Durabrik schenkt 1.000 euro aan vzw Spoor 56

SINT-NIKLAAS. Bouw- en vastgoedbedrijf Durabrik heeft een 1000 euro geschonken aan vzw Spoor 56. De schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk nieuwbouwproject een bedrag geeft aan een lokaal goed doel. Het bedrijf bouwde vorig jaar in Nieuwkerken 17 woningen en koos voor bijzondere jeugdzorg vzw Spoor 56 als goed doel. De organisatie voor bijzondere jeugdzorg vzw Spoor 56 kan dit geld goed gebruiken om de vrijetijdsactiviteiten te bekostigen van de kinderen en jongeren die in de voorziening verblijven.

 

Lees meer...

Gemeente Sint-Gillis-Waas heeft account op Instagram

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft nu ook een account op Instagram. Daarop deelt het de mooiste plekjes en wijst het inwoners de weg naar een hele waaier aan leuke vrijetijdsactiviteiten. De diensten Sport, Jeugd, Bibliotheek en Cultuur en Toerisme zullen samen werken om de account van de nodige content te voorzien. 

 

Lees meer...

Collegestraat wordt groener en autoluw

SINT-NIKLAAS. Volgende week maandag, 28 juni, gaan de werken voor de aanleg van een wandellus in de Stationswijk een nieuwe fase in. Dan starten de werken in de Collegestraat. De straat zal een volledige metamorfose ondergaan, en wordt een groene en autoluwe passage tussen de Grote Markt en de cultuur- en scholensite.

 

Lees meer...

Doorstart voor Grenspark Groot Saeftinghe

HULST(NL)/WAASLAND. Elf Vlaamse en Nederlandse partners ondertekenden op 17 juni een samenwerkingsovereenkomst om de samenwerking binnen het interreg project Grenspark Groot Saeftinghe verder te zetten. Bedoeling is om de komende vijf jaar verder te werken op de basis die sinds 2016 is gelegd. 

 

Lees meer...

Extra concerten en nieuwe naam voor Lokerse Feesten

LOKEREN. De tickets voor de Lokerse Feesten vliegen als zoete broodjes de deur uit. Voor wie nog geen ticket kon kopen voor Gabriel Rios en Novastar is er goed nieuws. De organisatoren hebben een extra middagconcert van Gabriel Rios en Novastar aangekondigd voor zondag 8 augustus. Tickets kosten 35 euro per persoon en zijn te koop per bubbel van 4 personen. 

 

Lees meer...

Eerste aardbeien per koerier naar koning

BEVEREN. Voor het tweede jaar op rij gooit de coronapandemie roet in het eten in een jarenlange traditie waarbij een Beverse delegatie de eerste aardbeien van het seizoen naar het Koninklijk paleis brengt. In plaats van een Beverse delegatie onder leiding van burgemeester Marc Van de Vijver bracht zaterdag, 19 juni, een koerier een korf met 9 kilo Melseels goud naar de koning. Dat is trouwens ook een maand later dan oorspronkelijk voorzien en dat komt omdat de coronamaatregelen een maand geleden nog strenger waren. De korf werd uitgewuifd door burgemeester Marc Van de Vijver, aardbeiprinses 2020 Caro Smet en Eerste Eredame Kayleigh Van Molle. 

 

Lees meer...

Doe mee aan de zomerzoektocht ‘De wraak van de koning’

SINT-GILLIS-WAAS. Vanaf vandaag tot en met 21 september organiseert de gemeente Sint-Gillis-Waas haar jaarlijkse zomerzoektocht. Die staat ook dit jaar in het teken van het epos Reynaert De Vos. Deze zomer neemt koning Nobel wraak op de sluwe streken van de legendarische vos. Daarom werd de zoektocht ‘De wraak van de koning’ gedoopt. 

 

Lees meer...

Ontdek de Scheldevallei dankzij Hoogtij

REGIO. Morgen, zondag 20 juni, start de derde editie van Hoogtij. Daarin nemen het Regionaal Landschap Schelde-Durme en LIFE Sparc bezoekers mee op sleeptouw langs de Schede, Durme en Rupel. Gedurende de drie zomermaanden is er keuze uit fototentoonstellingen, fietszoektochten, fietstochten met picknickpakketten en een fietsroute met verhalen door het Rupellandschap. Van Destelbergen tot Zwijndrecht: in 23 gemeenten en steden maak je op een verrassende manier kennis met het water.

 

Lees meer...