Eerste Lokerse school stelt speelplaats open

LOKEREN. Basisschool Bengel is de eerste Lokerse school die haar speelplaats openstelt buiten de schooluren. Dat maakt deel uit van een overeenkomst met de stad. In ruil voor een toelage van het  infrastructuurfonds Vrije Tijd om de speelplaats op te knappen, moet de school haar speelplaats openstellen buiten de schooluren. Dat is het zogenaamde euro-voor-euro-principe.

 

Lees meer...

Subsidies voor Sint-Niklase Stadsmunt

SINT-NIKLAAS.  De stad Sint-Niklaas wil met een stadsmunt inwoners belonen om lokaal te kopen of wenselijk gedrag vertoont op vlak van onder andere mobiliteit, ecologie of sociale cohesie. De stadsmunt wordt ontwikkeld in samenwerking met diverse stakeholders zoals inwoners, handelaars, middenveld en experten. Het gebruik van de stadsmunt zal ook data opleveren die de stand en handelaars in staat zal stellen om gerichte campagnes op te zetten en meer inzichten zal geven in het profiel van consumenten. De stad krijgt hiervoor 117.218 euro steun vanuit het Europees Fonds voor regionale Ontwikkeling (EFRO) en 58.609 euro vanuit Vlaanderen.

 

Lees meer...

N-VA Sint-Gillis-Waas wil ook ’s ochtends alle straatlampen aan

SINT-GILLIS-WAAS. N-VA Sint-Gillis-Waas wil dat de volledige straatverlichting brandt in de hoofd- en centrumstraten en de schoolroutes in de periode november tot en met februari. Fractievoorzitter Koen Daniëls verdedigt het voorstel door te stellen dat fietsers en voetgangers op weg naar school of het werk zich nu in halve duisternis moeten verplaatsen omdat de straatverlichting maar half brandt, waardoor ze minder opvallen voor het andere verkeer. 

 

Lees meer...

PVDA wil meer verkeersveiligheid 

SINT-NIKLAAS. PVDA Sint-Niklaas wil vandaag op de bijzondere algemene commissie rond verkeersveiligheid een aantal voorstellen lanceren voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in de stad stad. Daarbij leggen ze de nadruk op veiligheid voor fietsers.  Zo pleit de partij onder andere voor conflictvrije kruispunten, een verbod voor vrachtwagens in de binnenstad bij het begin en einde van de schooluren, een zone 30 in de binnenstad en woonkijken en voorrang voor fietsers bij ronde punten. 

 

Lees meer...

COVID-19 Update (25.01.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn momenteel 62 personen met COVID-19 opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Zeven personen worden behandeld op de dienst intensieve zorgen. Drie personen wachten nog op het resultaat van hun covid-test.

 

Lees meer...

Drie leerlingen GTI Beveren in de prijzen op IT-wedstrijd

BEVEREN.  Drie leerlingen van GTI Beveren hebben een mooie score behaald op de negende editie van de Bebras-informaticawedstrijd. Robin Brosens en Jorben Wauters, beiden leerlingen in het vierde jaar Industriële Wetenschappen, behaalden een tweede plaats. Mathias Buys eindigde op een 6de plaats. In totaal namen 1 642 jongeren deel voor de tweede graad in deze wedstrijd, die van maandag 12 november t.e.m. vrijdag 4 december 2020 liep. 

 

Lees meer...

Site Nobels-Peelman wordt broedplaats circulaire en sociale economie

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas ontvangt gedurende vijf jaar een jaarlijkse subsidie van 75 000 Euro van de Provincie Oost-Vlaanderen voor het uitbouwen van de circulaire en sociale economie. De stad gaat het geld gebruiken om een manager aan te stellen die de omvorming van de oude industriesite van Nobels - Peelman in de Heistraat naar een site van circulaire en sociale economie zal begeleiden. Circulaire economie is een systeem dat duurzaam omgaat met grondstoffen, materialen en hulpbronnen.

 

Lees meer...

Vredesbewegingen willen nucleaire ontwapening

SINT-NIKLAAS. Zo’n honderd vrijwilligers van verschillende vredesbewegingen, waaronder Pax Christi en de Sint-Niklase afdeling van beweging.net hebben vrijdag actie gevoerd aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel. De actievoerders willen dat alle landen de overeenkomst in de Verenigde Naties om nucleair te ontwapenen ratificeren. 

 

Lees meer...

COVID-19 Update (23-24.01.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het aantal patiënten met COVID-19 in AZ Nikolaas en AZ Lokeren is dit weekend vrij stabiel gebleven. Zaterdag waren het er 58, zondag 59. Dat zijn er drie minder dan vrijdag. Zondag werden zes personen worden behandeld op de dienst intensieve zorgen. 

 

Lees meer...