Volkskunstgroep Speelschaar Ossaart te gast in Wales

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase volkskunstgroep Speelschaar Ossaart was afgelopen weekend te gast in Wales. In het prachtige Tredegar House Park in Newport bracht de groep traditionele Vlaamse dansen, vendelzwaaien en zwaarddansen. Ook andere Europese volksdansgroepen waren er te gast op het driedaags festival. 

 

Lees meer...

Reuzenstoet Puitenslagersfeesten haalt mensen naar buiten

BEVEREN. Zondag bracht de reuzenstoet van de Puitenslagersfeesten een massa volk op de been in Beveren. Het was een speciale editie ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Reus Sefken de Puitenslager. De stoet telde ruim 50 deelnemers die van heinde en ver naar Beveren kwamen afgezakt: van reuzen over muziekkorpsen tot plaatselijke groepen. Ze tekenden allen present onder een stralende hemel. 

 

Lees meer...

Stekene gestart met proefproject ‘Peuk in de pocket’ 

STEKENE. De gemeente Stekene is gestart met een proefproject dat het aantal sigarettenpeuken in het straatbeeld, en bijgevolg ook in de zwerfvuilberg, moet verminderen. Vorige week werden daarom 100 zakasbankjes uitgedeeld tijdens de wekelijkse markt. Nog de hele maand mei en tijdens de zomerconcerten zullen er asbakjes worden uitgedeeld. 

 

Lees meer...

Waasland Shopping viert moeder

SINT-NIKLAAS. De moederdagactie in Waasland Shopping is vanmorgen niet onopgemerkt gestart. Heel wat mama’s met aanhang kwamen naar het shoppingcenter afgezakt voor de Ninadag. De eerste 1.000 mama’s die langs kwamen met zoon of dochter kregen alvast een giftcard ter waarden van 15 euro. 

 

Lees meer...

Nieuwe website over toerisme in Oost-Vlaanderen

REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft deze week een nieuwe website over toerisme in onze provincie gelanceerd. De nieuwe webstek geldt als opvolger van sector.tov.be en is in eerste instantie bedoeld voor wie professioneel betrokken is bij toerisme. Maar ook anderen kunnen er terecht voor informatie. 

 

Lees meer...