Nieuwe wijkinspecteur voor Beveren-centrum Kern

BEVEREN. De wijk Beveren-Centrum Kern heeft met Pieter Van Impe een nieuwe wijkinspecteur. Hij maakte de overstap van de dienst Interventie naar de wijkdienst. "Als wijkinspecteur wil ik zoveel als mogelijk in het straatbeeld aanwezig zijn", zegt Pieter. "Ik wil mijn wijk en de mensen goed leren kennen en aanspreekbaar zijn voor iedereen." 

 

Lees meer...

Provincie steunt middenstand

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen trekt ruim 113 duizend euro uit om project te steunen van  14 lokale besturen en 9 detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen.  Het gaat om projecten die de lokale detailhandel en horeca moeten ondersteunen door mensen aan te moedigen om lokaal te kopen. Daarmee willen de lokale besturen ook de leegstand aanpakken. 

 

Lees meer...

Brochure bundelt vacatures in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Bepasin, de Sint-Niklase vereniging van bedrijventerreinen, bundelt tientallen jobaanbiedingen van Sint-Niklase bedrijven in de nieuwe folder ‘Wie wil nu niet dichter bij huis werken?’. Het gaat zowel om jobs, waar werkzoekenden kunnen instappen zonder vooropleiding, als om jobs voor hoogopgeleide, gespecialiseerde profielen.

 

Lees meer...

Boeren en Buren houden tweede editie van ‘Februari zonder supermarkt’

BEVEREN. Na het succes van vorige editie organiseert het korte keten netwerk Boeren & Buren en 150 Buurderijen opnieuw een ‘februari zonder supermarkt’. Daarbij worden mensen aangemoedigd om groenten, fruit, hoevezuivel en vlees te kopen bij de lokale Buurderij waar het rechtstreeks door de boer wordt aangeboden. Ook onder andere confituur, honing en  verschillende ambachtelijke producten zijn verkrijgbaar bij de buurderij. In het Waasland zijn er zijn buurderijen in Haasdonk en Beveren. 

 

Lees meer...

Vernieuwing lonkt voor Driekoningenstraat

SINT-NIKLAAS. Op maandag 31 januari start Fiberklaar met de aanleg van het nieuwe fibernetwerk in de Driekoningenstraat. De stad maakt van de gelegenheid gebruik om de voetpaden, goten en rijweg te vernieuwen. De werken beginnen aan het kruispunt Driekoningenstraat -Begijnenstraat aan de oneven kant van de straat. Daarna komt de even kant van de straat aan de beurt. Tijdens de werken geldt enkele rijrichting richting Singel in een deel van de Driekoningenstraat. 

 

Lees meer...

Gedichten vinden weg naar 135 ramen

REGIO. Donderdag start de Poëzieweek. Heel wat mensen reageerden op de oproep om een raam ter beschikking te stellen om een weesgedicht een thuis te geven gedurende de week van de poëzie. In het Waasland zijn van 27 januari tot 2 februari weesgedichten te lezen aan 135 ramen. Het gaat om gedichten van zowel bekende als minder bekende dichters, waaronder Stijn De Paepe, Norbert De Beule en Sofie De Moor. In Sint-Niklaas zijn alle ramen met gedichten te vinden via een online-kaart.

 

Lees meer...

Covid-update Vitaz (24.01.2022)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN.  Het aantal covid-patiënten in de Vitaz-ziekenhuizen in Lokeren en Sint-Niklaas is opnieuw gestegen tot 32. Het aantal covid-patiënten op intensieve zorgen bleef stabiel met drie personen. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt overleden aan de gevolgen van covid-19. Drie positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen.  (mb)

 

Volle camion voor Pepinster dankzij solidariteitsactie

SINT-NIKLAAS. Zaterdag is een vrachtwagen met hulpgoederen vertrokken naar Pepinster, dat vorige zomer door zware overstromingen werd getroffen. De SolidariTeams van PVDA Sint-Niklaas zamelden op een maand tijd 7920 euro. Daarmee werden 30 kookplaten, 10 wasmachines en 10 kookvuren aangekocht. Die goederen zijn zaterdag vertrokken naar een depot in Pepinster waar andere vrijwilligers de goederen zullen verdelen aan de getroffen gezinnen.  Net voor kerstmis brachten de SolidariTeams al een vrachtwagen met verwarmingstoestellen naar Verviers. 

 

Lees meer...

Conner Rousseau kiest voor Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau kiest voor Sint-Niklaas. Dat heeft hij gisteren op een persconferentie laten weten. Hij zal er bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 lijsttrekker zijn voor zijn partij. Hiermee komt ook een einde aan speculaties voor welke stad de socialistische politicus zou kiezen. Het wordt dus Sint-Niklaas. Daar wil hij zich vooral richten op thema’s als veiligheid en mobiliteit.

 

Lees meer...