Beveren engageert zich als Dementievriendelijke Gemeente 

BEVEREN. De gemeente Beveren wil zich engageren als Dementievriendelijke Gemeente. Daarmee reageert Beveren op een oproep van onder andere het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, dat verwacht dat het aantal mensen met dementie zal verdubbelen tegen 2060. 

 

Lees meer...

Maandag starten nutswerken in Sint-Niklaasstraat

SINT-GILLIS-WAAS. Maandag starten nutswerken in de Sint-Niklaasstraat. Daarbij zullen nutsmaatschappijen hun leidingen verleggen of vernieuwingen als voorbereiding op grotere riolerings- en wegeniswerken. Eerst komt het deel tussen het rondpunt en het eind van de bebouwing richting Sint-Niklaas aan de beurt. Dat stuk moet klaar zijn tegen midden november, waarna het deel tussen het rondpunt en de Baarstraat/Laarstraat aan de beurt komt. 

 

Lees meer...

Verenigingen krijgen titel 'Koninklijke Maatschappij'

OOST-VLAANDEREN. Verenigingen die vijftig jaar of langer bestaan, kunnen de titel 'Koninklijk' aanvragen. Zij krijgen dan uit handen van de provinciegouverneur het predicaat. Dat gebeurt doorgaans tijdens een uitreikingsavond in de ambtswoning van de gouverneur. Door de covid-maatregelen is de uitreiking voor heel wat Oost-Vlaamse verenigingen meermaals uitgesteld. 

 

Lees meer...

Covid-update AZ Nikolaas en AZ Lokeren (24.09.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. AZ Nikolaas en AZ Lokeren hebben de weekcijfers van covid-opnames bekend gemaakt. Maandag, dinsdag en donderdag waren er 9 personen opgenomen die postief getest waren op covid-19. Woensdag waren dat er 8, gisteren 7. Eén covid-patiënt wordt verzorgd op intensieve zorgen. Twee covid-patiënten mochten gisteren het ziekenhuis verlaten. Deze week noteerden de Wase ziekenhuizen geen enkel overlijden als gevolg van covid-19. (mb)

 

Natuurpunt Moervaart-Zuidlede verkoopt inheemse bomen en struiken

MOERBEKE. Natuurpunt Moervaart-Zuidlede verkoopt inheemse bomen en struiken. De inheemse soorten een belangrijke rol bij het behoud van de biodiversiteit. Zo zijn veel insecten en vogels aangepast aan het leven in de buurt van inheemse planten. Zangvogels zoals mezen, roodborstjes en lijsters broeden in hagen en houtkanten en leven van de insecten die daar voorkomen.

 

Lees meer...

Bedrijven bekroond met Voka Charter Duurzaam Ondernemen

REGIO. Zeventien bedrijven het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) ontvangen voor hun bijdragen aan evenveel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Die doelstellingen bestaan onder andere uit honger uit de wereld helpen en beter onderwijs voor iedereen. Concreet uitte dat zich in onder andere in het inzamelen van IT-materiaal voor kansarme jongeren of het omschakelen naar hernieuwbare energie. De bedrijven werden daarbij begeleid door Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. 

 

Lees meer...

De Schrijfwijzen: taalspelletjes voor liefhebbers

SINT-GILLIS-WAAS. Op vrijdagavond 8 oktober vindt in de bibliotheek van Sint-Gillis-Waas ‘De Schrijfwijzen’ plaats, een avond waar zowel een klassiek schriftelijk dictee als originele taalspelletje aan bod komen.  Het dictee is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. 

 

Lees meer...

Sint-Niklaas wil iedereen digitaal mee

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas lanceert de campagne ‘Digitaal mee'. Daarmee wil de stad hulpmiddelen aanreiken om de digitale vaardigheden van haar inwoners te trainen. Uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting blijkt immers dat 40% van de bevolking zwakke digitale vaardigheden heeft. 

 

Lees meer...

Extra NMR-scanner voor Waasland in AZ Lokeren

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Tot hiertoe had in onze regio enkel AZ Nikolaas een NMR-scanner. Daar is nu verandering in gekomen. Zaterdag is in AZ Lokeren een nieuwe NMR-scanner ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister Wouter Beke. AZ Nikolaas en AZ Lokeren ijverden meer dan 15 jaar voor de uitbreiding van het NMR-aanbod in het Waasland. Het aanbod in onze regio bedroeg sinds jaar en dag amper de helft van het Vlaamse gemiddelde. Met het nieuwe toestel komt hopelijk een eind aan de lange wachttijden van gemiddeld vier maanden. 

 

Lees meer...

Meer dan 1.400 (s)trappen Week van de Mobiliteit op gang

SINT-NIKLAAS. Vrijdag hebben meer dan 1.400 kinderen de Week van de Mobiliteit op gang getrapt op de Strapdag. Op de Grote Markt zongen ze het straplied ‘Iedereen kampioen’. Tegelijk werd voor dat straplied een videoclip opgenomen die te zien is op de facebookpagina van de stad Sint-Niklaas.  Het lied werd gezongen door Pieter Peirsman. Choreografe Miek Wauman leerde de kinderen ter plaatse de strapdans aan. Op de Strapdag worden kinderen en ouders aangemoedigd om te voet of met de fiets naar school te komen. 

 

Lees meer...