Tram 3 in 2013 naar Beveren

BEVEREN. De geruchten dat het doortrekken van tramlijn 3 naar Beveren op de lange baan zijn geschoven, zijn de wereld uit geholpen. Minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits antwoordde op een vraag van Bevers burgemeester en Vlaams parlementslid Marc Van de Vijver dat het doortrekken van de tram naar Beveren een onderdeel van het Masterplan 2020 is en blijft. Eind dit jaar start De Lijn een studie. De doortrekking moet er in de loop van 2013 komen.

"Het doortrekken van de tram naar Beveren volgt de planning van twee andere geplande werken die moeten bijdragen tot het verbeteren van de doorstroming voor het verkeer en de leefbaarheid op de N70. Dat is enerzijds de afschaffing van de overweg van de N70 met spoorlijnen 10 en 10/1 en de herinrichting van de doortocht van Melsele. De aanleg van de tramlijn wordt gecombineerd met de uitvoering van deze infrastructuurwerken", aldus minister Hilde Crevits. De Lijn voorziet dit najaar de toewijzing en start van de studie, zodat ontheffing voor de project-MER voor de doortocht Melsele in de loop van 2013 kan worden bekomen.

herinrichting N70

Wat betreft de herinrichting van de doortocht Melsele - inclusief de inrichting van een tussenliggende keerlus ter hoogte van Cultureel Centrum ter Vesten - is dit najaar een samenwerkingsovereenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Beveren voorzien. De heraanleg van de doortocht Melsele staat op het driejarenprogramma van AWV voor 2012-2014. De aanleg van de nodige traminfrastructuur van De Lijn verloopt samen met de werken van AWV.

De studie voor de optimalisatie van de spoorwegkruising in Melsele zit nog in onderhandeling tussen de projectpartners AWV, Infrabel, De Lijn en de gemeenten Beveren en Zwijndrecht voor wat betreft de tramtunnel. De Lijn voorziet de studie van de tramtunnel en de traminfrastructuur in 2013-2014 en de uitvoering van de werken in 2016-2017.

Burgemeester Marc Van de Vijver reageert tevreden: "Het is positief dat de minister duidelijkheid schept. Ik ben vooral verheugd dat de doortocht van Melsele concreet wordt. Als burgemeester en parlementslid kan ik duidelijk stellen dat dit het resultaat is van de goede samenwerking tussen en de vele inspanningen op alle niveaus." (mb)

 

 

Lees ook:

Fasewissel en nieuwe omleiding voor werken N70

BEVEREN. In de werken aan de N70 werkt de aannemer vanaf vandaag aan de zuidzijde van de N70 tussen de Snoeckstraat en de Sint-Elisabethstraat. Tegelijk starten de werken tussen de...

Winterweer zorgt voor vertraging werken N70

BEVEREN. Het winterweer zorgt voor vertraging in de werken op de Grote Baan en Vesten in Melsele. Volgens de oorspronkelijke planning zou deze week fase 6 starten tussen de Essendreef en de...