Lokeren weert sluipverkeer uit woonstraten

LOKEREN. De industriezone E 17/2 en 3 kreeg bij de herinrichting van de N47/Zelebaan een eigen ontsluitingsweg. Die moet het zwaar verkeer weghouden uit de woonstraten rond de industriezones. De stad Lokeren neemt nog een aantal extra maatregelen om sluipverkeer te weren. 

 

Lees meer...

500 mensen wandelen fakkeltocht voor het behoud van Doel

DOEL. Afgelopen zaterdag, 11 november, werd de vierde fakkeltocht voor het behoud van Doel en polder gewandeld. Het was opnieuw een organisatie van Derde Generatie. Er kwamen zo’n 500 deelnemers opdagen om de tocht van 3 kilometer te stappen. 

 

Lees meer...

Geen hinder meer door werken N47 in Lokeren en Zele

LOKEREN. Donderdagochtend is de afrit Zele van de E17 terug opgesteld. Daarmee zijn de werken met hinder voor het verkeer achter de rug. Op een jaar tijd kreeg de zone rond de op- en afritten onder meer veiligere kruispunten en fietspaden, een carpoolparking en een ontsluitingsweg voor de industriezones E17/2 en 3.

 

Lees meer...

Winkel voor volwassenen die nog in Sinterklaas (willen) geloven

SINT-NIKLAAS.  Sinterklaas is alom aanwezig in Sint-Niklaas en niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen kunnen volop profiteren van sinterklaasproducten. Het bestaande aanbod is dit jaar uitgebreid met drie nieuwkomers: sintsnoepjes van  Confiserie Thijs, Sinterkaas - kaas met het Zwarte Pietbier in verwerkt - en Ginterklaas, een gelegenheidsgin. 

 

Lees meer...

Bellenman Gerard Vercauteren overleden

TEMSE. Gerard Vercauteren, de bellenman van Temse, is overleden. Vercauteren overleed in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november in UZ Gent na een slepende ziekte. Hij werd 73. 

 

Lees meer...

Sinterklaas in Waasland Shopping Center

SINT-NIKLAAS. Nu Sinterklaas in zijn stad is aangekomen, mag een bezoek aan het Waasland Shopping Center niet ontbreken. Vanmiddag, woensdag 15 november, om 14 uur maakt de Sint en z’n Zwarte Pieten een feestelijke intrede doorheen het shopping center. 

 

Lees meer...

Minderjarige verdachte van grijpdiefstal opgepakt

STEKENE. Op 20 augustus werd een 73-jarige vrouw in het centrum van Stekene slachtoffer beroofd van haar handtas. Na het bekijken van camerabeelden werd duidelijk dat er twee daders betrokken waren. Daarvan is nu één verdachte geïdentificeerd en opgepakt. Het gaat om een minderjarige. De minderjarige werd voorgeleid bij de jeugdrechter in Gent en op bevel van de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling. (mb)

 

Voor de eerste keer Putteke Winter in provinciaal domein De Ster

SINT-NIKLAAS. Het provinciaal domein De Ster is een nieuw evenement rijker: Putteke Winter, een avondwandeling met sfeervolle actes, sprookjesachtige muziek en feeërieke lichteffecten. Duizenden kaarsjes zullen het wandelpad verlichten en de wandelaars langs mooie plekjes leiden. 

 

Lees meer...

Opnieuw fakkeltocht voor het behoud van Doel

DOEL. De actiegroep de Derde Generatie, de jeugd van Doel en de polder blijven strijden voor het bedreigde polderdorp Doel. Op zaterdag 11 november organiseren ze voor de vier keer een fakkeltocht voor het behoud van ‘hun’ dorp. De tocht van 2,5 kilometer start om 20.00 uur aan de Doolen,  Engelsesteenweg 8.

 

Lees meer...