40-jarige vrouw zwaar gewond bij ongeval

TEMSE. Een 40-jarige vrouw uit Bornem is vrijdagavond zwaar gewond geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de N16 met de Doornstraat in Temse.  De vrouw zat achterop de moto van een 43-jarige man uit Beveren. De moto stond voor het rode licht te wachten toen ie achteraan werd aangereden. De 61-jarige autobestuurder bleek na een ademtest 1,06 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De motorrijder en autobestuurder werden lichtgewond. Beide voertuigen werden getakeld. (mb)

 

Dertig nieuwe namen voor Villa Pace

SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase stadsfestival Villa Pace heeft dertig nieuwe namen bekend gemaakt. Eerder was al bekend dat onder andere Hooverphonic, Bart Peeters en Stikstof zullen optreden. Daar zijn nu onder andere CJ Bolland, Stijn Van de Voorde en Kapitein Winokio aan toegevoegd.  Met de nieuwe namen komt het voorlopige totaal op 47 artiesten die zes podia moeten vullen. 

 

Lees meer...

Programma 10 jaar Zomerfilm bekend

HULST (NL).  Op 16 en 17 augustus 2019 vindt de 10e editie van Zomerfilm plaats op het Molenbolwerk in de Nederlandse stad Hulst. Zomerfilm is de grootste openluchtbioscoop van Zeeland. Overdag zijn er vertoningen van bijzonder familiefilms als de Noorse film 'Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer' en 'Vechtmeisje' (Johan Timmers). 

 

Lees meer...

Ondergrondse containers krijgen kunstgras in de strijd tegen sluikstorten

LOKEREN. Afvalintercommunale IDM heeft twee ondergrondse containers op de Vlasdam in Lokeren uitgerust met een kunstgrastappijt. Daarvoor ging IDM de mosterd halen in Nederland waar de nugdingtechniek al ingeburgerd is. Bedoeling is dat gebruikers de groene omgeving associëren met een schone omgeving. Of anders gezegd, IDM wil het sluikstorten hier tegengaan, want zowel bovengrondse als ondergrondse containers blijken aantrekkelijk te zijn voor sluikstorten. 

 

Lees meer...

"Gemeentebestuur smukt begroting op met kunstgrepen"

SINT-GILLIS-WAAS.  N-VA Sint-Gillis-Waas beschuldigt het gemeentebestuur ervan om de begroting op te smukken met kunstgrepen. Volgens N-VA doet de gemeente dat om de financiële toestand van de gemeente niet te laten ontsporen nadat er allerlei investeringen zijn aangekondigd. N-VA raadslid Denis D’Hanis wijst er op dat er geschoven is met allerlei toelagen.

 

Lees meer...

LAGO De Meerminnen voert identiteitscontrole in

BEVEREN. LAGO Beveren De Meerminnen test deze maand in samenspraak met de gemeente Beveren een nieuwe ‘Safe Swim Zone’. Dat is een IT-systeem dat identiteitscontroles mogelijk maakt. In de praktijk betekent dit dat elke bezoeker vanaf 12 jaar bij elk zwembadbezoek zijn of haar eID-kaart zal mogen boven halen.

 

Lees meer...

Subsidie voor ‘een dorp voor een dorp’

KRUIBEKE.  De vereniging ‘Een dorp voor een dorp’ uit Kruibeke krijgt 10 000 euro subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen voor de ontwikkeling van thuiszorg en de ondersteuning van studerende jongeren in Moldovita in Roemenië.  

 

Lees meer...

Odisee-studente uit Waasmunster helpt aanbod voor personen met een beperking bekendmaken

REGIO. Be Goris, een studente uit Waasmunster, helpt de Dienst Ondersteuningsplan (DOP) om haar gratis diensten voor mensen met een beperking bekender te maken. De studente Gezinswetenschappen aan de Odisee Hogeschool onderzocht in haar bachelorproef of en hoe de Dienst Ondersteuningsplan erin slaagt om samen met de cliënten en hun netwerk de levenskwaliteit te verbeteren. Uit dat onderzoek bleek dat de dienst nog te weinig bekend is. Daarom werkte Be mee een ambassadeurschap met ervaringsdeskundigen uit. Ze maakte een stop-motionfilmpje waarin ze aan de hand van een waar gebeurd verhaal de werking van de Dienst Ondersteuningsplan uitlegt. 

 

Lees meer...