DUOday doedag voor mensen met een arbeidsbeperking

REGIO. Het aantal vacatures stijgt volgens VDAB maar een krimpende arbeidsmarkt kunnen openstaande plaatsen maar moeilijk worden ingevuld. Tegelijk ondervinden mensen met een arbeidsbeperking moeilijk een baan. Om voor deze mensen meer kansen de creëren, is DUOday in het leven geroepen. Op 30 maart stellen honderden werkgevers in heel het land een stageplaats ter beschikking aan werkzoekenden met een medische, fysieke, verstandelijke of psychische beperking.

 

Lees meer...

Heraanleg kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas gaat nieuwe fase in

SINT-NIKLAAS. Op 18 april gaan de werken rond het kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas een nieuwe fase in. Dan start de heraanleg van het kruis zelf met de aanleg van twee rotondes en vrijliggende fietspaden. De werken zullen ruim een jaar duren. Tijdens de werken blijven het station en het centrum bereikbaar. 

 

Lees meer...

Wildlife Taxi Team adviseert en helpt

SINT-NIKLAAS. Sinds kort heeft de regio Waas en Dender een lokale afdeling van Vogelbescherming Vlaanderen. Die afdeling werd Wildlife Taxi Team, kortweg WTT, gedoopt. De vrijwilligers van het  Wildlife Taxi Team behandelt meldingen, geeft advies en brengt noodlijdende inheemse wilde dieren naar het dichtstbijzijnde Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC). 

 

Lees meer...

Afbraakverbod op Hoog Huis

Hoog Huis Doel (archieffoto)

DOEL. In afwachting van een uitspraak in beroep heeft de rechter een afbraakverbod uitgevaardigd voor het beschermde Hoog Huis in Doel. Met dat verbod halen Doel 2020 en de Erfgoedgemeenschap Doel&Polder (EGD&P) al een eerste slag thuis om het Hoog Huis in Doel te houden. 

 

Lees meer...

LANXESS investeert in Kallo

KALLO. Het speciaalchemiebedrijf LANXESS zal de komende drie jaar 100 miljoen euro investeren om z'n productiefaciliteiten voor chemische specialiteiten uit te breiden. Daarvan gaat 40 miljoen euro naar de sites in Leverkusen en Krefeld-Uerdingen in Noordrijn-Westfalen. Het overige bedrag wordt gebruikt om faciliteiten in Brunsbüttel  (deelstaat Sleeswijk-Holstein) uit te breiden. Ook de productiecapaciteit voor rubberchemicaliën in Kallo wordt uitgebreid, goed voor een investering van 5 miljoen euro. De complete uitrol van het uitbreidingsproject is voorzien voor 2020. 

 

Lees meer...

Lassers PTI Hamme winnen pijpfitterswedstrijd

HAMME. De leerlingen van PTI Hamme wonnen de eerste en tweede prijs van de Piping Games, georganiseerd door Bilfinger ROB. De Piping Games is een pijpfitterswedstrijd voor scholieren van het 6de en 7de jaar. Het was de tweede keer dat  Bilfinger ROB de wedstrijd organiseerde. 

 

Lees meer...

Grote vraag naar fietslessen in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Omdat de vraag naar fietslessen flink stijgt, leidt het stadsbestuur nieuwe vrijwilligers op tot fietstrainer. Dit jaar staan er al vier lessenreeksen op het programma en dat wordt mogelijk uitgebreid. 

 

Lees meer...

Ramen en deuren sluiten in de buurt van industriepark Waaslandlaan Lokeren

LOKEREN.  Door een lek in een buis van de koelinstallatie bij het bedrijf Trefin NV in de Waaslandlaan komt ammoniakdamp. Hoewel het gaat om een beperkte concentratie, zonder zware risico’s, vraagt de crisiscel aan de buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden. Er bestaat immers de mogelijkheid dat er nog ammoniak verdampt. De brandweer heeft de situatie gestabiliseerd. Koeltechniekers herstellen de installatie en de brandweer voert voortdurend metingen uit.

 

Lees meer...

Vier keer Pinocchio in de paasvakantie

HAMME. CC Jan Tervaert en de bib Hamme organiseren in de paasvakantie een themaweek rond Pinocchio, het beroemde sprookje van Carlo Collodi. Op hun eigen originele manier voeren het CC en de bib kinderen mee doorheen de wonderlijke wereld van het sprookje en langs ontmoetingen met kleurrijke figuren die nog steeds tot de verbeelding spreken.

 

Lees meer...

Anti-inbraakactie politiezone Waasland-Noord

BEVEREN. De politiezone Waasland-Noord hield dinsdag vanaf de vooravond een anti-inbraakactie. Het was een bewuste keuze om reeds in de vooravond te starten, want uit analyses blijkt dat een deel van de inbraken precies dan plaatsvinden. Zes politieambtenaren namen deel aan de actie en controleerden 37 voertuigen op zoek naar inbrekersmateriaal. Met een mobiele ANPR-camera controleerde de politie 1144 voertuigen. 

 

Lees meer...