Jeugdtheater Ondersteboven viert 20 jaar Lotje

SINT-NIKLAAS. Twintig jaar geleden tekende Lieve Baeten het figuurtje Lotje voor het eerst. Deze twintigste verjaardag wordt gevierd met onder meer de onthulling van een standbeeld, een fandag, een reizende tentoonstelling en een muziektheatervoorstelling van Jeugdtheater Ondersteboven. 

Jeugdtheater Ondersteboven werd gevraagd om, in het kader van het feestjaar '20 jaar Lotje' ee, verjaardagsvoorstelling te maken. Voor het verhaal baseerde Ondersteboven zich op de boeken van Lieve Baeten. In de theatervoorstelling komen elementen terug uit de boeken 'Slimme Lotje' en 'Lotje verjaart'. Maar ook personages uit andere boeken werden opgenomen in de voorstelling, aangevuld met nieuwe personages. In deze voorstelling is Lotje jarig maar voor haar feest heeft geen enkele heks tijd. Lotje vindt wel een vreemd cadeau voor haar deur...

Voor de hoofdrollen kon Jeugdtheater Ondersteboven Marjan De Gendt en Michaël Zanders strikken; De Gendt is pas afgestudeerd als musicalactrice aan de MusicAllFactory in Tilburg en Michaël Zanders staat bekend als een rasecht musicalacteur. Samen spelen ze de figuren uit de onvergetelijke prentenboeken van Lieve Baeten. Stefan Van Guyse tekent voor de regie.

Lotje gaat op vrijdag 10 februari om 19 uur in première in het Museumtheater aan de Zwijgershoek 14 te Sint-Niklaas. Daarna zijn er voorstellingen op zaterdag 11 februari om 14 uur, zondag 12 februari om 10.30 uur, 14 en 16 uur, op woensdag 15 februari om 14 uur, op zaterdag 18 februari om 14uur en op zondag 19 februari om 14 uur.

Tickets kosten standaard 9,50 euro, of tussen 2,50 euro en 6,50 euro met korting. Reserveren kan via 0473 33 90 87 (na 18 uur) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb, foto: Ivan Scheers)

info: jto.be/lotje, lotje.net