Groen autobedrijf geopend in Pareinpark

ImageBEVEREN. Dinsdag heeft Waasland Automotive z’n nieuwe vestiging, ‘The Green Drive’, in het Pareinpark in gebruik genomen. De openingsplechtigheid werd bijgewoond door Vlaams minister-president Kris Peter, burgemeester Marc Van de Vijver en de directies van Ford, Mazda en Profile. The Green Drive is een volledig groen bedrijf dat zichzelf volledig kan voorzien van elektriciteit.

The Green Drive, 12000 vierkante meter groot, is volledig opgezet volgens een ecologisch concept dat de CO²-uitstoot met 120 ton per jaar doet afnemen. 4000 Vierkante meter zonnepanelen op het dak moeten het bedrijf 160.000 kW-uur opleveren. Da’s evenveel als het jaarlijkse verbruik van 50 gezinnen. Waasland Automotive zuivert z’n afvalwater, recupereert regenwater en gebruikt luchtwater warmtepompen voor de koeling en verwarming. Ook de service wordt groener. Het personeel werd bijgeschoold om klanten te adviseren bij een milieuvriendelijker gebruik van hun wagen. Door de interne procedures aan te passen, kon het bedrijf het ISO-14001 milieucertificaat verkrijgen. "De mensen waarvoor we dat allemaal gerealiseerd hebben en nog willen realiseren zijn natuurlijk onze klanten", zegt afgevaardigde bestuurder Ben De Groof. "Voor ons komt het er in de eerste plaats op aan om onze missie en visie op hen over te dragen. Waasland Automotive wil zich opstellen als een all-round automobielbedrijf dat tot doel heeft zijn klanten mobiliteit te garanderen in al haar facetten en dat te doen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in het raam van milieubewust ondernemerschap."

Ook de wagens die er verkocht worden, worden milieuvriendelljker. Zowel Ford als Mazda hebben wagens in hun gamma die zuiniger met brandstof omgaan.

Om z’n groen imago kracht bij te zetten, wil Waasland Automotive 5000 bomen planten in Beveren. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN/SINT-NIKLAAS. Waasland Automotive is verkozen tot beste Fleet dealer bij de verkiezing van Fleet Partner of the year.  Het is de eerste keer dat Fleet Parner, leasebedrijven en de federatie...

Verschillende mensen telden 5 euro neer om zelf een boom te kunnen planten in het nieuwe bos.BEVEREN. Beveren en Waasland Automotive plantten gisteren, zondag 22 november, de eerste boompjes van wat...