen bieren geproefd worden.
Elke zondag tijdens de biermaand neemt de Gidsenbond Gent en Oost-Vlaanderen wandelaars mee naar 'Tussen paters, pot en pint' in het Augustijnenklooster voor een frisse pot Augustijn, het  bekendste bier van brouwerij Van Steenberge uit het Meetjesland dat van oorsprong afkomstig is van  het Gentse Augustijnenklooster.

Ook de oudste actieve brouwerij in Gent, brouwerij Huyghe, gunt de bierliefhebber tijdens een avondwandeling een kijkje achter de schermen van de brouwerij waar onder meer het beroemde bier met de roze olifantjes, Delirium Tremens, en de fruitbieren Floris worden gebrouwen.

Een klassiek concert van de Muziekacademie Gent in het Groot Vleeshuis sluit de biermaand op zondag 8 november af. Daar wordt uiteraard een biertje geserveerd: Deus, een champagnebier van brouwerij Bosteels.

Wie niet naar Gent wenst te reizen om zich te goed te doen aan de geneugten van de biermaand, kan terecht in maar liefst 50 restaurants in heel Oost-Vlaanderen. De volledige lijst met adressen is terug te vinden op de websites levenindebrouwerij.be en jaarvanhetbier.be. (mb)

 

Lees ook:

Subsidies voor toeristische evenementen

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen keurde voor 75 000 euro subsidie aan 11 toeristische evenementen die plaatsvinden in 2019.  De goedgekeurde projecten zijn publieksgericht, identiteits- en...

Prijzen toeristische zoektochten uitgereikt

BEVEREN. Toerisme Beveren heeft vrijdag de prijzen van haar fietszoektocht en kinderwandelzoektocht uitgereikt in kasteel Cortewalle. Beide zoektochten waren een succes. Zo’n 650 mensen namen deel...

Beveren krijgt zes camperplaatsen

BEVEREN. Om een antwoord te bieden op het stijgende campertoerisme heeft de gemeente Beveren zes camperplaatsen ingericht. De zes plaatsen zijn gemarkeerd met het verkeersbord E9h en bevinden zich...