Scouts Sint-Tarsicius organiseerde eerste 'silent disco'-fuif

SINT-NIKLAAS. De scouts van Sint-Tarsicius trapte het voorbije weekend het nieuwe scoutsjaar op gang met een 'silent disco' op het kampeer- en speeldomein Puytvoet. Daar geldt al jaren een strikte geluidslimiet.  Daar vond de scoutsgroep iets op: de fuifgangers kregen een hoofdtelefoon op. Drie dj's zorgden voor drie aparte muziekgenres zodat de bezoekers de keuze hadden op welke muziek te uit de bol gingen.  De ene dj draaide pop en r&b, de andere soul, funk, disco en hiphop. Op het derde kanaal draaide Radio Fonkel, het muziekkanaal van de scoutsgroep, verzoekplaatjes. 

 

Lees meer...

Familiehulp kiest voor bedrijfsfiets

SINT-NIKLAAS. Familiehulp Sint-Niklaas wil haar medewerkers stimuleren om zoveel de fiets te gebruiken. De thuiszorgorganisatie hanteert het TOP-principe: trappen, openbaar vervoer, privevervoer. Dat betekent dat het bedrijf haar medewerkers vraagt om zoveel mogelijk verplaatsingen per fiets of het openbaar vervoer te doen. Pas als dat niet lukt, kunnen ze de auto of bromfiets nemen. 

 

Lees meer...

Te weinig nieuwe bossen in Beveren

BEVEREN.  In 1994 werd het plan opgevat om in heel Vlaanderen 4.810 hectare bos aan te leggen. Vierentwintig jaar later is er slechts 27,3 procent effectief aangelegd. Dat blijkt uit een studie van BOS+ in opdracht van Groen. Nog volgens dat onderzoek werd er de voorbije 7 jaar slechts 460 hectare bos aangepland.  Ook in Beveren verloopt de aanplanting van nieuwe bossen niet zoals gepland. Sinds 2011 is er zelfs geen enkele hectare meer bij gekomen. Nochtans werd in het plan voorzien om in Beveren 50 hectare bos aan te leggen. Daarvan is voor 2011 slechts 4,5 hectare van gerealiseerd. Acties uit het verleden zoals het aanleggen van een geboortebos draagt de goedkeuring van Groen maar dat alleen is niet voldoende.

 

Lees meer...

e5 mode ontwikkelt recycleerbare homewearcollectie

SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase modebedrijf heeft met haar Libelle homewear wintercollectie een eerste recycleerbaar collectie ontwikkelt. De kledingstukken zijn gemaakt uit organische materialen die GOTS- (Global Organic Textile Standard) of Fairtrade-gecertificeerd zijn en leveren weinig tot geen afval op. Ook knopen, ritsen en elastiek hebben plaats gemaakt voor recycleerbare alternatieven. 

 

Lees meer...

Collectief vervoer van bedrijven hoeft niet meer in de file te staan

REGIO. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland reageert positief op de beslissing van minister Weyts dat privébussen voor collectief vervoer gebruik mogen maken van de busbanen van De Lijn op gewestwegen. Volgens Voka zijn de bedrijven al jaren vragende partij want door de files staat het systeem van collectief vervoer onder druk. Collectief vervoer kost de bedrijven jaarlijks miljoenen euro’s maar dankzij de beslissing van minister Weyts wordt het opnieuw interessant. Eén op 3 werknemers van bedrijven langs de Scheldelaan overweegt de overstap naar collectief vervoer te maken indien dit kan met een acceptabele reistijd. Voka hoopt dat de beslissing snel wordt omgezet in de praktijk. (mb)

 

Rode Kruis Beveren start met nieuwe cursus EHBO

BEVEREN. Rode Kruis Beveren start op dinsdag 25 september om 19.45 uur met een nieuwe cursus eerste hulp in het Rode Kruisgebouw aan de Gravendreef. Deelnemers leren er reanimeren, een AED gebruiken, symptomen herkennen en bassisregels eerste hulp toepassen. De cursus is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

 

Lees meer...

Ook Beveren doet mee met het project Stroomversnellers

BEVEREN. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden en gemeenten lokale energieprojecten op touw. De gemeente Beveren heeft binnen het project ‘Stroomversnellers’ twee projecten ingestuurd. Het gaan om een project om het zadeldak boven 6 klassen van de Lindenlaanschool te isoleren en een projecten om LED_verlichting te installeren in de sociale woningen in de wijk Vesten.  Het publiek kan bepalen welk project een startbudget tot 47 946 euro krijgt. Stemmen kan tot 7 oktober via de website stroomversneller.be. (mb)

 

Groen-sp.a-fractie wil antwoorden over tonnagebeperking N450

BEVEREN. De Groen-spa.fractie stelt zich vragen bij de opvolging of het tonnageverbod op de N450 wordt nageleefd. De borden voor het verbod werd ruim een week geleden geplaatst maar lijken weinig effect te hebben. Volgens de Groe-sp.a-fractie is er nog werk aan de winkel om het verbod te doen slagen. Zo vindt de fractie dat de beroepsverenigingen en transporteurs geïnformeerd moeten worden en dat de lokale politie gerichte acties moet houden tegen chauffeurs die het verbod negeren. De fractie zal de gemeenteraad hierover morgenavond vragen stellen. (mb)

 

Sint-Nikaas herdenkt einde van de Eerste Wereldoorlog

SINT-NIKLAAS. Vier jaar geleden herdacht de stad Sint-Niklaas het begin van de Eerste Wereldoorlog met een reeks tentoonstellingen. Dit najaar komt er een uitgebreid programma om het einde van de oorlog te herdenken. Samen met tal verenigingen is een programma samengesteld van maar liefst 50 culturele en toeristische projecten, waaronder lezingen, wandelingen, concerten en boekvoorstellingen. Daarbij zal ook de link worden gelinkt met hedendaagse brandhaarden zoals de spanningen in het Midden-Oosten, de wereldwijde terreurdreiging en de kernwapenretoriek tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. 

 

Lees meer...