Corona COVID-19 infolijnen

Beveren: 03 750 15 15 (open: ma-vri: 8.30-17.00, zaterdagvoormiddag)
Kruibeke: 03 740 02 19
Moerbeke: 09 346 80 05
Sint-Gillis-Waas: 03 727 17 00, info@sint-gillis-waas.be
Sint-Niklaas: 03 760 92 71 (open: ma-vri: 9.00-12.00, 14.00-16.00), coronavirus@sint-niklaas.be
Stekene: stekene.be/corona
Temse: 03 710 13 75 (tijdens kantooruren), 03 771 05 87 (buiten kantooruren), corona@temse.be

Gratis algemeen infonummer: 0800 14 689
Algemene info: info-coronavirus.be, info-coronavirus@health.fgov.be

Huisartsenwachtpost (weekend): 03 361 03 61

Maak kennis met Beverenaar Joos Vijd, opdrachtgever van het wereldberoemde Lam Gods 

BEVEREN. Normaal gezien zou in april het feestjaar rond Joos Vijd opgang worden getrokken. De coronacrisis staak daar een stokje voor. Met een tentoonstelling op het digitale platform Google Arts & Culture kan alvast een deel het van het programma starten. Lukas Arts in Flanders gaf de toestemming om gebruik te maken van de nieuwe geactualiseerde beelden van het gerestaureerde Lam Gods met daarop de afgebeelde schenkersportretten van Joos Vijd en Elisabeth Borluut. 

 

Lees meer...

Subsidies voor ontwikkelingsprojecten van Oost-Vlamingen

REGIO. De Provincie Oost-Vlaanderen trekt ruim 403 duizend euro uit voor subsidies voor 77 kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden.  De projecten zetten in op onder andere gezondheidszorg, onderwijs en klimaat. Zo’n 35.000 euro gaat naar projecten die gedragen worden door organisaties uit Beveren, Lokeren, Sint-Niklaas en Temse. 

 

Lees meer...

Vroeger dan gepland nieuwe fietsstraten door coronacrisis

SINT-NIKLAAS.  Door de coronacrisis voert de stad Sint-Niklaas sneller dan oorspronkelijk gepland nieuwe fietsstraten in op veel bereden routes en in schoolomgevingen.  Door de crisis wordt er duidelijk meer gefiestst en dat wil het stadsbestuur aanmoedigen.  Zo worden de Ankerstraat, Houtbriel, Truweelstraat (tot aan de Mercatorstraat) en Gasmeterstraat een fietsstraat. Alle straten worden voorzien van de nodige signalisatie. De Gasmeterstraat wordt geasfalteerd in rode asfalt. Vanaf juni worden ook de Richard Van Britsomstraat en de Broodstraat ingericht als fietsstraten. Dat zal gebeuren na de aanleg van de eerste fase van de winkelwandellus in de stadskern. (mb)

 

Corona-update (27.05.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. In AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn 22 patiënten opgenomen die besmet zijn met het covid-19 virus. Drie daarvan worden behandeld op intensieve zorgen. Nog eens 6 personen zijn in het ziekenhuis opgenomen maar wachten nog het testresultaat.

 

Lees meer...

Jong CD&V Beveren vraagt openbare studieruimtes

BEVEREN.  Studenten die thuis geen rustige plek hebben om te studeren, konden de voorbije jaren terecht in de hoofdbibliotheek op het Gravenplein, op de Sint-Maarten Bovenschool en in de poly- en mediazaal van CC Ter Vesten om te studeren. Door de coronacrisis is er nog geen beslissing genomen om deze ruimtes tijdens de komende examenperiode te heropenen. Gemeenteraadslid Lien Van Dooren vraagt in naam van Jong CD&V Beveren aan de gemeente om opnieuw studieruimtes ter beschikking te stellen.

 

Lees meer...

Open VLD Beveren wil bedrijven vrijstelling belasting op drijfkracht geven

BEVEREN. Open VLD Beveren wil een korting op de drijfkrachtbelastingen toekennen aan bedrijven en KMO’s die door de coronacrisis hun activiteiten tijdelijk hebben moeten staken. Volgens het voorstel van Open VLD zou dat moeten gaan via een vereenvoudigde aanvraagprocedure waarbij bedrijven een bewijs van onvrijwillige inactiviteit moeten voorleggen. Daarnaast pleit de partij er voor om naast een vermindering op de belasting op drijfkracht ook de overige lokale bedrijfsbelastingen te herzien of zelfs af te schaffen.

 

Lees meer...

Bibliotheek Stekene heropent vandaag deuren voor publiek

STEKENE.  Door de coronacrisis sloot de bibliotheek van Stekene op 18 maart haar deuren. Vandaag is het publiek er opnieuw welkom. De dienstverlening herstart nog niet volledig: de internetpc’s, kranten en tijdschriften zijn niet beschikbaar. Ook de sanitaire voorzieningen blijven dicht. 

 

Lees meer...

Wegenwerken in Stekene

STEKENE. Vandaag en morgen worden vijf kruispunten heraangelegd. De kruispunten werden twee jaar geleden heraangelegd maar bevinden zich in zo’n slechte staat dat een nieuwe laag asfalt noodzakelijk is. Het gaat om de kruispunten Sint-Jozefslaan - Frans Van Brusselstraat, Kerkstraat - Ranonkelstraat, Heikant - Molenbergstraat, Heikant – Teerlingstraat en Heikant – Kerkstraat. 

 

Lees meer...

Corona-update (24.05.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. In AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn 32 patiënten opgenomen die besmet zijn met het covid-19 virus. Drie daarvan worden behandeld op intensieve zorgen. De cijfers bevestigen dat er een voorlopig einde is gekomen aan de daling van het aantal covid-19 patiënten. Afgelopen donderdag was er nog een piek met 38 patiënten. 

 

Lees meer...