Fase 2 Kasteeldreef en werken Halfdreef start

Image
Een beeld uit de eerste fase.
BEVEREN. De werken in de Kasteeldreef hebben deze straat al een heel ander voorkomen gegeven. Maar fase 2 moet nog van start gaan en die is voor maandag 9 februari voorzien. Daarom dat het gemeentebestuur vanavond, 2 februari, om 20 uur alle betrokkenen uitnodigt op een informatievergadering in de raadzaal van het gemeentehuis.

Er moet inderdaad nog wel wat gebeuren. De straten krijgen een gescheiden riolering en een nieuw wegdek met van de rijbaan gescheiden fietspaden, brede voetpaden en parkeerstroken (langsparkeervakken). Tussen de Polderdreef en de Kasteeldreef zal een rotonde de veiligheid bevorderen. De Donkerstraat wordt eenrichtingsverkeer met de inrit aan de nieuwe rotonde en uitrit via Reepdorp/Heiveldstraat). De historische bomenrij wordt in ere hersteld en zelfs doorgetrokken tot aan de bomenrij in de Polderdreef. Het planten van de bomen staat eind 2009 op het programma.

Aan de Sint-Janschool wordt, zoals aan de Sint-Jozefschool, veel aandacht besteed aan de veiligheid van schoolgaande kinderen: er komt een variabele zone 30, een andere wegverharding in geel fluisterbeton, een versmalling van de rijweg, paaltjes die de voetgangers beschermen en een beperkte kus-en-rijzone, die buiten de schooluren gebruikt kan worden als parkeerstrook.
 
Aannemer van de werken is VBG uit Herentals. Het totale project wordt geraamd op 2,9 miljoen euro.
Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken, werd het project opgedeeld in deelfasen. De eerste fase, met de werken in de Kasteeldreef tussen de Ciamberlanidreef en N70 alsook de werken in de Polderdreef, is zo goed als afgerond. Tegen 9 februari zal het gedeelte tussen de Ciamberlanidreef en de N70 volledig af zijn. Het kruispunt met de Ciamberlanidreef zal dan weer open zijn.

Van 9 februari tot april werken ze dan in de Kasteeldreef van op het kruispunt Halfdreef tot aan het kruispunt Ciamberlanidreef. De aannemers zal dan het kruispunt met de Halfdreef opbreken, e betonplaten opbreken en de riolering plaatsen in de Kasteeldreef van aan kruispunt Halfdreef tot de Europalaan. Het kruispunt met de Europalaan blijft open! Er wordt ook verder gewerkt aan de voetpaden en parkeerplaatsen in de Polderdreef.Het kruispunt Halfdreef wordt eerst aangepakt en zo snel mogelijk weer opengesteld voor verkeer.

Vanaf april tot september: werken in de Kasteeldreef van aan de Europalaan tot aan de Ciamberlanidreef. Het weggedeelte Halfdreef tot Europalaan zal dan voorzien zijn van een onderlaag asfalt zodat de weg berijdbaar is. De aannemer werkt vanaf april de straat en de voetpaden verder af. De Europalaan zal bereikbaar zijn via de Van Craenenbroeckstraat (inrijden - enkelrichting) en de Bankwegelhof. Uitrijden kan dan enkel via Bankwegelhof.
Al die data zijn natuurlijk ramingen en kunnen worden gewijzigd als gevolg van de weersomstandigheden.

hinder

Image
De eerste fase is van de riolering vooraan in de Kasteeldreef is achter de rug.
Gedurende de werken zal de bewoner een paar keer een aantal dagen de oprit of garage niet kunnen bereiken. Men wordt hier vooraf en tijdig, over geïnformeerd door de aannemer.
Wat de huisvuilophaling betreft, blijft alles verlopen volgens de afvalkalender. Er woirdt wel gevraagd om het vuilnis vroeger dan normaal buiten te zetten, d.w.z. voor 16u van de dag vóór de ophaling. De aannemer brengt alle vuilzakken, containers en glasbakken naar een punt waar de vuilniswagen kan komen. Nadien brengt de aannemer lege containers en glasbakken terug. Het is daarom heel belangrijk dat men zijn huisnummer (en eventueel naam) op de container en glasbak schrijft.

