Inbreker opschrikt door buren

SINT-GILLIS-WAAS. In de nacht van zondag op maandag heeft een onbekende geprobeerd in te breken in een woning in de Sint-Gillisstraat te Sint-Gillis-Waas. Hij werd bij zijn werkzaamheden echter opgeschrikt door een buur en vluchtte weg. De politie heeft de omgeving nog uitgekamd maar zonder resultaat. (mb)

 

VDAB Oost-Vlaanderen zet deuren open

SINT-NIKLAAS/TEMSE/HAMME. VDAB trekt met het motto ‘Opleiden is het nieuwe rekruteren’ naar werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Om haar opleidingen beter bekend te maken, zet VDAB de deuren van haar opleidingscentra in Oost-Vlaanderen open voor het publiek. 

 

Lees meer...

Vanaf 31 maart werken aan brugvoegen in E17 in Lokeren

LOKEREN. Vrijdag 31 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van de brugvoegen van de brug van de E17 over de Zelebaan (N47) in de richting van Kortrijk. De werken zullen twee rijstroken innemen en dat zal voor stevige hinder zorgen in de richting Kortrijk. Om de hinder enigszins te beperken, worden de werken tijdens de paasvakantie uitgevoerd. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder.

 

Lees meer...

Fiberklaar breidt uit naar Belsele en Sinaai

SINT-NIKLAAS. Twee jaar geleden landde Fiberklaar in Sint-Niklaas. Nu zijn deegemeenten Belsele en Sinaai aan de beurt om aangesloten te worden op het open glasvezelnetwerk van Fiberklaar. Beide deelgemeenten zijn samen goed voor 4000 potentiële huisaansluitingen. 

 

Lees meer...

N-VA Sint-Gillis-Waas loopt 100km tegen kanker

SINT-GILLIS-WAAS. Afgelopen zondag 19 maart verzamelden 525 teams met 2.100 lopers in Deinze om er de 100km ten voordelen van Kom op Tegen Kanker te lopen.  N-VA Sint-Gillis-Waas nam deel met het team dat de naam ‘Samen voor Benita’ kreeg. De naam verwijst naar het vorig jaar aan kanker overleden N-VA-bestuurslid Benita Cramer uit De Klinge.  

 

Lees meer...

Dries Nijpers stuurt stropoppen op reis

SINT-GILLIS-WAAS. Volkskunstgroep Drieske Nijpers vraagt op een originele manier aandacht voor hun volkskunstfestival ‘Drieskes Kerremes’ dat in juli plaatsvindt. De groep heeft twee stropoppen gemaakt die een ‘Driezenkoppel’ voorstellen: een mannelijke en een vrouwelijke danser in traditionele kledij. Het koppel zal binnenkort in elke deelgemeente van Sint-Gillis-Waas opduiken. 

 

Lees meer...

Berichten uit de politiezone Kruibeke-Temse (26.03.2023)

KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse hield de voorbije dagen snelheidscontroles. De snelheidsmeter stond onder andere aan de Cauwerbrug waar 11 van de 512 gecontroleerde voertuigen te snel reden. In de Kapelstraat in Temse reden 129 van de 585 gecontroleerde voertuigen te snel. Ook in het Heirstraat in Kruibeke reden 149 van de 433  gecontroleerde voertuigen sneller dan toegelaten. 

 

Lees meer...

Sint-Niklaas, Aalst en Dendermonde gaan potje tegelwippen

SINT-NIKLAAS. Dinsdag is het eerste Vlaamse kampioenschap Tegelwippen gestart. De steden Sint-Niklaas, Dendermonde en Aalst nemen het daarin tegen elkaar op om zoveel mogelijk tegels te wippen. In begrijpbaar Nederlands betekent dat: zoveel mogelijk verharding verwijderen en vervangen door groen. Door meer bloemen, bomen en geveltuinen te integreren in het stadsbeeld worden steden meer klimaatbestendig, koeler op warme dagen en aangenamer voor mens en dier. 

 

Lees meer...