Annie M.G. Schmidt in een kastje

Image
Kastjes voor Annie: 14 kastjes met kunstwerkjes rond het werk van Annie M.G. Schmidt.
SINT-NIKLAAS. Sinds vanmiddag hangen in het stadspark van Sint-Niklaas veertien kastjes met citaten of (delen van) gedichten van Annie M.G. Schmidt. Binnenin de kastjes hebben de leerlingen en  leraars illustratie van het atelier Toegepaste Grafiek en Illustratie van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Sint-Niklaas (SASK) de woorden van Annie M.G. Schmidt uitgebeeld.

"Elk jaar werken we naast de gewone opdrachten rond een bepaald thema. Dit jaar wilden we eens naar buiten komen. De leerlingen konden mee beslissen wat we zouden doen.", legt Tim Polfliet, leraar aan het SASK, uit. "Ik heb zelf maar een paar keer moeten bijsturen. De rest komt van de leerlingen zelf." Nederlands schijfster en dichteres Annie M.G. Schmidt werd geboren op 20 mei 1911 en overleed op 21 mei 1995. Die twee data waren meteen een mooie aanleiding om het buitenproject van het SAKS rond de schrijfster te doen. In de veertien kastjes die in het stadspark nabij de vijver hangen kan de bezoeker de interpretatie van een lied, gedicht of citaat van de schrijfster door een leerling of illustratieve leraar bekijken. Zo komen o.a. De spin Sebastiaan, m'n opa en Pluk van de Petteflet aan bod. De kastjes zelf werden in elkaar geknutseld door medewerkers van SASK.

Er zijn werken te zien van Monique De Bie, Jeanne-Alice Coenen, Farah Cossement, Lieve Ghyssaert, Kaat De Hooghe, Lien De Hooghe, Marie De Maesschalck, Monique Meeussen, Liese Stuer, Wim Van Den Bossche, Brenda Decolvenaer, Lies Van Gasse, Gitte Vancoillie en Tim Polfliet.

Image
Tim Polfliet (midden) met enkele leraars en leerlingen van het SASK die een kastje hebben afgewerkt.

De 'kastjes voor Annie' zijn nog tot en met zondag 31 mei, dag van het park, te zien in het stadspark van Sint-Niklaas. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Komende zaterdag, 26 februari, houdt het deeltijds kunstonderwijs haar jaarlijkse feestdag, beter bekend als de 'Dag van het DKO'. Het thema is dit jaar 'Lof der Zotheid'. SASK, de...