Anti-inbraakactie politiezone Waasland-Noord

REGIO. De politiezone Waasland-Noord hield in de nacht van donderdag op vrijdag een anti-inbraakactie. De politieploeg, bestaande uit zes politieambtenaren, schonk extra aandacht aan de omgeving rond en aan de scholen in Meerdonk, Sint-Gillis-Waas en De Klinge. Fiets- en voetpatrouilles van politie Waasland-Noord hielden de schoolgebouwen extra in de gaten. In inbraakgevoelige wijken werden er gerichte patrouilles met een anoniem voertuig gehouden. 

 

Lees meer...

Subsidies om leerlingen beter voor te bereiden

REGIO. Nog steeds te veel leerlingen verlaten het secundair onderwijs zonder diploma. Om daar een kentering in brengen geeft de provincie Oost-Vlaanderen projectsubsidies aan scholen om de slaagkansen van leerlingen te verhogen en hen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs.

 

Lees meer...

Gezocht: Buddy's voor verkeersslachtoffers

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Rondpunt vzw, een organisatie die instaat voor alle betrokkenen van een verkeersongeval, zoekt voor haar project 'Getuigen onderweg', buddy's voor slachtoffers van verkeersongevallen. Een buddy helpt een slachtoffer bij praktische zaken zoals het duwen van een rolstoel, de computer bedienen en assisteert bij getuigenissen in secundaire scholen. 

 

Lees meer...

Smet Jet opnieuw winstgevend

SINT-GILLIS-WAAS. Smet Jet, gespecialiseerd in industriële en chemische reiniging maakt opnieuw winst. Dat blijkt uit de resultaten van 2016 die onlangs werden gepubliceerd. Het negatief resultaat van de voorbije jaren werd omgezet in een positief resultaat.

 

Lees meer...

Sint-Gillis-Waas bevraagt 60-plussers

SINT-GILLIS-WAAS. De bevolking vergrijst en de ouderenadviesraad wil dat zo veel mogelijk ouderen actief deel blijven uitmaken van de maatschappij. Daarom organiseert de raad een bevraging onder de 60-plussers naar hun wensen en noden voor een leeftijdsvriendelijke gemeente.

 

Lees meer...

Lokerse Albert Heijn heropend als Carrefour

LOKEREN. De voormalige vestiging van Albert Heijn in Lokeren aan de Zelebaan is woensdag heropend als Carrefour Market. De switch maakt deel uit van het overnameakkoord met de Nederlandse groep Ahold Delhaize. Binnenkort komt er een afhaalpunt voor wie z'n boodschappen online bestelt.

 

Lees meer...

Na de examens komt de terrasjesweek

SINAAI. De studenten zitten nu nog in de examens maar de stress die daarmee gepaard gaat, kunnen ze van 26 tot 30 juni wegspoelen tijdens de 'Terrasjesweek' van jeugdhuis Troelant in Sinaai.

 

Lees meer...

D’Academie toont mode- en schoenontwerpen

SINT-NIKLAAS. Zaterdag organiseert de stedelijke academie voor schone kunsten van Sint-Niklaas (d’Academie) voor de twintigste keer een modeshow waarin studenten hun creativiteit tonen. Voor de achtste keer zullen er ook schoenontwerpen getoond worden. Place to be is het techniekhuis, Industriepark-Noord 6 te Sint-Niklaas.

 

Lees meer...