Nieuwe Mobibus broertje van de Handicar

Image
OCMW-voorzitter, Raf Spinoy (rechts), samen met gewezen OCMW-raadslid en bezieler van de handicar en nu ook van de mobibus, Camiel Steenssens.
KRUIBEKE. Op donderdag 19 maart  werd het ‘kleine broertje’ van de Handicar van OCMW Kruibeke feestelijk ingehuldigd. Het werd met de naam ‘Mobibus’ gedoopt. De verklaring ligt voor de hand: het nieuwe busje geeft rolstoelgebruikers en minder mobiele inwoners de kans om hun isolement te verbreken en zich opnieuw vrij te verplaatsen.

Tijdens de inhuldiging ging een speciaal woord van dank uit naar de vrijwilligers. Zij willen ook nog meer nieuwe collega-chauffeurs verwelkomen. Wie zich geroepen voelt kan zich kandidaat stellen op de sociale dienst van het OCMW (tel. 03 740 96 10 of 03 740 96 09) Daar geeft men ook graag en geheel vrijblijvend meer informatie.

Het OCMW Kruibeke heeft sinds september 1998 een minibus in gebruik voor het vervoer van inwoners die zich niet meer zelfstandig of met het openbaar vervoer kunnen verplaatsen. Het succes van deze Handicar, groeide sterk. Gehandicapten, bejaarden en langdurig zieken konden, mits een kleine kilometervergoeding, beroep doen op een vrijwilliger die hen vervoert voor een familiebezoek, een controle bij de dokter, een bezoek aan het ziekenhuis,

Sinds het centrum voor dagopvang De Waterlelie in mei 2008 werd geopend, steeg het aantal aanvragen voor vervoer enorm. Het OCMW-bestuur besefte dat de Handicar was uitgegroeid tot een belangrijke bouwsteen binnen de OCMW-werking en besloot om een tweede voertuig aan te kopen.

Image
OCMW-voorzitter, Raf Spinoy (rechts), samen met gewezen OCMW-raadslid en bezieler van de handicar en nu ook van de mobibus, Camiel Steenssens.

Tijdens de inhuldiging kon de nieuwe, beletterde bus voor het eerst worden bewonderd. Ook de nieuwe naam werd in primeur gelanceerd: met ‘Mobibus’ ligt niet langer de nadruk op de beperking van mensen, maar op het grote voordeel om opnieuw ‘mobiel’ te zijn.
In aanwezigheid van de OCMW-raad, Kruibeekse seniorenraad en bewonersraad van het woon- en zorgcentrum Wissekerke, zette OCMW-voorzitter Raf Spinoy de vrijwillige chauffeurs van de Mobibus in de bloemetjes. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BEVEREN. Vanaf morgen, dinsdag 12 november, is de Mobibus te gast in Beveren. De Mobibus is een omgebouwde touringcar met een interactieve doe-tentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit,...

LOKEREN. De Mobibus, een omgebouwde touringcar met een doe-tentoonstelling rond mobiliteit, komt tussen 18 februari en 1 maart naar Lokeren. In de Mobibus worden jongeren van de tweede graad van het...