Overlast

Image
De kantine van Sparta, doelwit van vandalen.
ZWIJNDRECHT. Aan het vroegere voetbalterrein van Sparta tussen de Adhémar Borinstraat en de sporthal, ligt de weg open om er te voet of met de fiets langs te komen en zo een hoek af te snijden. Maar meteen krijgen sommigen er ook de kans om er te vertoeven en zo te zorgen voor overlast.

Raadslid Walter De Wulf bracht het ter sprake en wist dat de politie er al bij betrokken was. Die had gezegd: "Breng burgers bij elkaar en stuur een brief naar de burgemeester, dan zal er wel iets aan gebeuren." Ook de kantine van Sparta bevindt er zich nog en vooraan zijn de ruiten stukgeslagen en de ijzeren bescherming weggerukt.


Burgemeester Minnebo wist dat er iemand klacht had neergelegd en dat er een PV van opgemaakt was omdat er schade aan de eigendom was.De politie kan er niet altijd, 24 op 24 uren aanwezig zijn.

Image
Een deur werd uit de scharnieren gehaald. Eigenlijk is het terrein nog veiligst van al tegen vandalisme!
Maar dat er iets gaande is kan niet worden verdoezeld. Trouwens, de afsluiting rond het skatepark was nauwelijks geplaatst of die was ook al beschadigd.


Wat betreft de kantine werd al een bestek opgemaakt om te kijken wat er mee kan gebeuren. Er werd o.a. al gezegd om de KSA er een lokaal te geven en aan het Jeugdhuis Den Trechter werd voorgesteld om daar hun schuimfuif te geven. Die bedankten vriendelijk. Vergeet dat dus allemaal maar, wie er even binnen komt is even gauw weer buiten. Er staat water op de vloer en het kader rond de kantine is voorbijgestreefd. Het BPA werd ook al herzien en er wordt rond gewerkt.


In afwachting kan de politie er wat meer patrouilleren maar volgens raadslid De Wulf hoort daar wat geluk bij want de politie moet er precies zijn wanneer de ‘groepen’ er zitten. In de buurt hebben ze al meegemaakt dat om 1u ’s nachts men er nog bezig is met een skateboard. Maar burgemeester Minnebo zei dat dit geen overtreding is, maar wel als iemand na 21u nog in het skatepark rijdt! (rd)