Zijn er werken aan een huis gepland, gaat iemand verhuizen of verwacht men belangrijke leveringen waarvoor de bereikbaarheid van de woning noodzakelijk is, dan kan vooraf de technische dienst wegen voor een oplossing op maat zorgen..

Als zelfstandige heeft men recht op een vergoeding voor elke dag dat men omwille van de hinder ten gevolge van de werken zijn zaak moet sluiten. Om een vergoeding te bekomen moet dat minstens 14 dagen zijn. Vooraleer men beslist zijn zaak te sluiten omwille van de wegenwerken, moet men bij de gemeente een attest aanvragen.
Met dit attest kan men bij het 'Participatiefonds' de procedure starten om een vergoeding te krijgen. Voor meer info en het attest: Wim Van Gerwen, consulent lokale economie, dienst sociale & economische zaken, Stationsstraat 2, 9120 Beveren, tel. 03 750 16 76 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bijkomende informatie is terug te vinden op beveren.be of fonds.org.

De omleiding voor het doorgaand verkeer gaat tot het einde van de werken via de N70 en de N450 (Dijkstraat/Schoolstraat). Verder voorziet men een plaatselijke omleiding voor wagens van de Koolputstraat via de Kallobaan - Luitenant Van Eepoelstraat - Viergemeet - N70.
De wagens die vanuit Vrasene/Glazenleeuwstraat komen, worden omgeleid richting N450 via de Klapperstraat - Donkvijverstraat - Diederik Van Beverenlaan - Oude Zandstraat.

kijken naar de riolering

De aankomende werken zijn rioleringswerken. De gemeente vraagt dan ook om nu reeds te bekijken waar de bewoner zijn huidige rioolaansluiting zit en na te denken over mogelijk toekomstige aansluitingen die voorzien zijn op de scheiding van afvalwater en regenwater. Op die manier kan nu al een wachtputje voor aansluiting op de gescheiden riolering voorzien worden.

Zodra de aannemer start met de rioleringswerken, zal hij de bewoner om deze info vragen. De huizen die nu al een gescheiden afvoer hebben, worden uiteraard onmiddellijk aangesloten op het gescheiden stelsel. Huizen die nog geen gescheiden afvoer van afvalwater en regenwater hebben op privé-domein zullen in de toekomst aangesloten worden -wanneer zij wel over een gescheiden afvoer beschikken (het gemeentebestuur zal voor deze scheiding op privé-domein voor open en halfopen bebouwingen zelf initiatief nemen in de toekomst). (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Het eerste deel van de Kasteeldreef waar rechts de kloof gaapt waar een toegangsweg naar De Warande komt. Het verkeer zal hier moeten worden aangepast. Dit stuk van de Kasteeldfreef krijgt dezelfde...

de werken aan de nutsleidingen aan het kruispunt Kasteeldreef-Polderdreef -HalfdreefBEVEREN. Aan het kruispunt Halfdreef-Polderdreef-Kasteeldreef werd de voorbije week met man en macht gewerkt in...

BEVEREN. ‘Bruisend Beveren’ is de naam van het project dat het centrum van Beveren een vernieuwd, modern elan moet bezorgen. Op maandag 7 april start de volgende fase dat dat doel moet...

BEVEREN. Gisteren en vandaag worden de bomen in de Kasteeldreef gerooid. De bomen moeten verdwijnen voordat einde maart de nutsmaatschappijen hun leidingen vernieuwen. Zij gaan net naast de bomen...

Zo zal de vernieuwde winkelstraat er uit zien.BEVEREN. De langverwachte heraanleg van de Vrasenestraat zal midden april een aanvang nemen en eind juni zal alles moeten afgewerkt zijn. Maar gedurende...

BEVEREN. In het kader van 'Bruisend Beveren' zijn op 24 september de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Vrasenestraat gestart. Momenteel is de Vrasenestraat terug volledig...