Te weinig parkeerplaats in Stekene

STEKENE. Stekene kampt met een tekort aan parkeerplaatsen. Een tekort dat vanuit politieke hoek wordt toegeschreven aan de sterke toename van appartementen en bijgevolg ook het aantal voertuigen in de gemeente. Sp.a Stekene legde het probleem voor aan de gemeenteraad.

Tegelijk stelde de partij bij monde van gemeenteraadslid Marc Fruytier voor om de werkgevers in het centrum met een fietstoelage aan te moedigen hun werknemers met de fiets naar het werk te komen. "Maar dan moet de gemeente wel instaan voor veilige fietsenbergplaatsen.", zei Marc Fruytier. De fietsbergplaats aan parking Tack zou niet in aanmerking komen omdat daar veel fietsen gestolen worden. De situatie is er dankzij meer politiepatrouilles wel al fel verbeterd ten opzichte van twee jaar geleden. Het aantal diefstallen is er gedaald van 70 in 2007 naar 38 in 2008. "Dat is toch nog heel veel", aldus Fruytier.

"Bij de bouw van een appartement de eigenaar verplichten om garages te voorzien lost het probleem maar deels op. Veel mensen hebben meer dan één auto en ze moeten hun andere auto(‘s) toch ook ergens kwijt geraken.", liet Marc Fruytier nog weten.

Het gemeenteraadslid betreurt het dat er bij de gemeente geen intentie is om het parkeerprobleem in het centrum grondig aan te pakken. (mb)

 

Lees ook:

STEKENE. Door losliggende kasseistenen waren er recent valpartijen op het Stekense marktplein. Sp.a Stekene wil dat de gemeente het plein hersteld én de kosten verhaald op de diegene die deze...

STEKENE. In de jongste gemeenteraad kaartte raadslid Marc Fruytier het toenemend parkeerprobleem in het centrum van Stekene aan. Als oorzaak wees hij bij de recente stijging van het aantal...