Ijskrabbers tegen diefstal uit auto'€™s

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase aanpak om diefstallen uit auto's te vermijden werkt. Vorig jaar werden in de bal-lonstad 175 diefstallen uit wagens geregistreerd, 125 minder dan in 2002. Toch vindt de politie dat veel eigenaars de diefstal konden voorkomen. Want ondanks de vele sensibiliseringscampagnes blijven teveel kostbare spullen zichtbaar achter in de wagen. De preventiedienst vat de koe bij de horens en start een nieuwe preventie-campagne waarbij 800 parkinggebruikers op maandag 8 december kans maken op een opvallende ijs-krabber met de tekst 'Voorkom diefstal! Laat niets zichtbaar achter en sluit de auto goed af!'.

Om  het risico op diefstal te beperken, geeft de preventiedienst van de Sint-Niklase politie nog enkele handige tips: parkeer de wagen bij voorkeur in een garage of op een niet afgelegen goed verlichte plek, sluit de wagen steeds goed af (vergeet naast deuren ook ramen, koffer of open dak niet), neem altijd boorddocumenten en waardevolle voorwerpen mee of berg ze op uit het zicht, schakel blue-tooth en wifi-functie van uw gps, laptop, gsm,… uit zodat dieven dit signaal niet kunnen opvangen, houd een inventaris bij van de serienummers, merk, type,… van al de waardevolle voorwerpen. Een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving en unieke nummers zijn belangrijk voor het terugvinden en bezorgen van teruggevonden gestolen goederen aan de rechtmatige eigenaars.

Wie slachtoffer wordt van grijpgrage inbrekers, doet best zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie, in Sint-Niklaas bereikbaar op 03/760 65 00. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Dit weekend organiseert Oxfam Wereldwinkel haar geschenkenbeurs op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Omdat massa-evenementen veel volk trekken zijn het ook een speelterrein van...