Spa vreest onvoorziene kosten gemeenschapscentrum

STEKENE.  Het gemeentebestuur van Stekene wil een nieuw gemeenschapscentrum laten bouwen. De werken zijn geraamd op 5.500.000 euro maar spa. a Stekeen twijfelt of dit wel voldoende is. De partij verwijst hiermee naar de uitbreiding van muziekacademie Amelberga.

De uitbreiding van Amelberga werd geraamd op 25000 euro maar zal uiteindelijk een pak meer kosten, ruim 376000 euro. "Deze zeer ambitieuze plannen geschat op €5.500.000, zijn voor dit bedrag niet volledig afgewerkt en zolang er geen klaar en duidelijke kostprijs benadering voorhanden is stappen wij niet mee in dit avontuur.", zegt gemeenteraadslid Christophe Creve. Om die reden heeft sp.a de wijziging van het definitief ontwerp voor het gemeenschapscentrum niet goedgekeurd. De partij vreest dat andere projecten zullen sneuvelen omdat het geld gebruikt zal worden om onvoorziene kosten voor het gemeenschapscentrrum te dekken.

De bouwplannen van het gemeenschapscentrum moesten gewijzigd worden omdat in de bestaande plannen een aantal nadelen waren inzake veiligheid en geurhinder. Ook werd geopperd tussen het podium en de polyvalente zaal een akoestisch aangepaste muur te plaatsen zodat gelijktijdige verhuur van polyvalente zaal en theaterzaal mogelijk zou worden. Daarnaast werd gevraagd naar een goederenlift, een helling voor de laad- en loskade en zonnepanelen.

De bouw van het nieuwe gemeenschapscentrum start in 2010. (mb)