ACV plant koopkrachtactie op kerstmarkt van haasdonk

BEVEREN. ACV Haasdonk plant morgen, zondag 10 december, een symbolische koopkrachtactie op de kerstmarkt van Haasdonk. Bezoekers kunnen een winkelkar vol boodschappen winnen als de juiste waarde van de boodschappen kunnen raden. Daarmee wil de vakbond het belang van ‘de index’ onder de aandacht brengen.

 

Lees meer...

132 bestuurders blies positief tijdens Verkeersveilige Nacht

OOST-VLAANDEREN.  Afgelopen nacht en ochtend vond de 27ste editie van de Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen plaats. Verspreid over de hele provincie werden op meer dan 100 plaatsen  alcohol- en drugscontroles gehouden. Daarbij had 2,1 % van de gecontroleerde bestuurders teveel gedronken en 0,6% legde een positieve speekseltest af en reed dus onder invloed van drugs.

 

Lees meer...

Sint-Niklaas Wintert start komend weekend

SINT-NIKLAAS. Nu Sinterklaas vertrokken is, maakt Sint-Niklaas zich op voor het programma Sint-Niklaas Wintert. Dat programma staat garant voor ruim een maand winteractiviteiten in de stad, waaronder klassiekers als de ijspiste, kerstmarkten en de Santa Walk. 

 

Lees meer...

Lokerse jeugddienst krijgt minister op bezoek

LOKEREN. De stad Lokeren kreeg onlangs groen licht voor drie subsidiedossiers die de jeugdwerking binnen de stad extra ondersteunen.  Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle kwam op uitnodiging van de stad en Vagevuur vzw naar Lokeren om de projecten en hun realisaties beter te leren kennen. 

 

Lees meer...

Inbrekers stelen ring en horloge

BEVEREN. Dieven hebben dinsdag, 5 december 2023, ingebroken in een woning in de Burggravenstraat in Beveren. Ze doorzochten de hele woning en namen een ring en een horloge mee. (mb)

 

N-VA Sint-Gillis-Waas deelt reflecterende armbanden uit

SINT-GILLIS-WAAS. N-VA Sint-Gillis-Waas voerde gisteren een ‘laat je zien in het verkeer’-actie. Militanten van de partij deelden reflecterende armbanden uit aan fietsende pendelaars en schoolgaande jongeren op de fietsroute naar Sint-Niklaas. 

 

Lees meer...

"Groeiend gebruik van lachgas is een probleem"

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas staat voor een uitdaging van een groeiend gebruik van lachgas. Dat stelt N-VA-raadslid Koen De Smet. Het raadslid vindt de jongste tijdens z’n zondagochtendwandelingen grote, lege bussen lachgas. Gezien de gevaren van de invloed van lachgas vraagt het raadslid voor meer controle en sensibilisering. 

 

Lees meer...

Elia sluit E17 af in de nacht van 8 op 9 december 

BEVEREN/SINT-NIKLAAS/KRUIBEKE. In de nacht van 8 op 9 december zal Elia de E17 afsluiten tussen de op- en afritten van Sint-Niklaas en Kruibeke. De netbeheerder zal die nacht, tussen 23 uur ‘s avonds en 4 uur ‘s ochtends, de geleiders verwijderen die de E17 overspannen ter hoogte van de afrit Haasdonk. De werken kaderen in het project om de hoogspanningslijn (380kV) tussen Liefkenshoek en het hoogspanningsstation, Mercator, in Kruibeke te versterken. 

 

Lees meer...

Boekenhuisje De Klinge heeft nieuw plaatsje gekregen

SINT-GILLIS-WAAS. Het eerste boekenhuisje op het grondgebied van Sint-Gillis-Waas kwam er op initiatief van Benita Cramer uit De Klinge die een boekenhuisje aan haar woning in de Heidestraat plaatste. Na haar overlijden in 2022 moest er een nieuwe plaats gezocht en die is nu gevonden. 

 

Lees meer...