Sint-Niklaas gaat op reis naar Aarschot

SINT-NIKLAAS.  Op grote vraag van het publiek organiseert de stad Sint-Niklaas opnieuw een stadsreis. Op zaterdag 13 oktober is de bestemming van de stadsreis de stad Aarschot. Een gids laat de deelnemers kennismaken met bezienswaardigheden als het Gasthuis, de Sint-Rochustoren en de Orleanstoren. Er is verder keuzen uit een begeleide wandeling rond het thema ‘de wederopbouw na de Groote Oorlog’, een vrije wandeling langs de beelden in de stad en de natuurwandeling naar 's Hertogenheide. Als afsluiter staat er een streekbiertje uit Belsele of Sinaai of een fris fruitsapje uit Nieuwkerken op het menu. 

 

Lees meer...

Sint-Niklaas populair bij toeristen

SINT-NIKLAAS. Het aantal toeristen dat in Sint-Niklaas blijft overnachten, is de jongste drie jaar met 18 procent gestegen. Dat maakte Toerisme Oost-Vlaanderen bekend. Sint-Niklaas moet in Oost-Vlaanderen enkel Gent nog laten voor gaan. Ruim 102.059 toeristen logeerden in Sint-Niklaas, waarvan 55.810 gerealiseerd Belgen en 46.249 niet-Belgische gasten. Het aantal aankomsten steeg met 16,5% iets minder: van 39.782 in 2015 tot 46.326 in 2017. 

 

Lees meer...

Zwijndrecht pakt zwerfkatten aan

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht werkt aan een kattenmeldpunt waar inwoners terecht kunnen met klachten en meldingen over zwerfkatten. Daarnaast gaat het ook een plan van aanpak inzake zwerfkatten opstellen. Dat is nodig, want nog te vaak komen zwerfkatten in een asiel terecht. Dat meldt de gemeente in haar nieuwsbrief. 

 

Lees meer...

Nieuwe standplaats Cambio autodelen in Clementwijk

SINT-NIKLAAS. Cambio heeft een nieuw uitleenpunt voor auodelen in de nieuwe Clementwijk in gebruik genomen. Het nieuwe uitleenpunt bevindt zich ter hoogte van de bezoekersparking Kopenhagenplein en telt 1 kleine stadswagen op benzine.  Met dit nieuwe uitleenpunt wil de stad het autodelen stimuleren. Naast de Clementwijk zijn er nog uitleenpunten aan de stationsparking NMBS, Heymanplein, Witte Molen en het Kroonmolenplein. Momenteel kent Cambio ongeveer 240 regelmatige gebruikers in Sint-Niklaas. 

 

Lees meer...

Vier leefbaarheidsprojecten voor Zwijndrecht goedgekeurd

ZWIJNDRECHT. In het kader van de Oosterweelproject keurde de Vlaamse overheid vier leefbaarheidsprojecten voor Zwijndrecht goed. Er komt een volledig fietsnetwerk met een ecoduct over de E17 die de Burchtse Weel zal verbinden met het Galgenweel. Ook de fietsostrade langs de spoorlijn vanuit Gent wordt verder afgewerkt. Er is 97,5 miljoen euro uitgetrokken voor een fietsbrug over de Schelde aan de Kennedytunnel. Daarnaast is 84 miljoen euro uitgetrokken voor twee geluidsprojecten voor Zwijndrecht en Linkeroever. Er komen bermen en geluidsschermen van 8 meter hoog. De geluidsschermen moeten, samen met de aanleg van fluisterasfvalt en een snelheidsverlaging tot 90 kilometer per uur, de geluidsoverlast met 10 decibel doen dalen.  (mb)

 

CD&V Sint-Niklaas kiest voor nieuwelingen

SINT-NIKLAAS.  Zo’n 94 procent van de leden van CD&V Sint-Niklaas heeft de lijst goedgekeurd waarmee de partij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Met maar liefst 13 jongeren op de lijst kiest de CD&V duidelijk voor vernieuwing. Met Johan Uytdenhouwen, Lieve Van Daele Lieve, Jos De Meyer Jos, Patric Gorrebeeck en Julien Ghesquière is er ook plaats voor ervaring. Met deze mix van nieuwkomers en ervaring wil de partij meer een weerspiegeling zijn van de samenleving. (mb)

 

N-VA Sint-Gillis-Waas heeft lijst met kandidaten verkiezingen klaar

SINT-GILLIS-WAAS. N-VA Sint-Gillis-Waas heeft haar lijst met 25 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voorgesteld. De huidige mandarissen zijn opnieuw kandidaat. De lijst is aangevuld met aantal nieuwkomers als Benita Cramer, Nico De Wert, Iris Ruys, IT-specialist Filip D’hondt en ongevallenspecialist Patrick Opdorp. Als kandidaat-burgemeester schuift de partij volksvertegenwoordiger Koen Daniëls naar voor. 

 

Lees meer...

Kan Doel dan toch blijven?

BEVEREN. Vrijdag kwam Vlaams minister Ben Weyts met een nieuw scenario voor Doel. Het is een verfijning van het scenario dat eerder dit jaar op tafel werd gelegd. Daarin kan Doel blijven bestaan. Ook de beschermde molen en panden kunnen blijven. Nieuwe huizen bouwen in Doel zou dan weer niet kunnen. Ook aan de gehuchten rond Doel zou niet worden geraakt. In het voorstel is sprake van een nieuw dok dat moet tegemoetkomen aan de noden van MSC en de andere terminaloperatoren. Daarvoor wordt een deel van het poldergebied vlak bij het bestaande havengebied ingenomen. 

 

Lees meer...

Wase studentes lopen stage in Madagaskar

BEVEREN.  Jolien Lippeveld uit Beveren en Chloë Heyndrickx uit Sint-Gillis-Waas, beiden 21 jaar, studeren Lager onderwijs aan hogeschool Odisee (Campus Waas). Voor hun stage trokken beide studentes voor drie maanden naar Madagaskar. Daar hadden ze het gezelschap van medestudenten Aline Truyens en Lieze Van Hove. Alle vier gaven ze Franse les in zowel een publieke als een privéschool. Daarnaast deden ze er een project rond lichaams- en tandhygiëne. (mb)

 

Lees meer...