Veel mannequins in het Grootste Winkeldorp

Image
Modellen showen de nieuwe lente- en zomercollectie op de catwalk. (foto: gem.Beveren)
BEVEREN. Onder een stralende zon en een fris briesje liepen zondag 130 mannequins tijdens de 20e editie van de modepromenade over de rode loper. Het was koppenlopen in de winkelwandelzone van het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen, want ook alle winkels in Warande Shopping waren zondag open. De modewinkels toonden een selectie uit hun zeer gevarieerd aanbod van de nieuwe lente- en zomercollectie. Zowel het dagdagelijkse als het luxueuze kwam aan bod.

Met de komst van Warande Shopping is de keuze nog uitgebreider. Er zijn nu 244 handelaars in het centrum waarvan één vierde modezaken, dit alles op loopafstand van elkaar. Beveren is zo het Grootste Modedorp van Vlaanderen geworden waar men letterlijk alles kan vinden.

Image
Leerlingen van de Sint-Maarten Bovenschool toonden eigen creaties. (foto: gem. Beveren)
Paul Claes van Aangenaam Winkelen zag het zo: "Zondag was het voor ons de eerste echte test om te weten of er voldoende parkeerplaatsen zouden zijn om zo een grote toeloop aan te kunnen. Wij waren blij verrast. Rond 15u30 was de grote Centrum parking achter de politie met zijn 500 gratis plaatsen volzet. Onze winkeliers vereniging had PWA-ers ingeschakeld om alles vlot te laten verlopen en de automobilisten ook de weg te wijzen naar de ondergrondse parking onder de Warande. Daar was gans de dag nog ruim voldoende plaats. De ingang van deze parking in de Kasteeldreef is nog niet goed gekend. Vinci, die deze parking uitbaat, zegde ons dat ze de ingang binnenkort beter zullen aanduiden."

De leerlingen van de modeafdeling van de Sint-Maarten Bovenschool showden zondag voor het eerst hun eigen creaties op een catwalk aan meer dan duizend toeschouwers. Zij maakten werkkledij met een eigen visie op het verleden en toekomst. (r.d.)