Sint-Niklaas krijgt mammacafé

Image
Het mammacafé: een bijeenkomst van moeders die over opvoeding van jonge kinderen praten.
SINT-NIKLAAS. Ze schieten als paddestoelen uit grond: de mammacafés, een concept waarbij (aanstaande) ouders met elkaar kunnen praten en de kinderen veilig kunnen spelen. Meestal gaat zo’n mammacafé door in een crèche. Op zaterdag 28 maart zal er een eerste mammacafé plaatsvinden in mini-crèche Reddie Teddy in Sint-Niklaas.

Een mammacafé is niets minder dan een groep van moeders en enthousiaste vrijwilligers die borstvoeding terug in beeld willen krijgen en een antwoord willen geven op vragen rond de opvoeding van kinderen van 0 tot 3 jaar. De bijeenkomsten worden reeds op 16 verschillende plaatsen in ons land georganiseerd. Daarnaast kunnen moeders vragen stellen of informatie uitwisselen via een online netwerk, een website met forum, een facebookgroep. De naam is een samenstelling van het Latijnse woord mamma, wat 'borst' betekent, en café, wat staat voor openbare plaats.

Op zaterdag 28 maart zal het eerste mammacafé doorgaan van tussen 10 en 12 uur in minicrèche Reddy Teddy aan de Noordlaan 32 te Sint-Niklaas. Nadien zal er elke tweede en vierde zaterdag van de maand een Mammacafé worden georganiseerd. (mb)