Blauwhaus gaat op wandel- en speurtocht naar de meermin van Waasmunster

WAASMUNSTER. Kunstenaarscollectief Blauwhaus organiseert op zondag 26 mei een geleide kunstwandeling. Thema van de wandeling is de sirene uit het gemeentelijk wapen van Waasmunster en de zoektocht naar her oorsprong ervan. De kunstwandeling is ongeveer 9 kilometer lang en passeert langs interessante plaatsen zoals kasteel Blauwendael en de vroege Sole Mio fabriek op de Manta-site. 

 

Lees meer...

Beveren brouwt exclusief biertje voor de Special Olympics 

BEVEREN. De gemeente Beveren geeft de Special Olympics Belgium extra smaak met een speciaal voor de gelegenheid gebrouwen bier dat de naam ‘G-ewoon Speciaal’ meekreeg. Het bier werd ontwikkeld door de Beverse sportdienst samen met de brouwers van Bier Verenigt.  Het is een zacht blond biertje met een alcoholgehalte van 7°. Volgens de makers is het bier een elegante dorstlesser met een lange afdronk met tinten van citrus en lichte kruiden. De opbrengst van het bier gaat naar de organisatie Special Olympics Belgium.

 

Lees meer...

Sint-Niklaas vraagt onderzoek naar treinongeval

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas geeft gevolg aan de oproep van PVDA naar een grondig onderzoek naar het treinongeval van 9 mei in Sinaai. Daar ontspoorde een goederentrein. Er werd heel wat schade aangericht aan onder andere de sporen en het station van Sinaai. De stad heeft net voor het weekend een brief verstuurd naar Luc Lallemand, de CEO van Infrabel. 

 

Lees meer...

Haven breidt uit en Doel kan blijven

BEVEREN. De Vlaamse overheid heeft het plan 9-bis voor de uitbreiding van de Antwerpse haven goedgekeurd. Daarmee komt er geen Saeftinghedok maar wordt het Deurganckdok uitgebreid. Doel en de omliggende gehuchten en polder kunnen blijven. Doel 2020 vindt het een historische beslissing maar ziet geen reden tot euforie. 

 

Lees meer...

Extra studeerruimtes voor blokkende studenten

BEVEREN. In aanloop naar de examens stelt de gemeente Beveren opnieuw enkele lokalen ter beschikking van de studenten die rust willen blokken. Voorgaande jaren stelde de gemeente Beveren een studieruimte in de bibliotheek ter beschikking. Het concept van samen studeren in een stille studieruimte is zo’n groot succes dat het lokaal in de bibliotheek niet meer volstaat. Daarom komen er extra studeerruimtes in GTI Beveren, Sint-Maartenbovenschool en WZC De Notelaar.

 

Lees meer...

Ongerustheid over asbest bij sloopwerken

BEVEREN. Buurtbewoners van de Leurshoek in Beveren kunnen opgelucht ademhalen. Gealarmeerd door bewoners liet de Milieudienst woensdag 15 mei sloopwerken aan de Leurshoek 41 stilleggen. De buurtbewoners waren bezorgd dat de aannemer niet op de juiste manier de aanwezige asbestplaten verwerkte. De Milieudienst stelde vast dat de kraanman niet op reglementaire manier tewerk ging. Bovendien beschikten de twee werknemers die het asbesthoudende materiaal moesten bergen, niet over de noodzakelijke attesten voor het ruimen van cementgebonden asbest. 

 

Lees meer...

Gemeentebestuur Beveren wil niet in werkgroep met Doel 2020 en Doelland 

BEVEREN. Het gemeentebestuur van Beveren heeft laten weten geen deel te willen uitmaken van een overlegorgaan waar ook Doel 2020 en Doelland deel van uitmaken. Doelland is een project van de faculteit architectuur van de KULeuven. Beide zetelen in een werkgroep die zich buigt over de toekomst van Doel. Doel 2020 reageert teleurgesteld. Het gemeentebestuur heeft een voorkeur voor rechtstreekse contacten met de Vlaamse overheid. 

 

Lees meer...

PVDA vraagt ernstig onderzoek naar treinramp in Sinaai

SINAAI. Nadat donderdag in Sinaai een goederentrein ontspoorde, vraagt PVDA een grondig onderzoek naar de oorzaak. Een van de vragen die na het ongeval volgens gemeenteraadslid Jef Maes worden gesteld is hoe het mogelijk is dat de trein nog vier kilometer kon rijden nadat het onderstel van een wagon was losgeraakt en kan dat voorkomen worden? 

 

Lees meer...

N-VA klaagt verkeerssituatie Nieuwstraat aan

SINT-GILLIS-WAAS. N-VA Sint-Gillis-Waas voerde vrijdag actie in de Nieuwstraat om de verkeersonveiligheid aan te klagen. De straat werd een tijdje geleden heraangelegd als fietsstraat. De straat is echter heraangelegd als een rechte straat zonder duidelijke scheiding tussen rijbaan en voetpad waardoor auto’s sneller dan de toegelaten 30 kilometer per uur en tot tegen de huizen rijden. Ook klagen buurtbewoners dat auto’s fietsers via het voetpad voorbij rijden. 

 

Lees meer...

Reuzenstoet lokt massa volk

BEVEREN. De 5-jaarlijkse reuzenstoet van de Puitenslagersfeesten lokte heel wat kijklustigen naar  Beveren.  Langsheen het 3,5 kilometer lange parcours hadden heel wat mensen tafel en stoelen buiten gezet om het extra gezellig te maken om samen naar zo’n 50 groepen uit Nederland, Duitsland en Frankrijk te kijken. Uit eigen land liepen 40 groepen mee, een verwijzing naar de 40ste editie van de Puitenslagersfeesten. Rode draad doorheen de stoet was de geschiedenis van Beveren en de Nieuwe Parochie. Af en toe liet Reynaert de Vos zich zien.

 

Lees meer...