Interwaas zoekt ontwikkelaar voor Sint-Helenasite

SINT-GILLIS-WAAS. Interwaas gaat in opdracht van de gemeente Sint-Gillis-Waas op zoek naar een ontwikkelaar voor de herontwikkeling van het voormalig ziekenhuis Sint-Helena. Voor de ontwikkeling van de site denken de gemeente en het OCMW - de huidige eigenaren - aan een totaalrenovatie of een nieuwbouw die voorziet in gemeenschapsvoorzieningen, sociale woningen of doelgroepwoningen. Anderzijds zal ook het voorliggende park opnieuw moeten worden aangelegd. 

 

Lees meer...

Wase fotografe Evi Polak is finaliste voor de World Photografic Cup

DE KLINGE. Fotografe Evi Polak uit De Klinge behaalde in november nog een kwalificatie in Qualified European Photographer (QEP) met een fotoreeks uit het stammengebied in Ethiopië. Uit duizenden fotografen uit 30 landen is de Wase als enige Belg gekozen als één van de 10 finalisten voor de World Photografic Cup (WPC). 

 

Lees meer...

Noodnummer 1722 ontvangt recordaantal oproepen

REGIO. Het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies heeft gisteren, 18 januari 2018, van middernacht tot 16u in totaal 31 221 oproepen binnen gekregen naar aanleiding van de storm. Bij het vorige noodweer waren er 6 838 oproepen. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

 

Lees meer...

Gunstig advies voor opheffing vergunning asbeststort SVK

SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas heeft een gunstig advies gegeven voor de opheffing van de milieuvergunning van SVK voor de exploitatie van het asbeststort. De procedure hiervoor werd op 16 november 2017 gestart door de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen, op vraag van de stad.

 

Lees meer...

Beurs voor  communie- en lentefeesten

BEVEREN. Winkeldorp Beveren organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 januari een totaalbeurs waar bezoekers kunnen kennismaken met speciaalzaken voor communie- en lentefeesten. De beurs is geopend tussen 10.00 en 18.00 uur in de voormalige garage Houttequiet in de Oude Zandstraat.  Er zijn standen met kleding voor kinderen en ouders, geschenken, verhuur van springkastelen, fotografen, smaakstanden, speciale dranken en andere ideeën voor een feestmaaltijd enz… 

 

Lees meer...

Schouwbrand

 

BEVEREN. De brandweer moest woensdagochtend 17 januari rond 5 uur uitrukken voor een schouwbrand in de Lindenlaan in Beveren. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer had enkele uren nodig om te blussen, controleren en beveiligen. De inwoners konden de woning tijdig verlaten. De woning is zwaar beschadigd. (mb)

 

Financiële steun voor duurzame projecten

REGIO. Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer en Bond Beter Leefmilieu trekken 63.400 euro uit om 26 duurzame projecten te steunen, waarvan twee in onze regio. De projecten zijn gekozen door een jury en hebben elk het doel onze leefomgeving duurzamer te maken. Elk project krijgt maximum 2500 euro. De financiële steun kadert in het project ‘Gemeente voor de Toekomst’.

 

Lees meer...

Brand in appartement

RUPELMONDE. De brandweer werd woensdagochtend 17 januari rond 8.10 uur opgeroepen voor een gasgeur in een appartementsgebouw in de Geeraard De Cremerstraat. Bij aankomst bleek het te gaan om een brandlucht, afkomstig van een appartement waar een brand woedde. De bewoners werden geëvacueerd door de brandweer. De brand was vrij snel geblust maar de schade aan het appartement was aanzienlijk. (mb)

 

Waasland kreunt onder storm

BEVEREN. De brandweer van de zone Waasland heeft de handen vol met de stormschade, veroorzaakt door de felle rukwinden. Deze voormiddag liepen meer dan 100 oproepen binnen bij de brandweer, voornamelijk over schade aan daken en omgevallen takken en bomen. Een school in Beveren houdt de kinderen preventief binnen. De brandweer heeft daar een dakdeel preventief verstevigd. Bij vishandel Sint-Martinus in de Vrasenestraat vlogen dakpannen weg. (mb)

 

 

Noodnummer 1722 vanaf middernacht actief

REGIO. Omdat het KMI voor vanavond en vannacht noodweer heeft voorspeld, activeert de FOD Binnenlandse zaken vanaf middernacht het nummer 1722.  Wie tijdens het noodweer bij stormschade en/of wateroverlast hulp van de brandweer nodig heeft, kan het nummer 1722 bellen.  Het noodnummer 112 blijft dan vrij voor wie zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt. 

 

Lees meer...