Karel Derde is de nieuwe voorzitter van Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen

SINT-NIKLAAS.  Karel Derde is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen. Hij neemt de fakkel over van Rik Hinnens. De 48-jarige zaakvoerder van Derde Construct nv is al langer lid van de raad van bestuur van de nationale Confederatie Bouw en is ook voorzitter van Constructiv Oost-Vlaanderen en van de Belgische Vereniging van Aannemers van Dichtingswerken. In zijn rol als voorzitter wil hij zich focussen op het behartigen van de belangen van de Oost-Vlaamse aannemers. Hij hecht hierbij veel waarde aan een open debatcultuur binnen de beroepsvereniging. (mb)

 

 

éénrichtingsverkeer definitief ingevoerd in de Glazenleeuwstraat en Koben Geertsstraat

BEVEREN. Het éénrichtingsverkeer in de Glazenleeuwstraat en Koben Geertsstraat is na vier maanden definitief ingevoerd.  De regeling werd op 18 december als proefproject ingevoerd. Begin maart volgde een evaluatiemoment, waarbij inwoners van Beveren hun mening over het project kwijt konden. Alle reacties werd besproken in de gemeentelijke verkeerscel. Mits een aantal opmerkingen werd de regeling als positief ervaren. 

 

Lees meer...

Twee keer opendeurdag bij Sint-Joris

BAZEL. De secundaire school Sint-Joris Bazel houdt dit jaar geen traditionele opendeurdag. In plaats daarvan houdt het morgen, vrijdag 27 april, voor de tiende keer een Multiculturele Vormingsdag. Op zondag 6 mei volgt een openschooldag. Sint-Joris is gelegen aan de Kruibekestraat 55a te Bazel. 

 

Lees meer...

Zeelt en bittervoorn in Kruibeke

KRUIBEKE. Zaterdag 21 april was Wereldvismisgratiedag. Daags voordien gaven visserijbiologen een visdemo aan de stuw aan de Blauwe Gaanweg in Bazel. Onder meer enkele klassen van de Sint-Petrusschool leerden er welke vissen er in Bazel rondzwemmen. In een eerder geplaatste fuik werden negen verschillende soorten vis aangetroffen, waaronder de zeldzame bittervoorn en zeelt van 42 cm. Dat de bittervoorn is aangetroffen is volgens visserijbioloog Marc Staut een teken dat het goed gesteld is met waterkwaliteit in de Polders van Kruibeke. De vis is immers een kieskeurige zwemmer. De bittervoorn komt uit de Noordzee via de Schelde naar grachten en kreken van de Polders van Kruibeke om er zich voort te planten.  Verder werden er ook rietvoorn, wilde goudvis, blankvoorn, driedoornige stekelbaars en zelfs een brakwatersteurgarnaal aangetroffen. 

 

Lees meer...

Tweede keer Bubbles & Bites op zondag 29 april

SINT-NIKLAAS. Op zondag 29 april vindt de tweede editie plaats van Bubbles & Bites, een tocht voor wijnliefhebbers langs verschillende horecazaken in de stadskern van Sint-Niklaas. Bedoeling van de tocht is om plaatselijke wijnspecialisten meer visibiliteit te geven en om nieuwe of bestaande horecazaken te (her)ontdekken. Vorig jaar trok de eerste editie 60 deelnemers.

 

Lees meer...

Verkoop stationsgebouw is opportuniteit voor Temse

TEMSE. De NMBS gaat het stationsgebouw van Temse verkopen. Sinds de loketten eind 2016 sloten, staat het gebouw immers leeg. Het gemeentebestuur van Temse heeft al laten weten geen interesse te hebben. Oppositiepartij Open VLD ziet wel kansen in het gebouw en vindt dat de gemeente partners moet zoeken om er een project te ontwikkelen. 

 

Lees meer...

Nepvossen moeten duiven weghouden van begraafplaats

ZWIJNDRECHT.  De gemeente Zwijndrecht heeft nepvossen geplaatst op de begraafplaats. De vossen moeten vogels weghouden die er maar al te vaak grafzerken bevuilen. Vooral de houtduif veroorzaakt problemen. Aangezien de vos een natuurlijke vijand is van de houtduif, hoopt de gemeente dat de duiven nu elders hun gevoeg zullen doen. (mb)

 

BLØF neemt Geike Arnaert mee naar GraauwRock

GRAAUW(NL). Op donderdag 10 mei vindt voor de 17de keer Graauwrock plaats in het Nederlandse plaatsje Graauw. De Nederlandse BLØF is de headliner. Gisteren werd ook bekend dat Geike Arnaert, ex-zangeres van Hooverphonic, mee zal komen om het nummer ‘Zoutelande’ live te brengen. 

 

Lees meer...

Willy Minnebo is grootste 2070’er

ZWIJNDRECHT. Voormalig burgemeester Willy Minnebo is zondag verkozen tot de Grootste 2070’er.  Die verkiezing werd gehouden ter gelegenheid van Erfgoeddag 2018 dat ‘kiezen’ als thema had. Minnebo kreeg 30,7 procent van de stemmen. Tweede werd heemkundige Georges Bettens met 17 procent van de stemmen. De top 5 bestaat verder uit Leo Tindemans met 12,4 procent, Piet Severins met 9 procent en Paul D’Haese met 8,5 procent van de stemmen.

 

Lees meer...