Nieuwe sociale woningen pas in 2010 in Bosdorp

STEKENE. Bosdorp krijgt eind 2010 zes nieuwe sociale koopwoningen. De woningen maken deel van een reeks van 13. Een en ander loopt anders dan oorspronkelijk in de plannen van 19 sociale koopwoningen en 13 sociale kavels.

De 19 koopwoningen zijn gebouwd, verkocht én bewoond maar de 13 kavels werden omgezet in koopwoningen omdat volgens het Stekense schepencollega nauwels interesse was. "Het potentieel wenst vooral afgewerkte woningen.", luidt de verklaring voor de omzetting. "Slechte communicatie", zegt sp.a Stekene, "Niemand wist ervan." De bouw van zes van deze sociale koopwoningen start in het najaar van 2010 en moeten datzelfde jaar klaar zijn. De verkaveling voor de zeven resterende woningen wordt aangepast zodat er negen woningen kunnen gebouwd worden.

Ook de plannen voor twaalf sociale huurwoningen voor de Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen veranderen. In plaats van twaalf woningen, komen er 16 huurwoningen, verdeeld in twee zones met elk acht woningen.

De gemeente gaat in de Pastoor Van Lierdestraat 38 bouwkavels aanbieden. "In het BPA zijn 10 koopwoningen muur geen huurwoningen voorzien en dat is jammer.", zegt sp.a-gemeenteraadslid Christophe Creve, "Sp.a had liever een gezonde mix gehad met een aanbod van kavels, sociale huur- en koopwoningen, zowel in de nieuwe wijk van Bosdorp als in die aan de Hellestraat." (mb)